Skoleferie🤗

Det første jeg gjorde da jeg sto opp i går var å henge ut flagget. Endelig var det skoleferie, og vi kan se frem til to måneder med fred og ro. Det skal, for å si det forsiktig, bli alldeles nydelig. Jeg sier det hvert eneste år, for henvendelsene øker på to siste månedene før ferien. Mobbeutsatte familer er da i ferd med å gå under, de klarer ikke mer. Og i det øyeblikket de holder på å gi opp, kommer sommerferien, og redder dem fra skolehelvete. Dette skoleåret har vi fått møte mobbingen igjen. En skulle jo tro noen hadde lært, men nei. Lærdommen virker å være, yt mer motstand, så kanskje de gir seg. Kanskje det da går over, om vi bare lukker øynene forsvinner det nok.

Vi har lært at det nye lovverket ikke virker på den måten kunnskapsministeren lovet oss. Det blir ikke mer handling. Det blir mer dokumentasjon og flytting av papirer. Klageinstansen gjør ikke annet enn å dokumentere. Og vi ser det igjen og igjen, båndene mellom klageinstansen og kommunene er for tette. Slik blir det når de også skal samarbeide. Fylkesmannen har vært inne i vår sak tre ganger dette skoleåret, og gitt oss medhold hver gang. Det er ikke nok, det er vi som må handle, det er vi som må stoppe faenskapen. Ved samme skole har mange kjempet den samme kampen som vi. De har fått medhold av fylkesmannen som oss. Lovbruddene er mange og grove, men fylkesmannen sanksjonerer ikke. Derfor fortsetter det bare. Noen har gitt opp og byttet skole, andre vurderer det. Vi kommer ikke til å gjøre det. For vi har fått en ordning som fungerer.

Hvorfor får vi det til? Jo, vi har en dom i ryggen, vi har mer kompetanse enn systemet, vi gir oss aldri, vi stiller krav, og vi lager «bråk» . Det viskes bak ryggen vår at vi lager bråk, og kommunen vil ikke ha mer bråk. Vi lager ikke mer «bråk» enn de selv ville gjort om det handlet om deres barn. Vi vet hva konsekvensen av denne faenskapen er. Og vi skal ikke gjennom den mølla en gang til.

Dette året har skolen hatt vikarrektor fra Tinntjønn skole. Vi tror mye hadde sett annerledes ut om ikke rektor hadde hatt studiepermisjon dette året. Det vi har opplevd handler mye om ledelse. Det er avtalt møte med rektor når hun er tilbake på skolen, når skolen starter opp i august. Vi skal ikke oppleve dette igjen. Lilands er blitt et begrep sier ryktene, Lilands er i gang igjen. Det snakkes om en hysterisk bestemor som hauser opp alt. Noen forventer sågar masse bråk, og at pressen helt sikkert kommer til å kobles inn. Vi gir faen i ryktene, vi ler så vi griner, og har mye moro med det her. Vi hever oss over det, vi ser over det som skjer, vi observerer dramaet, men vi nekter å være en del av det. Vi har kommet langt, når vi kan stå midt i stormen, å observere det som skjer, bevare roen, kreve at lovverket følges, og til slutt får det akkurat som vi vil.

Alle skulle fått det de har krav på, og det lovverket sier. Vi er så langt derifra, og kampen mot mobbing fortsetter. Men nå skal vi ha en deilig, avslappene ferie sammen med familie og venner. Jeg håper alle får lade godt i ferien sin. Slik at de kan kjempe sine kamper igjen til høsten, med fornyet styrke. Jeg ser frem til en sommer med ulike opplevelser, litt jobbing og litt ferie. Nå skal skuldrene senkes og vi skal samle gode minner som gir oss krefter til en ny skolehverdag til høsten🤗

Med denne glade sommerbuketten jeg plukket på gårdsdagens labbetur, ønsker jeg alle en riktig god skoleferie😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s