Rektor er tilbake.

Skoleåret er godt i gang igjen. Vi i Lilandsklanen har grugledet oss. I fjor hadde vi vikarrektor fra Tinntjønn, for oss, og flere enn oss, ble dette et mareritt av et skoleår. Flere elever sluttet i løpet av skoleåret, de orket simpelten ikke mer. Skolen kjørte ekskluderingsspiraler, til de ga opp. Det er forsket mye på dette, og jeg skal komme tilbake til det i et nytt blogginnlegg, om ikke så lenge. Vi hadde bestemt oss for å holde ut, og tvinge skolen til å kjøre inkluderingsspiraler. Det skal jeg også skrive om i dette omtalte blogginnlegget. Skolen kan nemlig velge å kjøre inkluderingsspiraler i stedet. Det fordrer at skolen lytter til barnet, og foreldrene, og handler aktivt på det de da får høre.

Før skolen startet ringte både klasseforstander og rektor for å opplyse om endringer. Klasseforstander kunne fortelle om at de hadde innført helt nye rutiner for hele skolen, når det kom til hendelser/ episoder. Elevene som står bak disse hendelesene vil få en sjanse til å slutte med overtramp/overgrep. Gjentar det seg vil det iverksettes tiltak umiddelbart. Dette kalles handling, og vi har etterlyst dette siden Robert gikk på Tinntjønn skole. Vi skjønte da at rektor var tilbake i rektorstolen. Hun ringte selv for å informere om sykemeldinger, og endringer i staben, for en periode.

Robert hadde møte med rektor og klasseforstander forrige uke. I følge Robert ble dette et veldig fruktbart møte. Rektor hadde lest seg opp på dokumentasjonen i saken. Hun kunne ikke fatte,eller begripe at de ikke hadde iverksatt tiltak før rektor ble anmeldt. Vi hadde en sterk minstanke om nettopp det. Tre ganger har fylkesmannen vært inne med pålegg i saken, men ingenting skjedde. Skoler og kommuner har lite eller ingen respekt for fylkesmannen. Ikke rart de vil beholde klageinstansen. De trenger ikke implementere lovverket, og kan fortsette som før. Dette er en gjenganger i alle saker jeg har vært, og er inne i. Hadde det vært morsomt hadde jeg kalt det en vits, men dette er ikke morsomt, det er blodig alvor, og offentlig omsorgssvikt.

Robert er i tett dialog med rektor hele tiden. Rektor har tatt grep, styring og ansvar for alt som skjer på skolen. Robert informerte om voldsrisikoteamet, som pappa Liland har kjørt inn i saken. Dette teamet kom på plass i februar, da rektor fremdeles var i studiepermisjon. Det er helt klart at de fleste tiltak fortsetter. Bare de man ikke lenger trenger blir tatt bort. Begge parter får nå den hjelpen de har behov for, selv om det koster. Dette er god forebygging, som er god samfunnsøkonomi på lengre sikt. Det blir ikke gjort noe som ikke Jhonny vil være komfertabel med. Dette er langsiktig arbeid.

Vi tror vi er over den verste kneika nå. Men vi er alltid på hugget, klare for ny dyst, om det skulle bli nødvendig. Akkurat nå er det veldig gøy å gå på skolen, å være sammen med venner og klassen. Vi håper og tror at dette vil fortsette. Familie og skole har i alle fall en god dialog nå, med barnets beste i fokus.

Jeg håper du får en super dag der ute🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s