Tiltakene virker👍

I går var Robert og Per Svein i nytt evalueringsmøte med skolen om skolemiljøet til mitt barnebarn. Vi har i mange måneder jobbet sent og tidlig for å stanse den umotiverte volden han har blitt utsatt for fra en medelev. Det har vært iverksatt mange tiltak forskning har vist ikke virker, likevel ser det ut til at skolene foretrekker å prøve ut dette først. Forstå det den som kan. Endelig etter mye jobbing og press har man iverksatt strenge sikkerhetstiltak mot den som utøver volden. Dette er tiltak forskning sier virker, dette er tiltak som koster mye penger, men det blir helt nødvendig når man ikke griper fatt i saker på et langt tidligere tidspunkt.

Voldsrisikoteamet er nå inne og jobber for fullt, til beste for alle involverte parter. Vi er veldig opptatt av at alle barn som er involvert i mobbesaker skal få den hjelpen de trenger. Det gjorde de ikke i Roberts sak. Resultatet er at mange unge menn i saken har fått et særdeles vanskelig liv. Noen lever ikke lenger. Det er en pris vi som samfunn ikke har råd til å betale. I går var det nok et godt møte med skolen. De aller fleste møtene vi har hatt, har vært gode. Problemet har vært det som har skjedd, eller ikke har skjedd mellom møtene. Nå er ting imidlertid på plass og tiltakene fungerer. Absolutt alle sier at de merker stor forskjell, og at gutten vår nå er trygg ,og tar til seg læring på en helt annen måte enn tidligere.

Det som var viktig i går var å forikre seg om at tiltakene videreføres til høsten. Det er vi blitt lovet at de skal. Alle sikkerhetstiltak fortsetter. Dette har hatt ringvirkninger også på skolevei og fritid. Problemet for vår del er nå eliminert. Og det SKAL fortsette. Det er også et skolemiljøtiltak vi ønsker skal fortsette. Skolen hadde tenkt å legge det ned på grunn av den økonomiske situasjonen skolen er i. Liland og sønn fikk satt en stopper for det i går. Tiltaket videreføres til høsten, og det er et tiltak som kommer flere barn til nytte. Nå er det nok brannslukning, nå må det tenkes langsiktig. Det blir billigere i det lange løp.

Selv om vi nå får den hjelpen vi trenger, vet vi at mange ikke får det på skolen. Vi vet at flere barn som står i lignende saker som vår, ikke får den samme oppfølging. Flere barn flyttes ut av Søgneskolen til andre skoler utenfor bygda. Det er en skremmende utvikling vi ser. Skole og hjelpeapparat anser da sakene som løst, noe de ikke er, men sakene avsluttes for Søgnes del. Vi blir koplet på, og eller informeres om ekstreme saker, og hjertet blør for barn og foreldre. Denne uken har vi vært inne i en av de mest alvorlige og akutte saker vi har vært involvert i. Det har tatt fra oss deler av nattesøvnen. Vi har også vært involvert i det som omtales som Grimstadsakene. Det er noe jeg skal komme tilbake til i et senere blogginnlegg. Det er på høy tid at slike saker løftes til retten. Så lenge politiet ikke tar i disse sakene med ildtang en gang, uansett hvor ekstreme sakene er, er det godt at noen med godt dokumenterte saker, satser alt de eier og har for å få satt søkelyset på galskapen som får pågå i skolen. Ingen tar ansvar for det som skjer, og denne saken kommer til å gi gjenlyd over hele landet. Dokumentasjonsmengden er overveldende god.

Vi er nå glad for at det går så bra som det gjør med vår gutt. Vi er glad for at skoleåret og skolehelvete snart er over for denne gang. For dette helvete ødelegger alt for mange barn og familier. Til alle som lever i og med dette helvete vil jeg si: Hold ut, snart kommer sommerferien og redder oss💕

En riktig god lørdag ønskes deg❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s