Inn for landing i juleferien🌲

Det har vært en begivenhetsrik uke. Det har skjedd mye positivt, men også noe negativt. Jeg begynner med det verste. Grimstad kommune vant i den mye omtalte saken om Per, den 11 år gamle gutten som er blitt varig skadet på grunn av mobbing i skolen. Den nye mobbeloven virker akkurat så brutalt, som foredrenettverket og andre foreninger, advarte regjeringen om i alle høringsuttalelser, høringer og evalueringen. De kan ikke komme å si at de ikke visste hva de bestemte. Jeg skal skrive mer om dette etter ferien. Nå skal jeg fatte meg i korthet. Dommen er lang og grundig. Det er dokumentert at barnet er blitt mobbet på skolen, og at han har fått store varige skader av dette. Den nye loven med aktivitetsplikt slår derimot fast at skolen ikke kan klandres fordi de har iverksatt tiltak. Tiltak alle med mobbekompetanse vet ikke virker. Det er underordnet i den nye loven. Bare kommumene gjør noe, så er det greit.

Foreldrenettverket mobiliserer nå, men først skal vi ha ferie. Vi har lagt en slagplan. I går ble rett ansvarlig statsråd gjort oppmerksom på denne dommen, og at han bærer ansvaret for den. Regjeringen visste at dette mest sannsynlig ville bli resultatet, men dette er åpenbart en villet handling. Det offentlige vil ikke ha disse sakene inn i rettssystemet. Barns rettssikkerhet er blitt betydelig svekket med denne regjeringen.

Røe Isaksen fikk i går en melding fra personer i vårt system der han blir ansvarliggjort. På samme måte som team Liland ansvarliggjorde ham for det som skjedde, eller nærmere bestemt det som ikke skjedde i mitt barnebarns mobbesak, tidligere dette året. Meldingen han har mottatt og lest er som følger: «Hva foreldre rimelig kan forvente». Vi i foreldrenettverk mot mobbing mener det er rimelig å forvente tiltak som virker i mobbesaker. En skole som ikke får det til vil selvfølgelig synes foreldrene stiller urimelige krav til skolen. Den loven du jobbet frem er farlig for barns helse. Vi advarte mot dette, og nå er det et faktum. Vi ser svart på fremtiden. Dette er en sorgens dag. Et barn må bære konsekvensene av den nye loven. Et barn som er skadet fordi det var elev ved en norsk skole. Vi er målløse og sjokkerte, og ser svart på fremtiden for barn som har blitt mobbet i norsk skole. En sorgens dag for mobbenorge.

Dette året har vært særdeles tøft for mobbenorge. Konsekvensen av det nye lovverket er i ferd med å knekke nakken på oss alle. Kanskje det var meningen? Varsling om mobbing er jo ikke populært. I likhet med alle mine venner i nettverket trenger jeg nå en mobbefri julefeiring. Det kommer mer om mobbing og denne saken over nyttår, men nå må jeg ha en pause.

Denne uken har vi avsluttet vårt politiske prosjekt, Gjør Søgne greit igjen. Når en dør lukkes, åpnes det nye.

Vi har også kjørt søppel fra tomta, og vi skal rydde nedre del av tomta i dag. Da kommer vi lettere til, og trenger ikke gå i veien for snekkerne.

Foto Herleik Johansen.

Slik så det ut da vi var der i går. Vi gleder oss stort over husprosjektet🏠

Poden hadde siste eksamen i går, og barnebarna hadde siste skoledag. Vi er i ferd med å senke garden. Per Svein vant quizbok på jobb, så julequizen er reddet.

Så kommer noen bokanbefalinger på tampen.

Denne oppvekstromanen er sterk kost. Den handler om en dysfunksjonell famile, omsorgssvikt, og seksuelle overgrep mot en gutt/ ung mann. Den handler også om kaoset som ofte følger i kjølvannet av en slik oppvekst. Dette er definitivt ikke noen feelgoodbok, jeg ble fysisk dårlig, og kvalm flere ganger. Men dette er nok tett opp mot virkeligheten for mange. John Irving skriver godt.

Elon Musk er kjent for de fleste. Han ble så kraftig mobbet på skolen at det nærnest er et under at han lever. Han hadde en far som tyranniserte ham på det grusomste. Selv mener han at det ga ham en sjelden motstandsdyktighet. Han har som mål å forandre verden. Han har bevist at det umulige er mulig mer enn en gang. Han har tre satsingsområder, solceller, elektriske biler og verdensrommet. Og han har full kontroll i alle ledd. Han er siviløkonom, med en vitenskapelig hjerne, han er en nerd, har en enorm arbeidskapasitet, motstandskraft, og han er villig til å tape alt gang på gang, for å nå sine mål.,Les boken, å bli imponert over hva vi mennesker kan klare ,om vi er villig til å jobbe for det.

Dette er en feelgoodbok fra virkeligheten. Les boken å bli imponert over hva mennesker med dårlig utgangspunkt kan klare, hvis de virkelig vil, og setter alt inn på å klare det. En bok til å bli klok av.

I dag blir det solsnufeiring i Lilandsresidensen og vi gleder oss.

En god solsnu ønskes alle, selv om det strengt tatt ikke skjer før i morgen tidlig❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s