Bikkjekaldt☃️

Det er bikkjekaldt for tiden. Det blåser nordavind fra alle kanter, og jeg sprengfyrer. Det er ikke normalt for mai måned her på Palmekysten. På denne tiden har jeg vanligvis for lengst sluttet å fyre. Det blir en stund til jeg legger bort ullsokker og innejakket hvis dette fortsetter. Ute er det vår, for alt som skal være grønt er blitt det, og det bugner med farger.

For tiden er det stort boksalg og jeg har handlet i vei. Det er viktig å benytte muligheten mens den er der. Etterhvert kommer det flere bokanbefalinger her.

Denne boken kjøpte jeg på mammutsalget i fjor. Æ digger Bjørnson. Etter at jeg skrev særoppgave om ham og diktingen hans på Søgne gamle Prestegård, da jeg gikk på Sonans i 2003/ 2004, har jeg lest alt jeg kommer over om ham og hans far, presten Bjørn Bjørnson. Bjørnson er en av tre nordmenn som har fått Nobels litteraturpris. Det er bare Knut Hamsun og Sigrid Undset som har klart det samme. Bjørnson skrev hele tiden, og han hadde en omfattende korrespondanse. Han skrev artikler, kronikker, bøker, rimbrev, reisebrev og you name it. Han var politisk aktivist, ikke bare i Norge, men ute i Europa. Han har satt spor etter seg over hele linja. Det jeg ikke visste, før jeg fant denne boken, var at han digget Italia. I løpet av livet bodde han og hans familie der i ti år. Han snakket språket flytende og deltok i offentlige debatter. Denne boken var veldig gøy for meg å lese, da jeg også digger Italia, skrivekunst og litteratur.

Så har jeg lest litt feelgood. Det anbefales, det styrker hjerte og sjela. Denne boken fikk jeg av Hannemor. Jeg har flere avleggere etter henne🤗

Vi har mottatt invitasjon til 50års jubileet til Ekofisk. Vi har meldt oss på til 5 . oktober. 14 . september er Per offshore. Vi gleder oss, vi aner ikke hva vi har i vente, men vi vet det blir spektakulært. Vi har vært på 20 og 40 års jubileum tidligere, så vi vet at dette blir en fantastisk aften.

Ellers har MacLilands fått god hjelp fra flyhjelp de siste månedene. Da vi skulle hjem fra Finnmark i sommer ble flyet vårt kansellert, for de manglet besetning. Vi fikk verdens dårligste service, og en melkerute hjem, som gjorde at vi fikk sett eventyrlig mange småflyplasser i nord, og vi fikk se dem i timesvis. Per Svein sendte saken til flyhjelp i slutten av august. De har gjort en god jobb. Pengene er på vei inn på konto og går uavkortet til en ny MacLilandstur. Hvor turen går, vet for øyeblikket bare vi.

En riktig god fredag ønskes deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s