OljejubileumđŸ„‚

Vi nÊrmer oss dagen for femtiÄrsjubileum for da man fant olje pÄ Ekofiskfeltet. I den anledning skulle det gÄ to jubilemsfester av staben, for alle ansatte og deres fÞlge. Den fÞrste festen ble holdt i septemer. Den andre og siste ble holdt i gÄr. Vi har vÊrt med pÄ to fester tidligere. FÞrste gangen var vi pÄ 20 Ärsjubileet. Da var Robert bare noen fÄ uker gammel, sÄ han og mamma fikk vÊre med pÄ Phillips sin regning. 30 Ärsjubleet ble det ingenting av, da vi var inne i tidenes oljekrise. 40 Ärsjubileet fikk vi med oss. Da ble vi sittende til bords med Janne og Odd. Siden det har vi vÊrt omgangsvenner.

Vi dro av sted i gÄr morges, for Ä feire oss selv, og oljeeventyret.

Stavanger viste seg fra sin beste side i gÄr.

Etter et obligatorisk besÞk hos verdens fineste kjolebutikk, hvor mor fikk kjÞpt seg ny kjole, ble det lunsj pÄ Bevaremegvel.

Etter innsjekk og litt rigging pÄ hotellet, var vi klare for feiring.

Tretten hundre mennesker fra Conocophillipsfamilien, inkludert bakkemannskapet var til stede pÄ denne festen.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Underholdningen minnet om en Ă„pningssermoni i OL. Det var bare Ă„ lene seg tilbake Ă„ nyte showet.

Stavangerkomikeren fra serien: Side om side fikk oss alle til Ă„ brĂžle av latter.

Anne Lindmo bandt det hele i sammen. Til tider fÞltes det som Ä vÊre til stede i et direktesendt Lindmoshow. Hun intervjuet flere ansatte fra Conocophillipsfamiliens ulike avdelinger. Vi ble ogsÄ fÞrt gjennom oljehistorien, og hva dette eventyret hadde betydd for landets Þkonomi og velstandsÞkning. Ekofisk har i dag tjent inn like mye penger som en tredjedel av oljefondets verdi. Oljearbeidernes inntekt har gitt betydelige skatteinntekter til alle landets kommuner, og tusenvis av familier har hatt sitt levebrÞd her i de siste femti Ärene.

Det ble mange tilbakeblikk, bĂ„de pĂ„ gode og dĂ„rlige hendelser. BravoutblĂ„sningen og Alexander Kiellandulykken har bidratt til at Conocophillips er blant de sikreste, og mest miljĂžvennlige oljeselskap i verden. Teknologien de har skapt her vil vĂŠre viktig for det grĂžnne skiftet, og for utviklingen av nye energiformer i fremtiden. Vi fikk ogsĂ„ en hilsen fra statsministerenđŸ€—

Maten og vinen var av ypperste klasse. Det ble spist og skÄlt, ikke bare for oljearbeiderne, men alle de ansatte reiste seg og tok en skÄl for sine kjÊre, som gjorde det mulig for dem Ä jobbe i denne bransjen. Man skal ikke kimse av jobben til oljeenker og oljeenkemenn. De tar mange stormer i ensom majestet, pÄ hjemmebanen, mens ektefellene er pÄ jobb i NordsjÞen.

Jeg har ikke tall pÄ alle de som kom og presenterte sine kjÊre for min mann, deres sjef, i gÄr. Det var lett Ä se at de var bÄde glade i, og stolte av sjefen. Det var ogsÄ lett Ä se at sjefen var glad i , og stolt av dem, og den jobben de gjÞr. Jeg er jo bare en koordinator sa han, det er disse fantastisk kompetente, unge menneskene som gjÞr hele jobben. Jeg kan lene meg tilbake i visshet om at jobben blir gjort.

Jeg ble kjent med flere nye memnesker i gÄr. Vi ble sittende sammen med et ungt par en lang stund. De hadde tre barn som var nÞyaktig tyve Är yngre enn vÄre barn. For oss ble det litt som Ä se tilbake i tid. De fikk ved Ä snakke med oss et innblikk i en mulig fremtid. Vi inviterte dem til Ä ta med barna, Ä komme til oss pÄ besÞk pÄ Langenes. SÄ kan de kombinere det med besÞk i Dyreparken. Jeg er sikker pÄ at de kommer, for vi fikk en utrolig god kjemi. Og da betyr alder ingenting.

Vi traff ogsÄ gamle kjente. Plutselig sto Bernt Kvam ved bordet. Han hadde hÞrt vi var der, og lette oss opp. Per Svein og Bernt begynte pÄ tanken samme Äret, i 1987. Fra 1983-1985 gikk de sammen pÄ Arendal Maritime HÞyskole, de har fulgt hverandre siden. Bernts kone Anne Ruth og jeg har alltid mye Ä snakke om. Etter underholdningen holdt vi sammen, og koste oss i hverandres selskap, til klokka plutselig nÊrmet seg totallet.

Dette blir det siste jubileumet vi deltar, men det er greit. NÄr neste jubileum gÄr av stabelen er Per Svein pensjonist, og vi er inne i en ny spennelde fase.

Litt senere i dag vender vi nesa hjemover. Etter frokost skal vi ha en tur innom oljemuseet. Jeg hĂ„per du som leser fĂ„r en super dag😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s