SkoleferieđŸ€—

Det fÞrste jeg gjorde da jeg sto opp i gÄr var Ä henge ut flagget. Endelig var det skoleferie, og vi kan se frem til to mÄneder med fred og ro. Det skal, for Ä si det forsiktig, bli alldeles nydelig. Jeg sier det hvert eneste Är, for henvendelsene Þker pÄ to siste mÄnedene fÞr ferien. Mobbeutsatte familer er da i ferd med Ä gÄ under, de klarer ikke mer. Og i det Þyeblikket de holder pÄ Ä gi opp, kommer sommerferien, og redder dem fra skolehelvete. Dette skoleÄret har vi fÄtt mÞte mobbingen igjen. En skulle jo tro noen hadde lÊrt, men nei. LÊrdommen virker Ä vÊre, yt mer motstand, sÄ kanskje de gir seg. Kanskje det da gÄr over, om vi bare lukker Þynene forsvinner det nok.

Vi har lÊrt at det nye lovverket ikke virker pÄ den mÄten kunnskapsministeren lovet oss. Det blir ikke mer handling. Det blir mer dokumentasjon og flytting av papirer. Klageinstansen gjÞr ikke annet enn Ä dokumentere. Og vi ser det igjen og igjen, bÄndene mellom klageinstansen og kommunene er for tette. Slik blir det nÄr de ogsÄ skal samarbeide. Fylkesmannen har vÊrt inne i vÄr sak tre ganger dette skoleÄret, og gitt oss medhold hver gang. Det er ikke nok, det er vi som mÄ handle, det er vi som mÄ stoppe faenskapen. Ved samme skole har mange kjempet den samme kampen som vi. De har fÄtt medhold av fylkesmannen som oss. Lovbruddene er mange og grove, men fylkesmannen sanksjonerer ikke. Derfor fortsetter det bare. Noen har gitt opp og byttet skole, andre vurderer det. Vi kommer ikke til Ä gjÞre det. For vi har fÄtt en ordning som fungerer.

Hvorfor fĂ„r vi det til? Jo, vi har en dom i ryggen, vi har mer kompetanse enn systemet, vi gir oss aldri, vi stiller krav, og vi lager «brĂ„k» . Det viskes bak ryggen vĂ„r at vi lager brĂ„k, og kommunen vil ikke ha mer brĂ„k. Vi lager ikke mer «brĂ„k» enn de selv ville gjort om det handlet om deres barn. Vi vet hva konsekvensen av denne faenskapen er. Og vi skal ikke gjennom den mĂžlla en gang til.

Dette Äret har skolen hatt vikarrektor fra TinntjÞnn skole. Vi tror mye hadde sett annerledes ut om ikke rektor hadde hatt studiepermisjon dette Äret. Det vi har opplevd handler mye om ledelse. Det er avtalt mÞte med rektor nÄr hun er tilbake pÄ skolen, nÄr skolen starter opp i august. Vi skal ikke oppleve dette igjen. Lilands er blitt et begrep sier ryktene, Lilands er i gang igjen. Det snakkes om en hysterisk bestemor som hauser opp alt. Noen forventer sÄgar masse brÄk, og at pressen helt sikkert kommer til Ä kobles inn. Vi gir faen i ryktene, vi ler sÄ vi griner, og har mye moro med det her. Vi hever oss over det, vi ser over det som skjer, vi observerer dramaet, men vi nekter Ä vÊre en del av det. Vi har kommet langt, nÄr vi kan stÄ midt i stormen, Ä observere det som skjer, bevare roen, kreve at lovverket fÞlges, og til slutt fÄr det akkurat som vi vil.

Alle skulle fĂ„tt det de har krav pĂ„, og det lovverket sier. Vi er sĂ„ langt derifra, og kampen mot mobbing fortsetter. Men nĂ„ skal vi ha en deilig, avslappene ferie sammen med familie og venner. Jeg hĂ„per alle fĂ„r lade godt i ferien sin. Slik at de kan kjempe sine kamper igjen til hĂžsten, med fornyet styrke. Jeg ser frem til en sommer med ulike opplevelser, litt jobbing og litt ferie. NĂ„ skal skuldrene senkes og vi skal samle gode minner som gir oss krefter til en ny skolehverdag til hĂžstenđŸ€—

Med denne glade sommerbuketten jeg plukket pĂ„ gĂ„rdsdagens labbetur, Ăžnsker jeg alle en riktig god skoleferie😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s