De skulle bare…

På ranchen skjer det ting for tiden. Denne sommeren skulle de male stua og få inn varmepumpe. Egentlig hadde de tenkt et mye større prosjekt, men med fulltidsstudier og mye jobbing la de lista lavere. Etter middagen på Daniels bursdag satte Benedicte i gang med å rive tapeten.

Og vips var halve stua tom for tapet.

Deretter ble det en større rydningsaksjon, med flytting av kaniner, møbler og you name it.

Så gikk resten av tapeten.

Og deretter fjernet de like godt den gamle, trege peisen. Og da de først var i gang fant de ut at de ville slipe gulvene. Og de fikk leid seg slipemaskin i går. Bennys far og bror skulle hjelpe til. Vi var opptatt på annet hold. Vi har jo vårt eget prosjekt.

I går startet de. Det tok MYE lenger tid å fjerne lakken enn de kunne forestille seg. Heldigvis hadde begge to dager fri nå.

Det ble jo fint da. Etter 18 timers jobb var de ferdige. Vi har sett de sånn innimellom,da de har kommet innom for å låne verktøy og utstyr.

Per Svein var innom dem for et par dager siden for å hente noe av verktøyet sitt. Da fikk han smake på det som for ham var ranchens første jordbær, han satser nok på flere etterhvert.

I går ble bua ferdig og råtten plank ble skiftet ut.

Det blir mye søppel av det her. Vi må en tur på fyllinga når prosjektet er over.

Per Svein fikk tatt siden mot naboen i går, den ble skrapet og satt inn med visir. Det er her morgensolen tar tak, og det setter sine spor.

Hytta i hagen har mange rotne bord på den ene siden. I går fant jeg ut at det også gjaldt baksiden. Hytta blir et eget prosjekt, både utenpå og inni. Siden vi lever nordsjøturnus, håper vi å få det inn neste tur hjemme. Neste uke skal vi feriere. Da er det godt å ha fått gjort malingsarbeidet først.

I går tok jeg dette stakittgjerde, det tok sju timer. Det er et skikkelig pirkearbeid, men nå er det gjort for aller siste gang.

Robert fikk gjort unna det grønne i trappa, på rekkverket og veggen mot stua.

Per Svein fikk også tatt det grønne i øverste etasje, mot havet. Da oppdaget han at vannbordene øverst var pill råtne. De som bygde det hadde brukt vanlig plank. Der sparte de småpenger. Vi har bestemt at vi hyrer inn folk som kan det,og har utstyr til å jobbe i høyden. Så får vi opp nye i rett materiale.

Robert og Jhonny dro og badet, gjorde ærend, bestilte og hentet pizza til et felles måltid da vi var ferdig. Jhonny har også malt litt, men han har mest stelt med sitt, og ventet tålmodig på pappa.

Han fikk sin egen glutenfrie pizza,og resten med hjem.

Sjelden har kjøpepizza smakt så godt.

I dag har vi også planen klar. Vi er glad for ei uke med fint vær. Vi hører båtlivet på havet, og at det er Sørlandssommer. Vi slår to fluer i en smekk med nok av sol og malerjobb.

Jeg håper du får en fin dag🌸

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s