Inn for landing i juleferienđŸŒČ

Det har vÊrt en begivenhetsrik uke. Det har skjedd mye positivt, men ogsÄ noe negativt. Jeg begynner med det verste. Grimstad kommune vant i den mye omtalte saken om Per, den 11 Är gamle gutten som er blitt varig skadet pÄ grunn av mobbing i skolen. Den nye mobbeloven virker akkurat sÄ brutalt, som foredrenettverket og andre foreninger, advarte regjeringen om i alle hÞringsuttalelser, hÞringer og evalueringen. De kan ikke komme Ä si at de ikke visste hva de bestemte. Jeg skal skrive mer om dette etter ferien. NÄ skal jeg fatte meg i korthet. Dommen er lang og grundig. Det er dokumentert at barnet er blitt mobbet pÄ skolen, og at han har fÄtt store varige skader av dette. Den nye loven med aktivitetsplikt slÄr derimot fast at skolen ikke kan klandres fordi de har iverksatt tiltak. Tiltak alle med mobbekompetanse vet ikke virker. Det er underordnet i den nye loven. Bare kommumene gjÞr noe, sÄ er det greit.

Foreldrenettverket mobiliserer nÄ, men fÞrst skal vi ha ferie. Vi har lagt en slagplan. I gÄr ble rett ansvarlig statsrÄd gjort oppmerksom pÄ denne dommen, og at han bÊrer ansvaret for den. Regjeringen visste at dette mest sannsynlig ville bli resultatet, men dette er Äpenbart en villet handling. Det offentlige vil ikke ha disse sakene inn i rettssystemet. Barns rettssikkerhet er blitt betydelig svekket med denne regjeringen.

RĂže Isaksen fikk i gĂ„r en melding fra personer i vĂ„rt system der han blir ansvarliggjort. PĂ„ samme mĂ„te som team Liland ansvarliggjorde ham for det som skjedde, eller nĂŠrmere bestemt det som ikke skjedde i mitt barnebarns mobbesak, tidligere dette Ă„ret. Meldingen han har mottatt og lest er som fĂžlger: «Hva foreldre rimelig kan forvente». Vi i foreldrenettverk mot mobbing mener det er rimelig Ă„ forvente tiltak som virker i mobbesaker. En skole som ikke fĂ„r det til vil selvfĂžlgelig synes foreldrene stiller urimelige krav til skolen. Den loven du jobbet frem er farlig for barns helse. Vi advarte mot dette, og nĂ„ er det et faktum. Vi ser svart pĂ„ fremtiden. Dette er en sorgens dag. Et barn mĂ„ bĂŠre konsekvensene av den nye loven. Et barn som er skadet fordi det var elev ved en norsk skole. Vi er mĂ„llĂžse og sjokkerte, og ser svart pĂ„ fremtiden for barn som har blitt mobbet i norsk skole. En sorgens dag for mobbenorge.

Dette Äret har vÊrt sÊrdeles tÞft for mobbenorge. Konsekvensen av det nye lovverket er i ferd med Ä knekke nakken pÄ oss alle. Kanskje det var meningen? Varsling om mobbing er jo ikke populÊrt. I likhet med alle mine venner i nettverket trenger jeg nÄ en mobbefri julefeiring. Det kommer mer om mobbing og denne saken over nyttÄr, men nÄ mÄ jeg ha en pause.

Denne uken har vi avsluttet vÄrt politiske prosjekt, GjÞr SÞgne greit igjen. NÄr en dÞr lukkes, Äpnes det nye.

Vi har ogsÄ kjÞrt sÞppel fra tomta, og vi skal rydde nedre del av tomta i dag. Da kommer vi lettere til, og trenger ikke gÄ i veien for snekkerne.

Foto Herleik Johansen.

Slik sĂ„ det ut da vi var der i gĂ„r. Vi gleder oss stort over husprosjektet🏠

Poden hadde siste eksamen i gÄr, og barnebarna hadde siste skoledag. Vi er i ferd med Ä senke garden. Per Svein vant quizbok pÄ jobb, sÄ julequizen er reddet.

SÄ kommer noen bokanbefalinger pÄ tampen.

Denne oppvekstromanen er sterk kost. Den handler om en dysfunksjonell famile, omsorgssvikt, og seksuelle overgrep mot en gutt/ ung mann. Den handler ogsÄ om kaoset som ofte fÞlger i kjÞlvannet av en slik oppvekst. Dette er definitivt ikke noen feelgoodbok, jeg ble fysisk dÄrlig, og kvalm flere ganger. Men dette er nok tett opp mot virkeligheten for mange. John Irving skriver godt.

Elon Musk er kjent for de fleste. Han ble sÄ kraftig mobbet pÄ skolen at det nÊrnest er et under at han lever. Han hadde en far som tyranniserte ham pÄ det grusomste. Selv mener han at det ga ham en sjelden motstandsdyktighet. Han har som mÄl Ä forandre verden. Han har bevist at det umulige er mulig mer enn en gang. Han har tre satsingsomrÄder, solceller, elektriske biler og verdensrommet. Og han har full kontroll i alle ledd. Han er sivilÞkonom, med en vitenskapelig hjerne, han er en nerd, har en enorm arbeidskapasitet, motstandskraft, og han er villig til Ä tape alt gang pÄ gang, for Ä nÄ sine mÄl.,Les boken, Ä bli imponert over hva vi mennesker kan klare ,om vi er villig til Ä jobbe for det.

Dette er en feelgoodbok fra virkeligheten. Les boken Ä bli imponert over hva mennesker med dÄrlig utgangspunkt kan klare, hvis de virkelig vil, og setter alt inn pÄ Ä klare det. En bok til Ä bli klok av.

I dag blir det solsnufeiring i Lilandsresidensen og vi gleder oss.

En god solsnu Ăžnskes alle, selv om det strengt tatt ikke skjer fĂžr i morgen tidlig❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s