Ei helg med litteratur📚

Jeg er familiens lesehest, eller rettere sagt, jeg var. Jeg er fortsatt en lesehest, men jeg er ikke alene om det. Eldstesønnen har tatt meg igjen🤗 Han leser overalt, det gjør jeg også. I fjor hadde vi en uhøytidelig konkurranse. Jeg leste 45 bøker, han slo meg med to, men jeg leste flere tjukkaser. Denne helga har jeg lest mye. Jeg leste ut Santa Monte Fiores deilige feelgood om den glemte Deverill. Jeg fikk lest ut boken om traficcing av norske jenter til Europa og USA på slutten av 1800 tallet og begynnelsen av 1900 tallet.

Så fikk jeg lest ut denne lille perlen av en bok hvor Tordis Ørjasæter forteller om sitt liv med den funksjonshemmede sønnen, som ble født på femtitallet. Det er da jeg ser at barn har fått det bedre i dag, at noe har skjedd, at rettssikkerheten til barn er bedret. Det gir håp om at vi om seksti år har kommet dit jeg ønsker. At synet på barn er radikalt endret og at deres rettssikkerhet er slik den burde og skulle ha vært for lenge siden.

Jeg leser alltid to, og noen ganger tre bøker samtidig. En fakta og en fiksjon. Og jeg leser alt mulig. Jeg er altetende. De tre andre leser også, men ikke som Kristoffer og jeg. Per Svein har alltid to bøker med seg ut i havet. Han skumner fløten av det jeg leser, og får med seg det beste av krim, feelgood og historiske romaner. Nå har Kristoffer og jeg lest 17 bøker hver i år. Jeg holder på med disse to nå.

Fra årets mammut.

Fra fjorårets mammut. Dette en den tredje boka i trilogien om utvandringen til USA. Jeg elsker å reise. Både på ordentlig, men også i bøkenes verden. Det er mye å lære i bøker. Det har yngstemann også forstått. Han har ikke vært noen bokorm eller lesehest. Da han begynte å studere skjønte han det. Bøker er kunnskap og kunnskap er makt. Han har oppdaget en helt ny verden. For første gang i historien har det kommet en ønskeliste med bøker til bursdagen. Eldstesønnen ønsker seg alltid bøker. Robert gjør det innimellom, men han lever et travelt liv med studier og barn og bacheloroppgave. Så der er det mest fagbøker for tiden. Det er han som leser raskest av oss. Han slo alle lesetester de noen gang hadde hatt på Tinntjønn skole. De kjørte flere tester på han for å se om det stemte for de trodde ikke det var mulig. Deretter fikk han mange spørsmål og svarte rett på alt. De måtte bare godta det😂😂

Jeg ønsker deg et riktig godt bokår, uansett hva du leser🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s