Astmagenet slo til igjen.

Vi har et gen for astma og allergi i familien, og det slår til når vi aller minst forventer det. Det kommer hovedsakelig fra Lilandssiden. Svigerfar hadde astma, og svigermor var veldig plaget med allergi. Veldig mange på den siden har fått kjenne på arven i ulik grad. På min side har mamma alltid kremtet, hostet og harket. Forklaringen har vært at det var senskader etter polio. Bror Ole og jeg har begynt å stille spørsmålstegn med nettopp det. I godt voksen alder har vi begge pådratt oss en voldsom hoste, som går over mange uker, i forbindelse med infeksjoner. Vi er begge blitt diagnostisert med overømfintlige slimhinner/ astma og har fått astmamedisin på blå resept. I tillegg har Ole blitt diagnostisert med anstrengelsesastma.

Per Svein har også hatt anstrngelsesastma i mange år. Den som har vært rammet hardest hos oss er Daniel. Han ble født med astma, men ble tidlig behandlet, og vokste det av seg. I skolealder slo allergien til,og astmaen kom tilbake for fullt forrige året. Han er nå godt medisinert og har hatt en fin vinter. Han var helt fin til han kom hjem fra Florida og allergien slo til for fullt nå som gresspollen er i full sving. Han har bestilt time hos legen for å komme i gang med et vaksinasjonsprogram. Han vil kvitte seg med sine allergier, som er timotei ( gress), to muggsorter og katteallergi. Han ønsker seg katt og da kan man jo ikke være allergisk.

I det siste har Jhonny blitt veidig fort sliten, så Robert skulle ta ham til legen. Før han fikk gjort det fikk Jhonny astmaanfall hos meg natt til søndag. Det peip og det rallet. Jeg sa til ham at dette høres ut som astma. I går var han hos legen med Robert. Pusteprøven levnet ingen tvil. Han har astma. Det kan forklare mye, også at han blir fort sliten ved anstrengelser. Nå er det tatt haugevis av prøver både allergi og stoffskifteprøver. Jeg har hatt lavt stoffskifte siden jeg var 25 år, en arv fra farssiden. Det blir man også sliten av hvis man ikke er medisinert.

Så i går fikk han medisin. Han fikk betennelsesdempende flutide, og ventolin som åpninigsmedisin når han blir tett. Nå blir det nok andre tider. Han er jo ikke alene om å ha den type medisin i sin besittelse i denne familien. Dette venner han seg fort til. Så dette kommer til å gå veldig bra🤗

En riktig flott tirsdag ønskes deg der ute🌷

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s