Interpellasjoner og valgkamp.

I går fikk vi igjen kjenne på at våren definitivt har inntatt Sørlandet. Det er en fantastisk følelse, og det er bare å la seg omfavne. Det er den fineste tiden jeg vet om. Den kommer med løfte om sol, sommer og varme dager. Glatte veier og lag på lag med klær er snart en saga blott.

Etter en deilig vårdag var Tove og jeg igjen klare for et kommunestyremøte. De andre hadde lovlig fravær. Inger Grete og noen av mine kjoler er på ferie i India, og de har gode opplevelser, det ser vi av bilder på fjaseboka og på messenger. Per Svein er i Nordsjøen, og John ble operert i en skulder i går. Etter at John var trygt plassert i godstolen hjemme, med mat og drikke dro vi. I går var det hele fem interpellasjoner, og det er helt tydelig at det nærmer seg valg. To av disse var skolerelaterte. De var vi mest interresert i å få med oss. Det var flere der som ville ha med seg det. Den ene handlet om spesialundervisning. Den hadde vi ventet på. Det var også noe som var oppe i forrige tjenesteutvalg. Vi skjønner at folk blir bekymret for den nye ordningen. Vi vet hvor lang tid det tar for å få på plass tiltak, også i disse sakene.

Den andre saken handlet om klimastreiken forrige fredag. Det gamle tankegodset rår fremdeles. Dette var en klar valgkampsak, det opplevde i alle fall vi. Heldigvis for Karl Strandvik og MDG sin Yngvar Monstad, ble skapet satt der det skulle stå. Det er synd at han skal slutte sa Tove, da Monstad var oppe på talerstolen. Det synes jeg også. Vi trenger slike kloke, reflekterte mennesker, med evne til å tenke kompromiss og løsninger som gagner fellesskapet. Han velger familien fremover. Det forstår jeg godt, jeg har gjort det samme. Vi skulle likevel gjerne sett at han med ble videre i politikken. Vi trenger det nye tankesettet som han står for. Vi trenger nye løsninger på gamle problem.

Vi merker også at gruppetenkningen avtar. Det er det positive med valgkampen. Nå må de vise ulikheter for å markere seg. Nå kommer det fagre løfter om gull og grønne skoger. Vi i Gjør Søgne greit igjen lar oss ikke lure av det. Vi har vært ute en vinterdag før. Vi kommer til å stemme på bakgrunn av de handlinger og holdninger politikerne har vist inneværende valgperiode. De jeg stemte på i forrige runde har vist seg ikke å være tilliten verdig. Andre har vist at de er verdt både min og andres stemmer. Det blir et spennende valg til høsten.

Det går ikke en uke uten at vi i Gjør Søgne greit igjen får tilbakemeldinger fra Søgnefolk om at de setter pris på jobben vi gjør. Vi blir bedt om å fortsette. Støtten kommer fra de mest uventede hold. Det er jo hyggelig, men det er ikke derfor vi fortsetter. Vi fortsetter ut fra vår egen indre overbevisning. Det er det som er drivkraften. Prosjektet vårt avsluttes torsdag 19. Desember. Det blir Søgne kommunes siste kommunestyremøte. Alle møtene i kommunestyret, formannskap, tjenesteutvalg og kontrollutvalg frem til da er plottet inn i vår kalender. Vi kommer til å være der for å følge med.

En riktig god fredag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s