Hjem, hjem, langt mot nord.

Gårsdagen startet pent og pyntelig. Pappi har fått diabetes,og har fått det rene arsenalet av medisiner å forholde seg til. Hun starter dagen med å administrere seg selv, som hun kaller det. Og arsenalet med medisiner omtaler hun konsekvent som sitt brukerutstyr. Det har vært en tøff reise å få diabetes 1 i voksen alder. Fra å ha hatt både legeskrekk og sprøyteskrekk oppleves hun nå nærmest som en rolig og stødig sykepleier.

Etter lang og god frokost og mye skravling, tok vi turen ut for å se oss om i byen. Leiligheten ligger sentralt plassert, så vi brukte apostlenes hester.

Broen over til gate en er dekorert med diverse ord og dialektuttrykk.

Første stopp på turen var bibliotekcafeen. Kaffedrikker sto på menyen.

Gemalen og jeg delte en kake.

Turen gikk videre til Narvik krigsmuseum. Museet hadde flyttet siden sist vi var her, og det har fått nytt fokus. Fokuset var nå gått fra krig til fred. Jeg tenker det er veien å gå om vi vil ha varig fred på denne planeten.

Narvik har en viktig krigshistorie og var ønsket av begge parter under krigen. Isfrie havner er gode å ha i krig.

Etterpå besøkte vi nok et museum.

Kul campingvogn.

Det var morsomt å se denne utstillingen.

Vi tok turen innom dette galleriet som har utrrolig mye bra kunst. Jeg kommer tilbake til dette senere, for vi skal tilbake hit senere i turen.

Vi spiste lunsj ute, før vi dro innom shoppingsenteteret. Der fikk Per Svein kjøpt seg nye joggesko. Han fant også en fotoboks. Vår generasjon har vokst opp med, og hatt mye gøy med fotobokser. Så vi tok en aldri så liten reprise på ungdomstiden.

Vi var innom butikken også. De er litt årstidsforvirret her også. I fjor sommer solgte de påskeservietter i Vardø i august. Her selger de vinterknask.

Vi spiste deilig laks til middag i leiligheten, og til kvelds fikk vi vafler og trollkrem. Vi koser oss veldig. Vi skravler og ler, og tiden bare flyr avsted. I dag går turen til Vesterålen, men først er det frokost.

En nydelig tirdag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s