Tiltakene virker👍

I gÄr var Robert og Per Svein i nytt evalueringsmÞte med skolen om skolemiljÞet til mitt barnebarn. Vi har i mange mÄneder jobbet sent og tidlig for Ä stanse den umotiverte volden han har blitt utsatt for fra en medelev. Det har vÊrt iverksatt mange tiltak forskning har vist ikke virker, likevel ser det ut til at skolene foretrekker Ä prÞve ut dette fÞrst. ForstÄ det den som kan. Endelig etter mye jobbing og press har man iverksatt strenge sikkerhetstiltak mot den som utÞver volden. Dette er tiltak forskning sier virker, dette er tiltak som koster mye penger, men det blir helt nÞdvendig nÄr man ikke griper fatt i saker pÄ et langt tidligere tidspunkt.

Voldsrisikoteamet er nÄ inne og jobber for fullt, til beste for alle involverte parter. Vi er veldig opptatt av at alle barn som er involvert i mobbesaker skal fÄ den hjelpen de trenger. Det gjorde de ikke i Roberts sak. Resultatet er at mange unge menn i saken har fÄtt et sÊrdeles vanskelig liv. Noen lever ikke lenger. Det er en pris vi som samfunn ikke har rÄd til Ä betale. I gÄr var det nok et godt mÞte med skolen. De aller fleste mÞtene vi har hatt, har vÊrt gode. Problemet har vÊrt det som har skjedd, eller ikke har skjedd mellom mÞtene. NÄ er ting imidlertid pÄ plass og tiltakene fungerer. Absolutt alle sier at de merker stor forskjell, og at gutten vÄr nÄ er trygg ,og tar til seg lÊring pÄ en helt annen mÄte enn tidligere.

Det som var viktig i gÄr var Ä forikre seg om at tiltakene viderefÞres til hÞsten. Det er vi blitt lovet at de skal. Alle sikkerhetstiltak fortsetter. Dette har hatt ringvirkninger ogsÄ pÄ skolevei og fritid. Problemet for vÄr del er nÄ eliminert. Og det SKAL fortsette. Det er ogsÄ et skolemiljÞtiltak vi Þnsker skal fortsette. Skolen hadde tenkt Ä legge det ned pÄ grunn av den Þkonomiske situasjonen skolen er i. Liland og sÞnn fikk satt en stopper for det i gÄr. Tiltaket viderefÞres til hÞsten, og det er et tiltak som kommer flere barn til nytte. NÄ er det nok brannslukning, nÄ mÄ det tenkes langsiktig. Det blir billigere i det lange lÞp.

Selv om vi nÄ fÄr den hjelpen vi trenger, vet vi at mange ikke fÄr det pÄ skolen. Vi vet at flere barn som stÄr i lignende saker som vÄr, ikke fÄr den samme oppfÞlging. Flere barn flyttes ut av SÞgneskolen til andre skoler utenfor bygda. Det er en skremmende utvikling vi ser. Skole og hjelpeapparat anser da sakene som lÞst, noe de ikke er, men sakene avsluttes for SÞgnes del. Vi blir koplet pÄ, og eller informeres om ekstreme saker, og hjertet blÞr for barn og foreldre. Denne uken har vi vÊrt inne i en av de mest alvorlige og akutte saker vi har vÊrt involvert i. Det har tatt fra oss deler av nattesÞvnen. Vi har ogsÄ vÊrt involvert i det som omtales som Grimstadsakene. Det er noe jeg skal komme tilbake til i et senere blogginnlegg. Det er pÄ hÞy tid at slike saker lÞftes til retten. SÄ lenge politiet ikke tar i disse sakene med ildtang en gang, uansett hvor ekstreme sakene er, er det godt at noen med godt dokumenterte saker, satser alt de eier og har for Ä fÄ satt sÞkelyset pÄ galskapen som fÄr pÄgÄ i skolen. Ingen tar ansvar for det som skjer, og denne saken kommer til Ä gi gjenlyd over hele landet. Dokumentasjonsmengden er overveldende god.

Vi er nĂ„ glad for at det gĂ„r sĂ„ bra som det gjĂžr med vĂ„r gutt. Vi er glad for at skoleĂ„ret og skolehelvete snart er over for denne gang. For dette helvete Ăždelegger alt for mange barn og familier. Til alle som lever i og med dette helvete vil jeg si: Hold ut, snart kommer sommerferien og redder oss💕

En riktig god lĂžrdag Ăžnskes deg❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s