Vi skulle bare…

Siden nyttår har jeg/ vi bedrevet ryddeaksjon i heimen. Jeg begynte på kontoret med rydding av permer og prosjekter. Det ble enorme mengder papirsøppel, og haugevis med tomme permer. Alle fikk tilbud om tomme permer og Daniel og Benny hentet et lass. Det er flere å ta av om de andre vil ha. Etter loftsryddinga gikk en sjenk, kommode på gjenvinningen og en bodhylle til Kristoffer og Synnes bod,i byen. Deretter sto de to bodene inne for tur. Det vi ikke ville ha fikk ungene eller det gikk til gjenvinning. Så begynte jeg å pakke ned bøker og andre ting jeg ikke trengte på en stund, ned i banankasser. Jeg har bøker i alle etasjer. Jeg ga vekk en haug med bøker, men de fleste ble pakket ned av de i loftsetasjen og i kjelleretasjen. Mye annet er også pakket ned, og mer står på vent, for jeg må få tak i flere kasser. En bokhylle nede gikk på gjenvinninga og en gikk til Benny og Daniel. Vi begynte å få det litt mer luftig i huset, og det ble lettere å puste. Alt har stått på vent på grunn av prosjekt Langenes, i årevis. Reguleringsplanen gikk gjennom i 2009.

Vi fant ut at vi skulle kvitte oss med kolossen av en tv- benk, som vi har hatt siden tidenes morgen. Vi tok en tur innom IKEA, men der fant vi bare en sofa vi likte og noen spisestoler. Vi gikk videre til Fagmøbler, og der fant vi spisebordet vi hadde sett oss ut. Vi lette i flere butikker til vi fant en tvbenk vi ville ha. Den ble med hjem sammen med ei bålpanne.

Vi fikk målt sofaen opp mot både den ene og den andre stuen, før vi dro på innkjøp av den og ti spisestuestoler. Æ sier det bare.

Det blei et lass, som fylte opp både bil og henger.

Spisestolene og sjeselongen ser du her. Det er en treseter og en toseter også. Det går i blått. Det ble møøøøøøe papp av det. Daniel og Benny hadde kjøpt seg et drivhus på finn. Så de ville ha papp i bunnen, dermed kjørte gemalen pappen dit.,Den gamle sofaen gikk ned i kjellerstua, ikke av seg selv da. Den fikk hjelp. Den gamle nede gikk på søpla, den var moden for det. Den gamle tv- benken og fire spisestoler gikk til gjenvinning. De fire siste spisestolene ville Robert ha. Pandora og Jhonny fikk hver sin skinnstol. Vi er ikke helt i mål med denne runden, men snart.

Så har jeg kjøpt dette bildet fra Vigdis i Nord. Det skal på veggen i det nye huset🤗

Ellers skjer det jo litt av hvert. I går var vi på cafe. Jeg spurte Jhonny hvordan det gikk, og jeg fikk et lurt smil, og en tommel opp. Fredag skal han i samtale med fylkesmannen på fylkeshuset. Da blir pappa med, bestefar spurte om han også fikk være med. Det fikk han og da er gutten i gode hender. Tre blad Liland fikser dette. Robert har levert sin siste gruppeoppgave. Sensuren faller til uken. Nå er det bacheloroppgaven som har fokus. Snart skal han på jobbsøkerkurs via NAV. Elisabeth fra studie med støtte har ordnet det. Hun er sosionom og skryter veldig av ham til NAV. Hun gleder seg til å få Robert som kollega. Robert arbeider som frivillig på Energiverket noen timer på torsdager. Sammen med Viraj har han en kreativ malergruppe. Viraj har tidligere jobbet sammen med Per Svein i Nordsjøen. Nå jobber han sammen med Robert. Robert får også brukt sine kreative sider.

I går fikk han til og med opp julegaven på veggen. Han sendte bilde i går, fornøyd med å ha kommet i mål allerede. Det går fremover.

Kristoffer og Synne fikk hjelp til å hente ny sofa forleden.

De har begynt å dyrke sin egen mat.

Det gjør de også på ranchen på Lunde.

Ellers går det mye i husplaner om dagen.

Vi er klare for en omstart. Innimellom leser jeg en bok eller tre.

Litt reiselektyre.

Litt pensumrelatert litteratur.

Og litt krim. Mehlum skriver med humor og selvironi.

Her regner og blåser det noe forskrekkelig. Så vi holder oss inne i dag. En riktig god dag ønskes fra det våte, men blide Sørland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s