Sjekk deg# Livmorhalsprogrammet. Movember❤️

I går var det dags for ny sjekk, og ny celleprøve. Hvert tredje år får vi damer en påminmelse om at nå er det dags. Jeg følger med selv, og hadde alt bestilt time da denne meldingen kom. Helt siden jeg begynte på p-piller har jeg vært til jevnlig sjekk. I gamle dager, i min grønne ungdom, var det slik at du måtte til legen for å få resept. Og når du da kom for å få resept på p-piller måtte du først ha en sjekk. Deretter fikk du resept på et år. Så var det tilbake igjen om et år for samme leksa. Etterhvert kom de frem til at det ikke var nødvendig med en årlig sjekk. Da ble det annet hvert år, før de landet på hvert tredje år, i livmorhalsprogrammet. Jeg har ikke skulket unna en gang. Det er en billig livsforsikring. Skulle først uhellet være ute, vil det ha avgjørende betydning at det oppdages raskt. Det kan redde liv, og i alle fall forlenge livet. Man har uansett ingen garanti, men man har en større sjanse for å bli frisk om man følger dette programmet.

Jeg var hos en ny lege i går. En dame som var grundig, og som spurte om alt mulig. Hun ville ha familiehistorien for brystkreft, livmorhalskreft og prostatakreft. Hun ville ha hele livshistorien min, tidligere celleprøver, siste menstrasjon og fjerning av livmor og den sykehistorien der. Hun forklarte grundig hva hun skulle gjøre og hvorfor. Og vipps så var det hele over.

Jeg anbefaler alle damer å sjekke seg i henhold til livmorhalsprogrammet. Jeg anbefaler alle damer over 50 år å følge opp mammografiprogrammet. Og til dere menn, nå er det november/movember. Gå og sjekk deg# du vil ikke angre på å ha gjort det, men du kan komme til å angre på at du ikke gjorde det. Vi har alle ansvar for vår egen helse👍

En riktig god movemberdag til deg som leser💜

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s