Hjemme igjen👍

Da var gemalen hjemme igjen. Hver gang han kommer til Sandnes for å ta toget hjem, vanker det belønning. I går da dette bildet ble lagt ut i familiechatten, visste vi at han var i rute.

Det skjer mye nå, og jeg kommer tilbake med både det ene og det andre så fort det kan blogges om. Vi har nå fått arkivert byggesøknaden til kommunen. Vi har fullt program foran oss nå, det blir en blanding av arbeid, ferier ,og en 30 årsmarkering. Robert bikker 30 år om få strakser.

Det er mye som har forandret seg siden sist vi bygde. Da kunne vi gjøre mye selv, men nå er det ansvarsrett meg her,og ansvarsrett meg der. Det passer oss godt der vi nå er i livet.

Mai Tai, Roberto Casas nye familiemedlem slår seg til ro, og har funnet sin plass. Det går greit med hundene, som oppfører seg som katter selv. Kattene som bor der fra før er litt mer skeptisk.

På ranchen driver de og pusser opp stua. Grunnarbeidet er gjort. Og som vanlig er det mer jobb, og tar mer tid enn de tror. Sånn er dette livet.

De er kjempeflinke. I går var elektrikeren der og la nye kurser, flere steder. De har også fått helsparklet stua. Grundige er de.

Nå blir det maling, tapentisering, varmepumpe, innredning og interiør, og et besøk til fra elektriker før de er ferdig. Det kommer til å bli knallfint. Resultatet kommer i bloggen.

Jeg har fått ny levering av markens grøde fra ranchen. Far til Benedicte har donert dem en stor fryser. De har en liten fra før, så nå kan mye legges på glass og frys. I går fikk vi smake på plommene.

Knallgode.

Så har jeg lest ut et par bøker.

Jeg har lest denne tjukkasen her om Martin Luder, som han het før reformasjonen. Etter reformasjonen kalte han seg Martin Luther. For å tydeliggjøre at han hadde gjennomgått en endring. Han var en stjerne av sin tid, hadde store talegaver, produserte bøker og pamfletter så det sang. Han endret måten man praktiserte religion på. Blant annet avlatsordningen. Han var radikal i sin tid( konservativ om han hadde levd i vår tid) han protesterte på det bestående. Derav ordet protestanter. Han kalles den første humanist, og skapte store endringer i sin tid. Han mente at jøder, tyrkere, hedninger og kirken i Roma, var djevelens hjelpere her på jorden. Det var en interessant historie. Jeg brukte over 14 dager på denne mursteinen, som jeg fant på mammutsalget.

Jeg har også lest denne perlen av en bok. Den handler om krig,og om traumer etter krig.

Det er høst i lufta her i sør nå. Jeg skulle gjerne holdt sommeren igjen enda litt til.

En nydelig torsdag ønskes deg😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s