Oljejubileumūü•ā

Vi n√¶rmer oss dagen for femti√•rsjubileum for da man fant olje p√• Ekofiskfeltet. I den anledning skulle det g√• to jubilemsfester av staben, for alle ansatte og deres f√łlge. Den f√łrste festen ble holdt i septemer. Den andre og siste ble holdt i g√•r. Vi har v√¶rt med p√• to fester tidligere. F√łrste gangen var vi p√• 20 √•rsjubileet. Da var Robert bare noen f√• uker gammel, s√• han og mamma fikk v√¶re med p√• Phillips sin regning. 30 √•rsjubleet ble det ingenting av, da vi var inne i tidenes oljekrise. 40 √•rsjubileet fikk vi med oss. Da ble vi sittende til bords med Janne og Odd. Siden det har vi v√¶rt omgangsvenner.

Vi dro av sted i går morges, for å feire oss selv, og oljeeventyret.

Stavanger viste seg fra sin beste side i går.

Etter et obligatorisk bes√łk hos verdens fineste kjolebutikk, hvor mor fikk kj√łpt seg ny kjole, ble det lunsj p√• Bevaremegvel.

Etter innsjekk og litt rigging på hotellet, var vi klare for feiring.

Tretten hundre mennesker fra Conocophillipsfamilien, inkludert bakkemannskapet var til stede på denne festen.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Underholdningen minnet om en åpningssermoni i OL. Det var bare å lene seg tilbake å nyte showet.

Stavangerkomikeren fra serien: Side om side fikk oss alle til √• br√łle av latter.

Anne Lindmo bandt det hele i sammen. Til tider f√łltes det som √• v√¶re til stede i et direktesendt Lindmoshow. Hun intervjuet flere ansatte fra Conocophillipsfamiliens ulike avdelinger. Vi ble ogs√• f√łrt gjennom oljehistorien, og hva dette eventyret hadde betydd for landets √łkonomi og velstands√łkning. Ekofisk har i dag tjent inn like mye penger som en tredjedel av oljefondets verdi. Oljearbeidernes inntekt har gitt betydelige skatteinntekter til alle landets kommuner, og tusenvis av familier har hatt sitt levebr√łd her i de siste femti √•rene.

Det ble mange tilbakeblikk, b√•de p√• gode og d√•rlige hendelser. Bravoutbl√•sningen og Alexander Kiellandulykken har bidratt til at Conocophillips er blant de sikreste, og mest milj√łvennlige oljeselskap i verden. Teknologien de har skapt her vil v√¶re viktig for det gr√łnne skiftet, og for utviklingen av nye energiformer i fremtiden. Vi fikk ogs√• en hilsen fra statsministerenūü§ó

Maten og vinen var av ypperste klasse. Det ble spist og sk√•lt, ikke bare for oljearbeiderne, men alle de ansatte reiste seg og tok en sk√•l for sine kj√¶re, som gjorde det mulig for dem √• jobbe i denne bransjen. Man skal ikke kimse av jobben til oljeenker og oljeenkemenn. De tar mange stormer i ensom majestet, p√• hjemmebanen, mens ektefellene er p√• jobb i Nordsj√łen.

Jeg har ikke tall p√• alle de som kom og presenterte sine kj√¶re for min mann, deres sjef, i g√•r. Det var lett √• se at de var b√•de glade i, og stolte av sjefen. Det var ogs√• lett √• se at sjefen var glad i , og stolt av dem, og den jobben de gj√łr. Jeg er jo bare en koordinator sa han, det er disse fantastisk kompetente, unge menneskene som gj√łr hele jobben. Jeg kan lene meg tilbake i visshet om at jobben blir gjort.

Jeg ble kjent med flere nye memnesker i g√•r. Vi ble sittende sammen med et ungt par en lang stund. De hadde tre barn som var n√łyaktig tyve √•r yngre enn v√•re barn. For oss ble det litt som √• se tilbake i tid. De fikk ved √• snakke med oss et innblikk i en mulig fremtid. Vi inviterte dem til √• ta med barna, √• komme til oss p√• bes√łk p√• Langenes. S√• kan de kombinere det med bes√łk i Dyreparken. Jeg er sikker p√• at de kommer, for vi fikk en utrolig god kjemi. Og da betyr alder ingenting.

Vi traff ogs√• gamle kjente. Plutselig sto Bernt Kvam ved bordet. Han hadde h√łrt vi var der, og lette oss opp. Per Svein og Bernt begynte p√• tanken samme √•ret, i 1987. Fra 1983-1985 gikk de sammen p√• Arendal Maritime H√łyskole, de har fulgt hverandre siden. Bernts kone Anne Ruth og jeg har alltid mye √• snakke om. Etter underholdningen holdt vi sammen, og koste oss i hverandres selskap, til klokka plutselig n√¶rmet seg totallet.

Dette blir det siste jubileumet vi deltar, men det er greit. Når neste jubileum går av stabelen er Per Svein pensjonist, og vi er inne i en ny spennelde fase.

Litt senere i dag vender vi nesa hjemover. Etter frokost skal vi ha en tur innom oljemuseet. Jeg h√•per du som leser f√•r en super dagūüėć

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s