Juletorskenūü¶ą

I g√•r var juletorsken tilbake p√• middagsbordet, etter √•rs frav√¶r. Vi bruker √• spise juletorsk i l√łpet av julen, men flertallet liker ikke torsk. I √•r skulle vi feire med Robert og ungene, og da kom √łnsket om juletorsk kjapt opp i dagen. Alle utenom Jhonny elsker torsk. Jhonny fikk ei lita ribbe med spr√łstekt svor, og √łnsket tilbeh√łr i stedet. Per Svein hentet juletorsken, sprellende fersk hos Per Ove, p√• Trysnes.

Den kr√łllet seg, og da er den god.

Etter middagen g√•r vi rundt juletreet, og alle velger en sang hver, som vi synger et vers av. Denne sangleken er popul√¶r blant b√•de sm√• og store i slekta. B√•de Per Svein og jeg er vokst opp med denne skikken. Dette gjorde vi ogs√• i g√•r, med glede og med mye latter. For pappa Robert har noen alternative tekster, som vi pr√łver √• overd√łve etter beste evne.

Etter dette var det pakkeutdeling, som vi n√łt i fred og ro. Som vanlig sto b√•de multekrem og riskrem p√• menyen. I riskremen er det mandel, og den som f√•r den f√•r mandelgaven.

Siden b√•de Robert og Per Svein er noen luringer, som kan gjemme unna en mandel i lang tid, er det ikke godt √• vite hvor mye vi m√• spise av bollen for √• komme i m√•l. B√•de Robert og jeg syntes det s√• ut som Jhonny fikk mandelen i f√łrste runde, men nei, han sa ikke noe. I stedet langet han innp√• enda tre tallerkener, og vi andre hang med s√• godt vi kunne. Da den digre bollen var tom, kom Jhonny frem med mandelen, som han helt riktig hadde f√•tt i f√łrste tallerken. Vi fikk oss en god latter. Det er ingen tvil om at han har arvet b√•de bestefaren og farens luregenūüėā I dag blir det ny mandelsjanse, da samles hele b√łlingen til pinnekj√łtt, og siste julemiddag i Lilandsresidensen‚̧ԳŹ

En riktig god romjul √łnskes deg som leserūü§ó

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s