Sommerferie fra politikken.

I går hadde jeg koselig besøk av Daniel og Benedicte. De hadde hatt en super ferie i Florida. Vi fikk gjort unna litt oppdatering. I går kom også skatteoppgjøret og alle i familien kom på pluss- siden. Robert var i møte med NAV i går. Nå er utdannelsen fullført, nå er det klart for jobbsøkning. Han får seks måneder til på AAP ,så han får den tiden som trengs for å komme ut i arbeidslivet. Saksbehandleren var veldig fornøyd. Aldri hadde noen av hennes brukere satt seg et så hårete mål og nådd det. Jeg skulle hatt en prat med henne. Mange kan klare dette, men det trenger en annen oppfølging enn systemet i dag kan gi. Vi mister for mange i dag, mange unge mennesker kunne klart det Robert har klart. Vi kunne sett mange flere mirakler, om systemet hadde tatt læring av Roberts historie. Saksbehandler sa også at Robert var den eneste brukeren hennes som hadde universitetsutdannelse. Om ikke lenge er han ikke hennes bruker, men en selvgående ung mann i arbeid.

I går var det siste kommunestyremøte før sommeren. Det er helt klart at det er valg snart. Det er også lett å høre hvem som er på valg. Det er ikke måte på hvor mange ganger ordet ansvarlighet ble nevnt. Jeg undres på hvor ansvarlige alle disse nå så veldig ansvarlige var under varslersaken? Å nei, jeg har ikke glemt det.

Skolepolitikk sto på programmet i går og det var heftige diskusjoner. De gamle holdninger rår. Hold igjen på pengene til barn og skole. Det kom til et kompromiss. Penger ble satt av til de skolene som hadde flest utfordringer. Lunde skole sliter med sykemeldinger og alvorlige skolemiljøsaker. Bevilgningene er ikke nok, men det vil lette på noe av trykket. Vi trenger nye tanker og nye løsninger på problemer. Vi må slippe til de unge, vi må slippe til nye tanker, som gir nye løsninger, og andre holdninger når det kommer til barn.

Yngvar Monstad fra MDG hadde gårsdagens beste innlegg. Han er lærer og jobber i skolen. Han mener det ikke finnes noe viktigere å investere i enn barna våre. Han har forstått at barna er vår felles fremtid. Han fremstår som en vi bør lytte til. Bare så synd at han ikke vil være med videre. Jeg håper han kommer tilbake i politikken etter et hvileskjær. At han vil være med å lede verden i en ny og bedre retning. Jeg forstår at han akkurat nå vil velge sine egne barn. Det finnes ikke noe bedre valg en kan ta i dette livet. Det vi invisterer i barn og skole får vi ti ganger igjen for. Noe som betyr at om vi putter mer penger inn her vil vi kunne ta ut mer penger i andre enden. Noe som betyr at vi får mer penger å rutte med til andre ting også. Med andre ord en vinn vinn situasjon.

Jeg mener det er fullstendig uansvarlig ikke å satse på barna. De er vår felles fremtid. Det er da vi kan skape en endring til det bedre, for alle og for samfunnet. Som vi sår vil vi høste.

Med ønske om en strålende fredag til deg som leser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s