Folkehelseunders√łkelsen i AgderūüĎć

Jeg er en av de 60.000, som bor i Agder, som har blitt bedt om √• svare p√• en unders√łkelse, om hvordan det ligger an med folkehelsa her i Agder. De f√łrste invitasjonene ble sendt ut 23. September, og jeg fikk invitasjonen samme dag.

Invitasjoen kom via SMS og mail. De som skal svare er over 18 √•r, og tilfeldig trukket ut. M√•let er √• forbedre folkehelsen i regionen. Meningen er at man ved hjelp av svarene som kommer inn, skal kunne sette inn tr√łkket der det trengs mest. Derfor er det viktig at du som blir trukket ut, bruker det kvareteret det tar, til √• svare p√• sp√łrsm√•lene i sp√łrreskjemaet.

Sp√łrsm√•lene pl√łyer dypt, uten fare for gjenkjenning. Det g√•r blant annet i utdannelse, livsstil, aktivitetsniv√•, kosthold, alkoholforbruk, nettverk, venner, uro, angst, engstelse, ensomhet, selvmordstanker, tilfredshet, f√łlelse av mening i eget liv, barndom, oppvekst, og om man har hatt foreldre/ steforeldre som har v√¶rt problemdrikkere. Siden jeg over flere √•r hadde en stefar, som var en problemdrikker, var det godt √• kunne svare p√• hvordan den opplevelsen hadde p√•virket meg som barn.

Jeg opplevet at sp√łrsm√•lene som stilles er gode og relevante for folkehelsen. De er helt n√łdvendige for √• fange hele bildet. Vi mennesker er mye mer enn det vi kan se med det blotte √łyet, det foreg√•r ting bak fasadene vi helst ikke vil snakke h√łyt om. Disse sp√łrsm√•lene gj√łr det lettere √• se hele bildet. Selv svarte jeg p√• unders√łkelsen samme dag, slik at det ikke skulle koke bort i k√•len. Jeg vil oppfordre alle som f√•r en invitasjon til √• delta, om √• gi sitt bidrag til denne viktige saken, og til det beste for fellesskapet.

En nydelig l√łrdag √łnskes degūüćā

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s