Fylkesmannen ber om dokumentasjon.

Da har fylkesmannen bedt skole og skoleier om å komme med følgende dokumentasjon.

Jeg er spent på hvordan skolen skal løse dette. I forrige runde klaget Robert på at han ikke fikk referater fra møter. Han klaget på at skriftlige henvendelser ble besvart muntlig. Han klaget på at skolen ikke tok dokumentasjonskravet på alvor, og beskyldte ham for å lage et dårlig smarbeidsklima mellom hjem og skole, med all denne skriftlige dokumentasjonen. Skolen fikk også påpakning for å unnlate å dokumentere, i rapporten som kom fra fylkesmannen i desember. Her siterer jeg to klipp fra den. Fylkesmannen vil likevel bemerke at skolen er pliktig til å dokumentere hvordan aktivitetet er oppfylt i enkeltsaker, herunder delplikten med jf opplæringslovens paragraf 9a4 syvende del. Videre. Fylkesmannen bemerker at skolen er pliktig til å dokumentere hvordan aktivitetsplikten er oppfylt i enkeltsaker, herunder plikten til å undersøke jf opplæringsloven 9a4- syvende ledd. Fylkesmannen har ikke motatt dokumentasjon på undersøkelser som er foretatt, som for eksempel referater fra samtaler.

Da Robert ble utsatt for mobbing var det han som hadde den hele og fulle bevisbyrden i en eventuell erstatningssak. Det ble forandret 1.august 2013, og kom som et naturlig resultat av de to første mobbedommene. Man så galskapen ved at det var barna som skulle ha den hele og fulle bevisbyrden etter å ha blitt ødelagt på skolen. Hadde det vært opp til meg skulle vi hatt det som i Sverige, med omvendt bevisbyrde. Det hadde vært naturlig siden skolen overtar foreldreansvaret etter barneloven mens barna oppholder seg på skole, skolevei og skolens plattformer.

Vi er spent på om fylkesmannen får ut det de ber om denne gang. Vi har nemlig ikke sett noe til noe av dette.

Jeg er også spent på hvordan kommunen tolker dette med barnets beste. Det har aldri vært noe tema i noen av de sakene jeg har vært inne i. Verken i Søgne, eller ellers i landet. Som sosinom er jeg vant til å tenke barnets beste først, det ligger fremst i panna og foran det bilogiske prinsipp, som er en god nummer to.

I disse dager forlater tre familier med til sammen fire medhold fra fylkesmannen bygda vår. Sakene ble aldri fulgt opp ordentlig av fylkesmannen etter at vedtak var gjort. De har alle opplevd gjengjeldelse for varsling, både med trusler og meldinger til barnevern, og ved ikke å følge opp fylkesmannens vedtak, og ved at altfor mange fremdeles ser ut til å nære seg selv ved å mate bygdedyret. De har bedt meg fortsette kampen for barna, og ikke gi meg. Vi må få opplyst fylkesmannen om at det ikke holder å bare fatte vedtak. Det må følges opp over år. Vi trenger en uavhengig klageinstans som bare jobber med dette, og som er lojale mot barna. Før det kommer vi til å stå på stedet hvil, å stange i veggen. I en mur som for øyeblikket synes ugjennomtrengelig, men som en dag faller, om vi bare aldri gir oss.

En riktig god onsdag ønskes deg🤗

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s