Tre land på en dag🚙

I går tok vi en biltur til ikke bare et, men to av Kroatias naboland. Været passet ypperlig for biltur. Før vi dro hjemmefra sjekket vi ut om kristi himmelfartsdag var helligdag i noen av de tre landene. Det var den ikke, men de hadde en haug med helligdager jeg aldri har hørt om før. Novigrad, der vi oppholder oss denne uken, ligger 5 mil fra Trieste i Italia. Siden vi ikke har vært der før, og vi digger Italia, var det nærmest en selvfølge at vi tok turen.

Trieste er en havneby i Italia, og for mange det første møte de har med Italia på vei nedover på kontinentet. Her snakkes det tre forskjellige språk, italiensk, slovensk og tysk. Med andre ord en grenseby. Her skipes det meste av kaffe inn fra Afrika. Noe som betyr at Trieste er en skikkelig kaffeby. Innbyggerne i Trieste drikker dobbelt så mye kaffe som andre italienere. De har eget kaffeuniversitet, to store kaffehus, en årlig kaffemesse og haugevis av kaffebrennerier. I Trieste snakker man om kaffe som det sorte gullet.

Vi la i vei fra leiligheten i nitiden om morgenen, og det gikk kjapt gjennom grenseovergangen til Slovenia, der vi ble møtt av en smilende politimann. Grenseovergangen til Italia var automatisk, og ikke et menneske var å se. Marerittet begynte på vei inn i byen da googledamas kjørevei ikke helt stemte, på grunn av veiarbeid og enveiskjøringer. Det var mange felter å kjøre i, og folk kjørte som de hadde stjålet biler og mopeder. Vi fant frem til et parkeringshus rett ved siden av jernbanestasjonen. Det er det bratteste, trangeste, og mest svingete parkeringshus vi har opplevd. Det var som å kjøre gjennom et futural. Jeg holdt pusten til vi hadde parkert.

Da var det bare å orientere seg mot den berømte havna og finne et egnet kaffested☕️

Som vi trodde var kaffen god.

Vi gikk litt rundt i gatene, og litt innom noen butikker.

Nei, jeg kjøpte ingen kjole👗eller noe annet. Per Svein fikk kjøpt seg nye rayban solbriller. Det var 20% avslag au, og de var kjempefine. Jeg jaktet på en delikatessebutikk for jeg ville kjøpe pecorino ost. Vi kjøpte med oss fra Siena i fjor og jeg ville gjenta suksessen.

Mens gubben strente i vei, hang jeg etter og tok bilder. Og under dette bildet av Jesus sto det et skilt om at det var 20 meter til en lokal ostebutikk. Jeg fikk ropt gemalen tilbake, og sa at nå er det bevist. Jesus viser vei. Mulig han trodde det hadde rablet for meg, men han fulgte villig med. Vi fikk kjøpt to typer av denne osten, en som var lagret i tre måneder, og en med chili. Vi må jo teste nye ting også. Vi spurte etter parmesan, men de hadde bare lokale oster. Vi fikk kjøpe en som kunne brukes på samme måte. Fornøyde og glade gikk vi ut fra butikken. Vi kjøpte med oss litt kjeks også.

Deretter startet jakten på det sorte gullet. Vi fant en kaffebutikk, med mengder av kaffe. Vi fant en kilos pose til 28 euro,og Per Svein spurte: is this a good coffee? Hun svarte: No, this is not good coffee, this is very good coffie. Det er den beste kaffen som er å oppdrive, og så kom det en tirade om innhold med mere. Hun lurte på hvor mye vi skulle ha. Vi svarte vi tar hele pakken.

Da var det tid for litt lunsj. Lasagne med pasta til Per Svein og lasagne med aubergine til meg. Fantastiske smaker.

Her spiste vi.

Som vanlig dumpet vi inn i et bryllup. Det gjør vi uansett hvor vi kommer i verden. Vi fikk med oss en demonstrasjon også, da dette skjedde side om side, men jeg tror ikke det hadde noen som helst sammenheng😍

Vi kom oss tilbake til parkeringshuset, gjennom futuralet, og ut av byen. Kjøringen i Trieste ble av Per Svein beskrevet som en nær døden opplevelse. Vi var i alle fall fornøyd da vi passerte grensen til Slovenia, på vei til Piran, en liten by ved havet. Jeg hadde lest om den i et reisemagasin, og tenkt at det var et perfekt reisestopp på vei tilbake, etter å ha besøkt Trieste.

For et vakkert sted.

Det ble kaffe og kake på deling her også.

Det var kø på grenseovergangen fra Slovenia og på grenseovergangen inn til Kroatia, men det var helt overkommelig.

Etter en liten pause i leiligheten dro vi ned til havna i Novigrad og spiste middag der.

En riktig fin fredag ønskes deg🌼

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s