Nå går det virkelig unna🏡

Denne uken har det virkelig gått unna på Langenes, og med Langenesprosjektet. Det er blitt lagt isopor i grunnmuren, kabler til vannbåren varme er lagt, og det har blitt støypt.

Vi har vært hos elektriker Trond, og fått orden på alt vi skal ha. Både det som ligger i pakken fra Hellvik hus, og det som er ekstra. Trond og jeg har en spøkefull tone. Vi liker begge å slenge med leppa, og vi ler en haug av disse ordspillene. Det er ikke alltid min mann klarer å henge med i svingen. På onsdag ble vi vist inn i et rom, hvor vi skulle vente på Trond. Per Svein hadde hodet langt ned i telefonen da Trond plutselig sto i døra. Han hadde en av disse dialektkoppene til Birgitte Kleivset. De kommer med mange ulike tekster. Denne hadde et skikkelig kraftuttrykk påskrevet ( jeg vet nordlendinger, jeg vet), i alle fall i Sørlandsk månestokk. Han vendte teksten mot oss.

Min mann hadde enda ikke fått noe av dette med seg, opptatt som han var med telefonen. Jeg sa bare stille og rolig, da kan vi vel begynne, siden rauhålet er kommet. Trond lo hjertelig. Min mann som enda ikke hadde fått med seg det som skjedde våknet brått. Han så på meg tilnærmet hvit i ansiktet. Han er betydelig mer politisk korrekt enn meg, og han er bedre oppdratt. Hva er det for slags hilsen og start på møte, sa han, du kan jo ikke si sånn. Jeg lo enda mer, og det gjorde Trond også. Mellom latteren og min manns kommentarer om en uhøflig kone, klarte jeg å si at han måtte sjekke ut koppen til Trond. Da endelig roet han seg, og vi lo enda mer. Jeg er glad jeg fortsatt kan overraske deg etter snart 35 år, sa jeg. Trond kunne fortelle at det ikke var alle kunder han kunne vise den siden av koppen. Da viste han bare den blanke siden. Det gikk jo greit denne gangen, sa jeg. Ja svarte han. Og så lo vi igjen. I kveldinga, vel hjemme igjen, kom det rolig fra gubben. Du og Trond har ei veldig god tone, sa han. Ja, det har vi, sa jeg. Det er ikke mer å si om den saken.

Vi har også fått tillatelse til å få tilbake den delen av tomta vår som var fradelt til kanal. Når det nå ikke ble kanal, har vi fått det tilbake til utomhus areal. Jeg har aldri hørt om det før, men vi kan ved søknad få sette opp to boder på inntil 15 kvaderat der. Der kommer det en hagestue og en utebod. Vi planlegger å dele den boden med våre fremtidige leieboere, hvem de nå er.

Murer har gitt klarsignal til innfylling mot muren fra mandag. Da er Repstad anlegg på plass igjen. De beregner tre dager, byggeleder Vibekke tror det tar hele uken. Snekkeren har vært på kontoret til Vibekke, han vil bygge nå, han ville begynt i går, han er klar som et egg. Han vil gang før snøen legger seg. Det vil vi også. Når Repstad anlegg er ferdig, setter de i gang å bygge nede. Da går murer i gang med å lage murer til garasjen oppe. Vi liker fart i prosjektet, og at ting skjer uten forsinkelser av noe slag. Dette huset er ikke noe A4 hus. Det har uvanlige vinkler. Det kan vi takke tegner Hilde for. Det gir Vibekke og de som jobber med det mange ekstra utfordringer. Ting tar litt lenger tid enn beregnet. Vi opplever at Vibekke har stålkontroll på dette, og at vi kan lene oss mer tilbake.

En super fredag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s