Mammutsalget 2019📚

Da er den her, mammutavisen for 2019. Jeg har fått den på mail, og kan lese den på nett. Det er ikke det samme, det er akkurat som med bøker. Jeg må holde den i hendene. I går henta jeg den hos min lokale bokhandler og fikk gjort unna noen ærend i samme slengen. Så nå har jeg laget ei lang liste som skal leveres der jeg hentet katalogen. For en bokelsker er dette bursdag og julaften på en gang.

Jeg tenkte å komme med noen anbefalinger på bøker jeg selv har lest, bøker som kan kjøpes til sterkt reduserte priser på mammutsalget.

I kategorien skjønnlitteratur er denne boken en liten perle. Den handler om liv og død, og om det å miste et barn. En annen i samme sjanger er denne:

Dette er femte bok i serien om familien Neshov. En skikkelig feelgood. Løp og kjøp.

Denne romanen av Helene Uri anbefales også. Det handler om levd liv ,og det å rydde ut etter en død forelder. Det handler om å oppdage at det er hemmeligheter som ingen har fortalt. Helene Uri fant ut etter morens død at hun var av sjøsamisk slekt. Romanen er selvbiografisk.

Liker du kodekrim anbefaler jeg vår egen Tom Egeland. Han er på lik linje med Dan Brown, i mine øyne.

Det er også en bok av ham på årets mammutsalg.

I kategorien krim er Camilla Lackberg en av mine favoritter. Her skriver hun om gamle tiders heksejakt, kontra nåtidens.

Jussi Adler-Olsen er min danske favoritt. Jeg holder på med denne boken nå, en skikkelig pageturner.

Denne av Hanne Kristin Rohde er også god. Hun tar opp dagsaktuelle tema i sine krimbøker. I denne setter hun fokus på barns manglende rettssikkerhet.

Denne boken fra Åsne Seierstad satt det langt inne for meg å lese. Jeg orket ikke lese mer enn det som kom i media. Etter mange år fant jeg ut at jeg skulle lese denne. Det angrer jeg ikke på. Skal du lese en bok fra Utøya, anbefaler jeg denne. Den er skrevet etter intervjuer med mange som ble berørt av tragedien på ulikt vis.

Denne boken om radikalisering anbefales på det varmeste.

Audun Myskja må være en av landets klokeste leger. Jeg har de aller fleste av hans bøker, også denne. Selv er jeg ikke på jakt etter ungdomskilden, men vil eldes med verdighet. Boken er en kilde til god helse hele livet ut.

Så har vi kloke Per Fuggeli. Denne boken er en av mine favoritter. Den kom i 2010 da jeg selv ble dianostisert med en stor tumor i livmoren. Den viste seg å være godartet, og ble fjernet sammen med livmoren, i slutten av august samme år. På samme tid var Paul Fuggeli på turne med boken. Bare noen få uker etter operasjonen kom han til Kristiansand, til Kick scene. Det var en helt utrolig kø av mennesker som ville høre på. Per Svein og jeg var blant dem. Vi måtte nøye oss med ståplasser. Det ble en uforglemmelig opplevelse. I et intervju med en lokalavis et år før han døde, snakket han om den opplevelsen, som også var stor for ham.

Denne har jeg også. Den er også god. Skal du velge bare en, gå for :Døden, skal vi danse? Eller gjør som Ole Brum ville gjort, ta begge.

Trenger du litt mat for sjelen? Da kan du lese denne. Forfatterens forbilde er Pippi. Det er mye vi kan lære av Pippi.

Denne boken kan virkelig anbefales. Her får du innblikk i hvordan det er å være autist. En bok man aldri glemmer.

Jeg vil ønske deg en knakende fin dag, med eller uten bøker📚

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s