Lørdagspraten🤗

I går var det tid for Frk. Lyng igjen etter å ha hatt gyldig fravær forrige lørdag. Tove og jeg labbet opp og varmet opp skravla underveis. På Frk. Lyng møtes tre generasjoner og vi skravler om alt fra hvordan vi har det til lokal politikk og verdensproblemer. Det meste lar seg løse over litt kaffe, te, kaker og litt lunsj. I går var det siste dagen før Kevin flytter til kjæresten sin i Skien. Det var jo naturlig å snakke en del om det og hvordan livet nå kom til å bli. Nå må jo mor bake sitt eget surdeigsbrød med mere. Den siste uken var gått med til opplæring av mor. Nå må mor kjøpe seg digital vekt, for her går det i gram. Her nytter det ikke med slump. Har man en bakersønn må man holde en viss standard.

John var nyoperert og kom med fatle. Jhonny lurte på hva tøysekoppen hadde vært utsatt for. Så vi havnet inn i en samtale om kikkhullsoperasjoner og avrevne sener. Google er god å ha i mange sammenhenger, også her. Det står bra til med pasienten, selv om det sto verre til enn de hadde trodd da de gikk inn. Nå får vi bare vente å se om det hjelper eller om det må mere krutt til for å fikse Macen. Vi håper det beste.

Ellers hadde Robert vært i møte med skolen på fredag. Det gikk greit, som vanlig. Det er ikke på møtene det glipper, men mellom møtene. Nå skal det sies at det går greit på skolen. Tiltakene virker. Det er skolevei som er problemet. Der har man sluppet opp et tiltak som virket og det må på plass igjen. Robert var tydelig på at flere hendelser ikke blir tolerert og at man må ta skikkelig tak i foreldrene til de to som ikke stopper sin adferd. De går nå i fritiden og lager kvalm i nærområdet, og prøver å få vennene til våre barnebarn til å slutte å leke med dem. Mobbbingen er skolerelatert,og skolen har fått klar beskjed om at dette skal stanses. Fylkensmannen er i mail fra min sønn blitt bedt om å aksjonere, å få skolen til å ta tak i foreldrene så dette stanser.

Min sønn er trygg på situasjonen, og går i møte med skolen alene uten problemer. Dette kan jeg sier han. Jeg vet hva som virker og hva som ikke virker. Jeg kjenner lovverket ut og inn sier han. Jeg vet hvilke rettigheter vi faktisk har. Jeg er veldig stolt over hvordan han takler dettte, hvordan han beskytter sin sønn, og hvor åpent vi alle kan snakke om det som skjer. Min mann sendte i forrige uke en mail til kunnskskapsmimisteren i sakens anledning, og hvordan klageinstansen ikke virker etter intensjonen. Han ber om en uavhengig klageinstans og at man nå må lytte til de som har skoen på, og ikke skoleeier og skolefolk. Han kommer til å ta kontakt med det nye voldsteamet i kommunen til uken å melde inn en ny bekymring på de to som terroriserer nærområdet. De trenger hjelp til å endre atferd.

Jhonny trives på skolen nå ,og i klassen. Min sønn sier at guttene i klassen er gode gutter og at de har flotte foreldre. Foreldre som bryr seg. Alt i alt går det stadig bedre. Alle tiltak opprettholdes. Bare et er på vei ut, det er testunden med sosiallærer Tore hver fredag. Jhonny trenger det ikke lenger, han vil heller leke ute med guttene i klassen. Tilbudet vil like fullt stå åpent om behovet skulle være der. Vi kommer til å få dette i havn også. Det er jeg ikke i tvil om, men det krever at vi er på hele tiden,og stiller krav og følger med. Jhonny får det stadig bedre og blir gladere og tryggere. Han har mange bak seg, hele Frk. Lyng gjengen heier på ham. I går skulle han på kino med mamma også, bedre enn det kan det knapt bli. Vi er ved godt mot hele gjengen, og regner med å komme i mål med denne saken også. Bestemorhjertet gleder seg❤️

En riktig god søndag ønskes deg👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s