Oljejubileum🥂

Vi nærmer oss dagen for femtiårsjubileum for da man fant olje på Ekofiskfeltet. I den anledning skulle det gå to jubilemsfester av staben, for alle ansatte og deres følge. Den første festen ble holdt i septemer. Den andre og siste ble holdt i går. Vi har vært med på to fester tidligere. Første gangen var vi på 20 årsjubileet. Da var Robert bare noen få uker gammel, så han og mamma fikk være med på Phillips sin regning. 30 årsjubleet ble det ingenting av, da vi var inne i tidenes oljekrise. 40 årsjubileet fikk vi med oss. Da ble vi sittende til bords med Janne og Odd. Siden det har vi vært omgangsvenner.

Vi dro av sted i går morges, for å feire oss selv, og oljeeventyret.

Stavanger viste seg fra sin beste side i går.

Etter et obligatorisk besøk hos verdens fineste kjolebutikk, hvor mor fikk kjøpt seg ny kjole, ble det lunsj på Bevaremegvel.

Etter innsjekk og litt rigging på hotellet, var vi klare for feiring.

Tretten hundre mennesker fra Conocophillipsfamilien, inkludert bakkemannskapet var til stede på denne festen.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Underholdningen minnet om en åpningssermoni i OL. Det var bare å lene seg tilbake å nyte showet.

Stavangerkomikeren fra serien: Side om side fikk oss alle til å brøle av latter.

Anne Lindmo bandt det hele i sammen. Til tider føltes det som å være til stede i et direktesendt Lindmoshow. Hun intervjuet flere ansatte fra Conocophillipsfamiliens ulike avdelinger. Vi ble også ført gjennom oljehistorien, og hva dette eventyret hadde betydd for landets økonomi og velstandsøkning. Ekofisk har i dag tjent inn like mye penger som en tredjedel av oljefondets verdi. Oljearbeidernes inntekt har gitt betydelige skatteinntekter til alle landets kommuner, og tusenvis av familier har hatt sitt levebrød her i de siste femti årene.

Det ble mange tilbakeblikk, både på gode og dårlige hendelser. Bravoutblåsningen og Alexander Kiellandulykken har bidratt til at Conocophillips er blant de sikreste, og mest miljøvennlige oljeselskap i verden. Teknologien de har skapt her vil være viktig for det grønne skiftet, og for utviklingen av nye energiformer i fremtiden. Vi fikk også en hilsen fra statsministeren🤗

Maten og vinen var av ypperste klasse. Det ble spist og skålt, ikke bare for oljearbeiderne, men alle de ansatte reiste seg og tok en skål for sine kjære, som gjorde det mulig for dem å jobbe i denne bransjen. Man skal ikke kimse av jobben til oljeenker og oljeenkemenn. De tar mange stormer i ensom majestet, på hjemmebanen, mens ektefellene er på jobb i Nordsjøen.

Jeg har ikke tall på alle de som kom og presenterte sine kjære for min mann, deres sjef, i går. Det var lett å se at de var både glade i, og stolte av sjefen. Det var også lett å se at sjefen var glad i , og stolt av dem, og den jobben de gjør. Jeg er jo bare en koordinator sa han, det er disse fantastisk kompetente, unge menneskene som gjør hele jobben. Jeg kan lene meg tilbake i visshet om at jobben blir gjort.

Jeg ble kjent med flere nye memnesker i går. Vi ble sittende sammen med et ungt par en lang stund. De hadde tre barn som var nøyaktig tyve år yngre enn våre barn. For oss ble det litt som å se tilbake i tid. De fikk ved å snakke med oss et innblikk i en mulig fremtid. Vi inviterte dem til å ta med barna, å komme til oss på besøk på Langenes. Så kan de kombinere det med besøk i Dyreparken. Jeg er sikker på at de kommer, for vi fikk en utrolig god kjemi. Og da betyr alder ingenting.

Vi traff også gamle kjente. Plutselig sto Bernt Kvam ved bordet. Han hadde hørt vi var der, og lette oss opp. Per Svein og Bernt begynte på tanken samme året, i 1987. Fra 1983-1985 gikk de sammen på Arendal Maritime Høyskole, de har fulgt hverandre siden. Bernts kone Anne Ruth og jeg har alltid mye å snakke om. Etter underholdningen holdt vi sammen, og koste oss i hverandres selskap, til klokka plutselig nærmet seg totallet.

Dette blir det siste jubileumet vi deltar, men det er greit. Når neste jubileum går av stabelen er Per Svein pensjonist, og vi er inne i en ny spennelde fase.

Litt senere i dag vender vi nesa hjemover. Etter frokost skal vi ha en tur innom oljemuseet. Jeg håper du som leser får en super dag😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s