Tak og taktekking🏠

Denne uken skulle vi ha kommet i mål med taket. Ikke alt går etter planen. I fronten av stuen skal vi ha opp en «falsk vegg», en signaturvegg. Den skal støpes ned i bakken. Det har tatt litt tid å finne ut hvordan den skal lages. Det er nemlig mye vind der ute, og vi vil unngå at veggen flyr av sted i en stormvind. Vi vil gjerne ha naturen inn, men ikke vestavinden. Man var igjennom plan A, plan B, Plan C, og kanskje noen tii før man fant en super løsning. Dette er skreddersøm.

Konstruksjonen ligger nå på Hellvik hus. Problemet nå er at murerne ikke kan komme før neste uke. Grunnet sykemeldinger og vinterferie her i sør. Taktekkerne har derfor ikke kunnet gjøre seg ferdige, men de er godt i gang. I dag blåser det igjen fantekjerringer der ute. Så da er det best å holde seg unna taket.

Vi har i løpet av den forrige uken fått gipsplater på mellom garasje og hus. Vi har også fått inn byggedører.

Vi har hatt besøk av han som skal lage verandarekkverket i glass. Han har tegnet og forklart snekkeren hvordan dette må monteres for å tåle vinden på Langenes. I mangel av papir tegnet han det på veggen. Jeg liker løsningsorienterte mennesker. Det er ikke lenge tii verandaen skal på plass.

Det har ikke stått stille på taket, selv om de ikke har kunnet bli ferdig. Huset må tettes der de kan få tettet det.

Taktekkerne var på plass fredag, og de kom et stykke på vei.

Det er godt å få dører på plass, og denne uken blir huset låst av. Da kan ikke folk komme og gå som de vil i huset lenger. To lass med byggavfall ble kjørt på fyllinga fredag. All spon er sopet opp, og kjørt på søpla. Nå skal huset tørke. Per Svein har tømt våtrommene nede for flere liter vann. Vi er i full gang med å få det tørt. Vi har vært ute flere ganger i helga og flyttet rundt på byggtørker.

Nå er det ryddig og fint der ute. Marit og Svein var innom på besøk på lørdag.

I går var det regn og vind igjen, skikkelig storm. Da vi var der ute i går var Herleik og Anna der. Vi fikk hjulpet litt med bæring og rigging.

Den sjøgrønne sofaen passet lekkert inn. Kuplene til lampene som skal være over spisebordet var kommet på plass.

Anna hadde fått laget et bilde til brors treningsrom. Løypa og tiden han brukte på Berlin marathon. Han har konkurranseinstinkt, og vil slå sin egen rekord. Det er meget mulig det blir flere bilder til treningsrommet.

Han har kjøpt samme spisestuebord som oss, fra Skovby. Knallfint, og det kan bygges ut og inn etter antall gjester. Per Svein hjalp å bære inn, puslespillet fikk Herleik legge sjøl. Det er artig å se hvordan et hus sakte, men sikkert skapes om til et hjem. Det er ikke lenge til det er vår tur.

Ei god uke ønskes deg, med eller uten vind💨

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s