ToppturfestđŸ„‚

I gÄr hadde jeg det privilegiet Ä delta pÄ avslutningsfesten for fjellgeitenes ti pÄ toppturer. De har i lÞpet av vÄren, sommeren og hÞsten, tatt ti toppturer i nÊromrÄdet. Navnet fjellgeitene har de tatt/fÄtt etter at Tove og Inger Grete i lÞpet av et par/ tre mÄneder, opplevde Ä brekke diverse deler i kroppen etter utendÞrsaktiviteter, for noen Är siden. Tove sklei pÄ fjellet, pÄ tur i Hellevika, og tok seg for med den ene hÄnden. Det resulterte i brudd og gips til jul. Inger Grete var pÄ gÄrden og bedrev utendÞrsaktiviteter med barnebarna, da hun med et hopp et lakk pÄ fjellet skled og brakk hoften. Dette medfÞrte ny hofte og pÄfÞlgende opptrening. Vi klassifiserer skadene som de idrettsskadene de faktisk er. Derav navnet fjellgeitene. Dette er andre Äret de sammen med Bente og Berit deltar pÄ ti pÄ topp.

I fjor ble det ikke sĂ„ mange turer pĂ„ grunn av diverse idrettskader i gruppa, og rekordvarme. I Ă„r derimot har de fullfĂžrt. De har sogar tatt en ellevte tur. En topptur til skybaren pĂ„ Caledonien. Det er den eneste jeg har vĂŠrt med pĂ„. Det kvalifiserte Ă„penbart til deltakelse pĂ„ avslutningsfesten. Jeg takker ikke nei. Vi planla spleisefest, og som vanlig var det Inger Grete sin tur til Ă„ ha festen😂😂 Dette er litt intern humor, men uansett hva det gjelder er Inger Grete kjapt ute med setningene: er det min tur nĂ„? Det er sikkert min tur nĂ„đŸ˜

I gÄr var det i alle fall hennes tur. Tove og jeg tilbÞd oss Ä komme en time fÞr for Ä dekke bord og hjelpe til med maten. Vi hadde med vertinnegaver.

Jeg hadde funnet det perfekte kortet, og sammen med en flaske prosecco, var det nok til Ă„ sette i gang latteren. Tove bidro med selvstrikket kjĂŠrlighet, i neongult.

Siden Tove hadde vÊrt i komiteen for klassens fÞrtiÄrsjubileum for avsluttet ungdomsskole, ble det magnumflaske med bobler pÄ deling til oss alle. Hun fikk dette i gave fra klassen og delte raust med oss alle.

Den passet perfekt i Inger Gretes cavabĂžtte. Jeg kaller det bĂžtte, for det var stĂžrrelsen.

Tove og jeg dekket bordet, og hjalp til med maten. Inger Grete var sjefskokk, og satte oss i arbeid. Selv hadde hun gjort unna det grÞvste fÞr vi kom. Det sto tapas pÄ menyen.

Hvem kan vel motstÄ aperole spritz? En florentinsk ettermiddagsdrikk. Vi tok den som velkomstdrink.

Alle kvinner i arbeid.

Til maten ble det servert bobler.

Vi Ät og vi Ät og vi Ät. Det var fantastiske smaker. Da vi var sprekkferdige, var det fortsatt mye mat igjen. Vi lagde derfor til et aldri sÄ lite fat, for ikke Ä si brett, til naboen, Inger Grete og Berits mor.

Smuler fra de rikes bord.

Mens mÞrket senket seg lo vi oss halvt fordervet, mens skravla gikk nonstop. Vi klarte til og med Ä avtale en ny spleisefest. Disse toppturene skal visst feires flere ganger. Jeg fÄr vÊre med pÄ alle fester, for en bonus. Neste gang skal vi til Berit pÄ ost og kjeks, for vi er ikke ferdig med Ä skravle. Vi begynte tidlig i gÄr, og det betyr at vi var tidlig hjemme ogsÄ. FÞr midnatt, just som Askepott.

Med Ăžnske om en strĂ„lende lĂžrdag. Her i sĂžr har vi fĂ„tt indian summer, den skal nytes🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s