Fylkesmannen har åpnet ny sak mot Søgneskolen.

Forrige tirsdag kontaktet min sønn fylkesmannen for øyeblikkelig hjelp i mitt barnebarns mobbesak. De kom straks på banen og er på ballen igjen. Forrige uke hadde de møte med kommuneledelse og skoleledelse om saken. De ble åpenbart ikke beroliget, og har derfor åpnet ny sak mot skolen og kommunen. Det er helt åpenbart for alle at skolen ikke følger lovverket nå heller.

Fylkesmannen går nå inn og ber om all tilgjengelig dokumentasjon. Jeg er redd de finner lite fra skolen denne gangen også, selv om skolen fikk sterk kritikk for ikke å følge loven på dette området heller, i vedtaket fra desember i fjor. Rektor gjør som kommuneledelsen ellers, han tar det muntlig. Han unnlater å svare skriftlig på mail og tar heller en telefon. Fylkesmannen går nå i sømmene på tiltak og utøvelse av tiltak for å se om de holder vann. Barnet skal bli hørt, og man er i dialog med far om hvordan dette skal gjøres. Til bestefar har han vært klar og tydelig på at den som står bak volden må bytte skole for at han skal føle seg trygg. Kommunen vår ser ikke ut til å ta lærdom av verken dommer eller vedtak fylkesmannen gjør. Det spørs om ikke fylkesmannen må vurdere å ta i bruk sine sterkeste virkemidler for å få kommunen til å følge lovverket. I mens er det bare å vente å se hvordan dette barker i vei.

Jeg opplever stadig vekk å bli utsatt for hersketeknikker for mitt engasjement i mobbesaken. På lik linje med alle andre som engasjerer seg. Varsling er ikke stuerent. Det forbindes med sladring, og sladrehank skal selv ha bank, må vite. Varsling er ikke sladring. Varsling er å si i fra om kritikkverdige forhold til beste for oss alle. Mobbing, vold og krenkelser i skolen er en ulempe for oss alle. Barn skal etter loven være trygge på skolen. Når det ikke skjer er det lov å bli forbannet. Flere burde bli nettopp det. Da hadde vi kanskje fått slutt på faenskapet. Vi må åpne øynene for å få stanset dette. Vi må tåle å høre om det, og vi må bli forbannet over denne uretten. Vi må snakke høyt om lovbruddene, og det må få konsekvenser for de som bryter loven. Ellers vil aldri loven implementeres i skolen.

De vanligste hersketeknikkene jeg møter er å bli beskyldt for å mobbe de som bryter loven når jeg påpeker det. Folk må lese seg opp på definisjonen før de kaller noe for mobbing. Ikke alt er mobbing, og man misbruker dette ordet altfor ofte. Mobbing er en alvorlig sak. Mobbing er ikke uenighet og konflikt, men overgrep og kriminalitet. En annen hersketeknikk er skamming. Man forsøker å få de som snakker høyt om dette til å skamme seg for at de blir sinte, reagerer på urett,og for at de snakker om dette åpent og offentlig. Det biter ikke på meg lenger. Jeg kjenner en hersketeknikk når jeg ser den. Selv om den som gjør det ikke selv skjønner det. De gamle holdningene og tankemønstrene om dette sitter hardt i. Til de som ergrer seg over mitt heftige engasjement for egne og andres barn i denne saken vil jeg si: slett meg på facebook. Du gjør oss begge en tjeneste. Du slipper å ergre deg, for jeg kommer nemlig aldri til å slutte å engasjere meg i denne saken. Den må snakkes i hjel, ikke ties i hjel.

En riktig god tirsdag ønskes deg🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s