Lese√•ret 2019ūüďö

I 2018 hadde eldstes√łnn Kristoffer og jeg en uh√łytidlig konkurranse om hvem som leste flest b√łker det √•ret. Jeg leste 42 b√łker, de aller fleste var mursteiner. Kristoffer leste 46 b√łker, og f√¶rre mursteiner. I fjor bestemte jeg meg for √• sl√• ham. Det klarte jeg med god margin. Han leste 42, og jeg leste 96 b√łker. Jeg hadde aldri trodd det skulle skje, men det gjorde det. Det betyr at jeg i snitt leste 1,8 b√łker i uken.

Jeg har v√¶rt en lesehest siden barneskolen, og jeg er altetende. I fjor leste jeg 16 biografier, blant annet om Martin Luther, Michelle Obama og Mari Boine. Alle gjorde et dypt inntrykk, men den som traff meg mest var boken om Elon Musk. Jeg leste 12 feelgoodb√łker, eller goodfeelb√łker, som Tove kaller det. I √•r skal jeg lese mer feelgood. Forfattere jeg leste i denne sjangeren i fjor var blant annet, Cathrine Isaac, Santa Montefiore, Jojo Moyes og Lucinda Riley. Til mandag kommer den sjette boken i hennes serie om de syv s√łstre, og den skal inn i mitt hus s√• fort som muligūü§ó

Jeg leste 11 krimb√łker i fjor. Tre av dem var skrevet av Jussi Adler Olsen, min danske krimfavoritt. To av b√łkene handlet om avdelingQ. Jeg elsker det persongalleriet han har skapt i den avdelingen. Jeg leste flere b√łker av Mehlum, om advokat Foyn, fra T√łnsberg. Forn√łyelig. To norske damer utmerket seg. Trude Teiges bok, Pasienten, og Unni Lundells bok, Dronen.

Jeg leste fire reiseb√łker. Island av Bj√łrg Thorallsdottir, og Bj√łrnson i Roma, er to favoritter. 11 fagb√łker ble lest i fjor. De handlet som oftest om barn og traumer. Jeg leste en bok som het I retten. Den anbefales lest av alle som skal i retten. Else Koss Furuseths bok, Else g√•r til psykolog, anbefales p√• det varmeste. Det kom ogs√• en bok om meldinger til barnevernet, meldinger sendt fra det offentlige. Boken heter: er det nok √• v√¶re bekymret? Burde leses av alle med meldeplikt i offentlig sektor.

21 romaner ble lest i fjor. Alt fra Isabell Allende, Lars Mytting, Tove Nilsen, Cecilie Enger, Helene Uri, Herbj√łrg Wassmo med flere. Jeg leste 19 faktab√łker. De handlet blant annet om hersketeknikker, kroppsspr√•k, demens, og seksuelle overgrep. Den som gjorde sterkest inntrykk er uten tvil, Den m√łrke hemmeligheten i Tysfjord. Det er godt det ikke er en hemmelighet lenger, seksuelle overgrep m√• snakkes i hjel, ikke ties om.

Jeg leste to b√łker om politikk. USA p√• 200 sider, og Demokrati. Den siste en tykk murstein av en bok, om alle tenkelige og utenkelige sp√łrsm√•l rundt demokrati. Vel verdt √• f√• med seg. N√• gleder jeg meg til et nytt lese√•r. Trikset er √• ha med seg en bok i veska til enhver tid, og droppe ut av tv- skjermen. Godt lese√•r √łnskes alle som leser bloggen. Leser du ikke b√łker er lydb√łker et knallbra alternativūüĎć

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s