Borgerplikten unnagjort👍

Valget er like om hjørnet. Team Liland forhåndstemmer alltid. På grunn av rypejakt og Nordsjøturnus har det vært en god ide. De siste fire årene har mange valgløfter blitt brutt av Søgnepolitikere. Løfter vi har trodd på, men som viste seg å være valgflesk. Så fort stolen var inntatt, var alle fagre løfter glemt. Løfter om å stanse lovbrudd, rydde opp i varslersaker og mobbesaker. Dette var glemt så fort stemmene var talt opp. Makten har vært viktigst, lover og menneskers ve og vel, har man ikke ønsket å bry seg med. Gutteklubben har vært viktigere enn velgerne. De samme står nå og lover gull og grønne skoger.

Stem på oss, ingen kan tale Søgnes sak så godt som oss i den nye storkommunen. Jeg har fulgt politikerne usedvanlig tett den siste valgperioden. Flertallet har ikke imponert eller overbevist meg om at de kommer til å tale Søgnes sak i storkommunen. De har ikke en gang gjort det i kommunen, den siste perioden. De har skjemt oss ut for hele landet, og satt kommunen i et fortjent dårlig lys. De er en skamplett for hele bygda. De har heller ikke talt vår sak i fellesnemda. De har holdt seg langt unna talerstolen. Blant annet i viktige saker som legevakten. Nå som det snart er valg har pipen fått en annen lyd. Det er ikke måte på hva de skal gjøre for bygda i perioden som kommer. Jeg kjenner igjen valgflesk, og løgner når jeg ser det.

Ved forrige valg var det utrolig vanskelig å vite hvem man skulle stemme på. Kommunevalg er i stor grad et personvalg og det handler om hjertesaker. Jeg stemte feil, og har angret som en hund. Det kommer ikke til å gjenta seg. Det er ikke måte på hvor ansvarlige flertallskameratene har blitt de siste månedene. Nå snakker de om ansvarlighet og en harmonisering mot Kristiansand. At det går utover Søgneskolen, se det driter de i, nå er harmoniseringen viktigst. Er det å ivareta Søgnes barn? Og er ikke det heller et klart tegn på at makta er viktigst for disse politikerne, og et frieri til Kristiansand? Jeg har sett og hørt så mye dritt i politikken i Søgne den siste perioden, at det holder for et helt liv. Jeg blir kvalm bare jeg tenker på det.

Så kjære flertallskamerater, ingen av dere, eller de partiene dere representerer får min stemme i år. Ikke min manns stemme helller. Uansett hvor ofte dere sier at dere skal tale Søgnes sak, så tror jeg ikke på dere. Jeg har sett hva som betyr noe for dere den siste perioden. Det er ikke oss velgere. Det er gutteklubben, gullkalven og makta som teller for dere. At mennesker ødelegges av deres beslutninger. Det gir dere jamt faen i. Da jeg hadde stemt i går, sa jeg til de to damene som styrte showet: Jeg er så glad jeg har fått utlignet den stemmen fra forrige periode. Det kjennes godt. Du er ikke den første som sier det, fikk jeg høre. I går kumulerte vi folk, vi ga personstemmer som slengere, og hadde vi kunne strøket noen så hadde vi nok gjort det også. Damene under kunne melde om at veldig mange gjorde det i år. Det virker som om folk har skjønt noe, sa de. Det håper jeg virkelig.

Ingen i team Liland hadde bestemt seg for hva de skulle stemme til fylkestingsvalget, da vi entret stemmelokalet. Jeg bestemte meg i boksen, og overrasket meg selv. Det var en impulshandling som føltes rett, nærmest for å begrense skaden. Et parti jeg aldri før har stemt på, fikk min stemme. Det skulle vise seg at gemalen hadde tenkt det samme, og stemt det samme😂😂å e oddsan. For meg er dette valget et protestvalg. Jeg har blitt protestant på mine gamle dager, og jeg trives med det.

Ungene skal også stemme. Jeg driter i hva de stemmer, bare de stemmer. De blir gjort arveløse om de ikke stemmer. Derfor rapporterer de til mor når de har stemt. De har værsågod å bidra til demokratiet. Sånn er det med den saken💪💪💪

Godt valg til alle der ute👍

Så håper jeg at du får en super lørdag😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s