Livet er💕

Det har vært en fin uke, hvor mye skjer. Vi begynner å nærme oss skolestart. Det merkes. Jeg har fått mange henvendelser denne uken. Jeg blir oppringt, får meldinger på messanger, og jeg blir stoppet på butikken. Folk trenger råd og veiledning, og heiarop. Allerede nå begynner folk å ta kontakt med fylkesmannen om det psykososiale mijøet ved skolen barna deres går på. Andre venter på svar fra fylkesmann eller utdanningsdirektoratet, og lever fortsatt i uvisshet om hva høsten vil bringe barnet ,og deres familier. Vi har skapt et system som ikke gagner andre enn de som jobber i det. De har arbeidsoppgaver, men kompetansen er det stor mangel på, dessverre. Vi trenger en uavhengig klageinstans, med spesialkompetanse. Vi trenger dedikerte mennesker, som har vilje,og evne til å gå den ekstra mila med barna og deres familier. Vi trenger at noen tør å sanksjonere på lovbrudd, å implementere lovverket. Den viljen har ikke fylkesmannen, selv om de er blitt gitt mandatet. Dette systemet gjør ingenting for de mobbeutsatte barna og deres familie.

Jeg anbefaler likevel alle til å klage til fylkesmannen ,og til å anmelde til politiet. Vi må i alle fall få dokumentert omfanget av galskapen, selv om ingen løfter en finget for å stanse det som skjer. Det blir bare ord,og enda mere ord. Vi ser det i valgkampen nå, og det gjør meg skikkelig kvalm.

Jhonny har vært på forskerskole denne uken. Det har vært en opptur uten like, og en fantastisk oppkjøring til skolestart. Han har fått nye venner og lært en hel haug. Skolen har etter å ha blitt tvunget å kjøre inkluderingsprosesser, i stedet for ekskluderingsprosesser, sett hvilke talenter og gaver mitt barnebarn er i besittelse av. Det skjedde da skoledagen ble trygg,og han kunne slappe av. Endringen hos skolens ansatte har vært radikal, etter dette. Inkluderingsprosesser skaper gode ringvirkninger. I siste møte med skolen mente de han var et særskilt begavet barn, et teknisk vidunder, som kanskje skolen ble litt kjedelig for. De så alle en enorm forskjell hos ham etter at han ble trygg. Han lærte usedvanlig fort sa de. Det var nye toner. Jeg håper de ansatte på skolen også har lært noe av dette. Vi besteforeldre synes at Jhonny hadde fått kjørt seg nok nå. Så vi sponset en uke på forskerskolen. Han har lært enormt mye, og kost seg enda mer. Vi besteforeldre kjenner på en glede dypt inne i sjela. Måtte fremgangen vare og vare.

Vi har i alle fall fått en forsker i familien.

I går var Robert og ungene og hentet et nytt familiemedlem hos Kristoffer og Synne. Dette er Mai Tai som nå skal bo i Robertos casa sammen med to hunder og to katter.

Politiske møter starter opp igjen med et ekstraordinært kommunestyremøte den 20. august. Vi i Gjør Søgne greit igjen er klare.

Ellers har jeg en PC som lever sitt eget liv. Per Svein har nå mistet tålmodigheten med den, og kjøpt ny til meg. Den hentet jeg på power i går. Jeg håper vi to blir bestevenner.

Jeg har hatt flere besøk av minstemann denne uken, og han slipper ikke ut døren her før han har fått i seg mat. Mor er også matpoliti. I går fikk han rester av mors pizza før han dro på jobb.

Jeg har lest ut boken Dronen av Unni Lundell. Jeg forstår veldig godt at hun fikk Rivertonprisen for den. Anbefales, anbefales, anbefales.

En super søndag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s