Kommunens nye voldsteam.

I vår kommune er det nå kommet en ny handlingsplan for forebygging av alvorlig vold blant barn og unge. Den skal til politisk behandling i tjenesteutvalget i dag, og vi i Gjør Søgne greit igjen kommer til å være til stede der i dag.

Ved bekymring som privatperson/ privatskole/ idrettslag/ organisasjon finnes det nå ved bekymring ulike muligheter. Du kan kontakte barnevernet på telefon 38183333. Du kan kontakte politiet på telefon 38054670 ved akutt bekymring/klar grunn til bekymring. Og sist kommunen har opprettet et eget voldsrisikoteam. Disse kan nås via kommunens servicetorg 38055555.

Hovedregelen om avvergingsplikt fremgår av straffelovens paragraf 196 som fastsetter en plikt for enhver til å søke avverge bestemte straffbare handlinger. I går fikk dette teamet sin første sak, da min mann ringte og meldte sin bekymring i vårt barnebarns mobbesak. Vårt barnebarn utsettes for vold i skolen, og det er meldt mange ganger, og skolen har fått pålegg fra fylkesmannen. Likevel gjør rektor lite og ingenting for å stanse det som skjer. Derfor eskalerer det nå nærmest fra dag til dag og vi holder gutten hjemme fordi det er for farlig å sende ham på skolen.

Dette angår mange barn i Søgneskolen, og jeg blir kontaktet ukentlig fra andre familer som opplever at barnet deres utsettes for vold i skolen, og at selv om det meldes blir lite eller ingenting gjort. De melder i fra og så er det bra en til max 5 dager. Jeg oppfordrer alle som opplever dette å ta kontakt med dette teamet. Vi må bruke de muligheter vi har til å stanse volden. Her blir det i alle fall dokumentert. Du blir spurt om hvem som utøver volden og hvilken klasse de går i. Du blir spurt om hvem som utsettes for vold. Da har du gjort din plikt.

En nydelig onsdag ønskes deg🌹

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s