Valgkampen er i gang i Søgne.

Vi har merka det på de siste møtene vi har fulgt, at det nå har skjedd en endring i temperaturen. De av våre politikere som står på listene til bystyret har satt inn et ekstra gir. Vi merket det enda bedre i går. Den første vi møtte på vei inn i kommunestyresalen var Vidar Kleppe. Tove og jeg gikk inn og satte oss først av alle. Vidar Kleppe kom rett etterpå og satte seg ved siden av meg. Han visste godt hvem vi var sa han etter en stund. Jeg følger da med. Jeg fikk tilbud om å stå på liste hos Demokratene, men takket høflig nei. Det er ikke første gang jeg takker nei til å stå på liste i kommunestyret. Jeg har nemlig helt andre planer for det neste året. Dette året blir det siste som politisk aktivist, i alle fall på dette nivået. Tove fikk ikke med seg at jeg fikk dette tilbudet, men hun kjørte i gang en tirade, der hun forklarte ham hvor viktig det var at vi var politisk uavhengig. Gjør Søgne greit igjen befatter seg ikke med partipolitikk. Og det forsto han veldig godt.

Vidar Kleppe er en populær mann og en av våre beste ombudsmenn, uavhengig av parti. Han jobber sent og tidlig for å hjelpe den vanlige kvinne og mann i et vanskelig system. Han sier selv at jobben hans begynner når valget er over. Han skal tjene den vanlige kvinne og mann i gata. Jeg sa at det dessverre ikke er slik for flertallet av våre politikere. De opererer helt annerledes. De lover gull og grønne skoger før valget, og straks de setter seg i stolen, har de glemt alt dette. Da er det kun gutteklubben, makta og de selv som betyr noe.

Vidar Kleppe viste seg å være svært populær også blant våre politikere. Det var den reneste folkevandringen bort dit vi satt. Varaordføreren som bare suser forbi oss, kom bort og sto der vel og lenge. Kommunens mann kom, rådmannen og Prebensen fra n247 kom også bort. Det skjer jo aldri ellers. Jeg sa det til Kleppe. Vi har aldri vært så populære som i kveld. Da lo han. Tove fulgte opp med at vi soler oss bare i stråleglansen her. Alle lurte på hva han gjorde her, og han svarte litt sånn ullent, i hytt og gevær.

Det skulle snart vise seg at han var der for en grunn. Høyres Roy Fardal gikk opp til talerstolen og sa at han trakk seg fra Høyre, og gikk over til Demokratene. Han sa det ikke lå noe dramatisk bak, men han orket ikke jobbe mot Gartnerløkkaprosjektet og kunstsilo, i eget parti. Det ligger alltid noe dramatisk bak en skilsmisse, enten man ønsker det selv eller ikke. Det ligger jo i selve ordet. Jeg forstår han godt. Det siste året har han vært en skygge av seg selv, politisk. Det er nok ikke lett å bevare sin integretet i Søgne Høyre. Der er gruppepresset over gjennomsnittet, også mot de som sitter i kontrollutvalget. På under et år har tre stykker forsvunnet ut av Høyre. En er blitt ekskludert, i følge Kleppe den beste ombudsmannen Høyre har hatt. To har trukket seg selv. Flertallskameratene begynner å komme i et mindretall.

Det var ikke bare politikerne som trakk mot Kleppe. Det gjorde også oppvekstsjefen. Så da Kleppe etterhvert gikk ble det oppvekstsjefen og jeg resten av kvelden. I en av pausene måtte han visst bare si noe. Da sa han: jeg må si det er imponerende å se hvordan dere holder stand og stiller på møtene. Jeg svarte at vi kom til å være til stede på møtene ut året. Vi er ikke så lett å bli kvitt. Det regner jeg med at både han og flere etterhvert nå har skjønt.

En riktig god fredag til deg og dine🌞

En kommentar om “Valgkampen er i gang i Søgne.

  1. Jeg var i samme parti som Vidar for minst en menneskealder siden. Han er en uredd ståpåer. Frp passet ikke for meg . Finito fort. Fikk i sin tid sparken i H – å si sin mening passet ikke. Er partiforakter. Ha i mente: Man må ha kjennskap til fortiden fø man tar beslutning om fremtiden. Dette har nok de fleste s.k politikere glet eller forkastet.
    Hils Vidar fra meg.
    Mvh.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s