Toppturfest🥂

I går hadde jeg det privilegiet å delta på avslutningsfesten for fjellgeitenes ti på toppturer. De har i løpet av våren, sommeren og høsten, tatt ti toppturer i nærområdet. Navnet fjellgeitene har de tatt/fått etter at Tove og Inger Grete i løpet av et par/ tre måneder, opplevde å brekke diverse deler i kroppen etter utendørsaktiviteter, for noen år siden. Tove sklei på fjellet, på tur i Hellevika, og tok seg for med den ene hånden. Det resulterte i brudd og gips til jul. Inger Grete var på gården og bedrev utendørsaktiviteter med barnebarna, da hun med et hopp et lakk på fjellet skled og brakk hoften. Dette medførte ny hofte og påfølgende opptrening. Vi klassifiserer skadene som de idrettsskadene de faktisk er. Derav navnet fjellgeitene. Dette er andre året de sammen med Bente og Berit deltar på ti på topp.

I fjor ble det ikke så mange turer på grunn av diverse idrettskader i gruppa, og rekordvarme. I år derimot har de fullført. De har sogar tatt en ellevte tur. En topptur til skybaren på Caledonien. Det er den eneste jeg har vært med på. Det kvalifiserte åpenbart til deltakelse på avslutningsfesten. Jeg takker ikke nei. Vi planla spleisefest, og som vanlig var det Inger Grete sin tur til å ha festen😂😂 Dette er litt intern humor, men uansett hva det gjelder er Inger Grete kjapt ute med setningene: er det min tur nå? Det er sikkert min tur nå😍

I går var det i alle fall hennes tur. Tove og jeg tilbød oss å komme en time før for å dekke bord og hjelpe til med maten. Vi hadde med vertinnegaver.

Jeg hadde funnet det perfekte kortet, og sammen med en flaske prosecco, var det nok til å sette i gang latteren. Tove bidro med selvstrikket kjærlighet, i neongult.

Siden Tove hadde vært i komiteen for klassens førtiårsjubileum for avsluttet ungdomsskole, ble det magnumflaske med bobler på deling til oss alle. Hun fikk dette i gave fra klassen og delte raust med oss alle.

Den passet perfekt i Inger Gretes cavabøtte. Jeg kaller det bøtte, for det var størrelsen.

Tove og jeg dekket bordet, og hjalp til med maten. Inger Grete var sjefskokk, og satte oss i arbeid. Selv hadde hun gjort unna det grøvste før vi kom. Det sto tapas på menyen.

Hvem kan vel motstå aperole spritz? En florentinsk ettermiddagsdrikk. Vi tok den som velkomstdrink.

Alle kvinner i arbeid.

Til maten ble det servert bobler.

Vi åt og vi åt og vi åt. Det var fantastiske smaker. Da vi var sprekkferdige, var det fortsatt mye mat igjen. Vi lagde derfor til et aldri så lite fat, for ikke å si brett, til naboen, Inger Grete og Berits mor.

Smuler fra de rikes bord.

Mens mørket senket seg lo vi oss halvt fordervet, mens skravla gikk nonstop. Vi klarte til og med å avtale en ny spleisefest. Disse toppturene skal visst feires flere ganger. Jeg får være med på alle fester, for en bonus. Neste gang skal vi til Berit på ost og kjeks, for vi er ikke ferdig med å skravle. Vi begynte tidlig i går, og det betyr at vi var tidlig hjemme også. Før midnatt, just som Askepott.

Med ønske om en strålende lørdag. Her i sør har vi fått indian summer, den skal nytes🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s