En uvanlig lang busstur hjem.

I går hadde vi en damekveld i K- byen. Vi fant ut at det var lurt å ta bussen inn siden det var langdag i byen, og ikke så lett å få finne en parkeringsplass i nærheten av der vi skulle. Vi skulle ta bussen hjem rett over ti, og da vi kom før ti var den der allerede. Sjåføren sto utenfor og sa vi bare måtte gå inn i bussen for å varme oss. Han hadde ingen anelse når bussen kunne kjøre. Han kunne fortelle at det hadde vært en dødsulykke på E 39, den ble meldt like etter halv åtte. Han opplyste om at bussen han kjørte var for lang til å kjøre Langenesveien, den ville ikke klare svingene på veien. Vi satte oss inn i bussen for å vente. Vi sjekket nettet for vi hadde ikke fått med oss dette. Da så vi at også veien over Kulia var stengt fordi en trailer hadde veltet der. Den veien egner seg ikke for trailere, men flere hadde likevel forsøkt seg med en omkjøring der.

Rett over ti startet bussen som hadde fått beskjed av AMK sentralen at veien ville bli åpnet om ti minutter. Det viste seg ikke å stemme. Vi kjørte i ring og prøvde å komme gjennom tre ganger, før bussen returnerte til bussterminalen sammen med flere andre busser. Alle bussjåførene var like forvirret for ingen fikk beskjed om noe, og byen var full av folk som skulle hjem. Ikke mindre enn tre store busser skulle til Åros. Det hadde hopet seg opp alle veier. Noen ga opp og dro til Vågsbygd hvor de ble hentet av familile og venner. En mindre buss skulle til Mandal. De fylte opp den med folk som skulle til Langenes og Tangvall. Det hjalp ikke oss.

Klokka tolv fant bussjåføren ut at han ville prøve igjen og da kom vi gjennom. Da vi nærmet oss ulykksstedet var det bare en kjørebane åpen, så vi sto og ventet litt der. Da kom de kjørende forbi med personbilen som var totalt ødelagt. Bussjåføren sto på som bare det i går for å hjelpe folk til å få komme seg hjem. Han fikk bestilt busser for overganger på helt gale tider og ytte en fantastisk servise som gjorde at alle kom hjem til slutt. Jeg var hjemme halv ett, nærmere to timer etter planen. Da stupte jeg i seng etter tidenes lengste busstur for oss mellom Kristiansand og Søgne. Jeg kjenner det ble litt for lite søvn i natt, men det får jeg ta igjen til helga🤗

En god fredag ønskes deg🌹🌷

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s