Juletorsken🩈

I gÄr var juletorsken tilbake pÄ middagsbordet, etter Ärs fravÊr. Vi bruker Ä spise juletorsk i lÞpet av julen, men flertallet liker ikke torsk. I Är skulle vi feire med Robert og ungene, og da kom Þnsket om juletorsk kjapt opp i dagen. Alle utenom Jhonny elsker torsk. Jhonny fikk ei lita ribbe med sprÞstekt svor, og Þnsket tilbehÞr i stedet. Per Svein hentet juletorsken, sprellende fersk hos Per Ove, pÄ Trysnes.

Den krĂžllet seg, og da er den god.

Etter middagen gÄr vi rundt juletreet, og alle velger en sang hver, som vi synger et vers av. Denne sangleken er populÊr blant bÄde smÄ og store i slekta. BÄde Per Svein og jeg er vokst opp med denne skikken. Dette gjorde vi ogsÄ i gÄr, med glede og med mye latter. For pappa Robert har noen alternative tekster, som vi prÞver Ä overdÞve etter beste evne.

Etter dette var det pakkeutdeling, som vi nÞt i fred og ro. Som vanlig sto bÄde multekrem og riskrem pÄ menyen. I riskremen er det mandel, og den som fÄr den fÄr mandelgaven.

Siden bĂ„de Robert og Per Svein er noen luringer, som kan gjemme unna en mandel i lang tid, er det ikke godt Ă„ vite hvor mye vi mĂ„ spise av bollen for Ă„ komme i mĂ„l. BĂ„de Robert og jeg syntes det sĂ„ ut som Jhonny fikk mandelen i fĂžrste runde, men nei, han sa ikke noe. I stedet langet han innpĂ„ enda tre tallerkener, og vi andre hang med sĂ„ godt vi kunne. Da den digre bollen var tom, kom Jhonny frem med mandelen, som han helt riktig hadde fĂ„tt i fĂžrste tallerken. Vi fikk oss en god latter. Det er ingen tvil om at han har arvet bĂ„de bestefaren og farens luregen😂 I dag blir det ny mandelsjanse, da samles hele bĂžlingen til pinnekjĂžtt, og siste julemiddag i Lilandsresidensen❀

En riktig god romjul Ăžnskes deg som leserđŸ€—

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s