Evalueringsmøte med skolen.

I går var det tid for evalueringsmøte angående titak i mitt barnebarns mobbesak. Det var blitt utsatt tidligere på grunn av sykdom hos klasseforstander. Klasseforstander er tilbake på mandag , og da rektor etter fire dager med voldshendelser på skolen denne uken ville utsette det igjen svarte min sønn klart og tydelig NEI. Dette hastet og om ikke tiltakene nå ble iverksatt mot den som sto bak ville det bli anmeldelse av skolen på fredag. Min sønn var nå drevet til et punkt hvor han var rasende. Selv vet jeg av erfaring hvor fantastisk sinne er når det brukes som drivkraft for å hjelpe ditt barn. Det skulle vært mulig å kjøpe det på flaske. Det fjerner all fortvilelse, oppgitthet og all slags grums og fremmer handlekraft. Jeg sier at vi fikk følelsene og spesielt sinne i fødselsgave for bruke det til å markere egne og andres grenser med. Selv blir jeg rolig, kald og svært veltalende når dette rammer meg. Det blir også min sønn.

Dagen i går startet med at min mann tok mitt barnebarn med til legen for å fryse en fotvorte som plagde ham. Robert hadde et møte klokka ni så far og bestefar stilte i Roberts sted. Da de først var hos legen benyttet min mann anledningen til å melde fra om at gutten ble utsatt for vold og mobbing i skolen. Det er viktig å melde fra til fastlegen om dette som en slags yrkesskade. Vi gjorde det med Robert og journalføringen hennes hadde avgjørende betydning for utfallet av saken. Legen de møtte i går skrev dette inn i journal og stilte barnet oppfølgingsspørsmål. Jeg anbefaler alle mobbeutsatte familer å gjøre det samme. Når så den unge kvinnelige legen på toppen av det hele tror min mann er vårt barnebarns far fordi han ser så ung ut, redder hun dagen hans i samme slengen. Nå kan det jo nevnes i en bisetning at den personen mitt barnebarn ligner mest på sånn utseendemessig er bestefaren. Og det blir kommentert uansett hvor de går😜

Klokka ti var det klart for det store møtet og på skolen hadde de jobbet overtid dagen før. Der ble de møtt av en lydhør gjeng som hadde forberedt seg godt. Min sønn tok styringen og det var ingen som bagatelliserte, bortfoklarte eller avbrøt. Alle visste hvem som sto bak og hvem som sto for volden. De visste også at det ikke bare var vårt barnebarn som fikk unngjelde. Det var heller ikke bare barna som fikk unngjelde, det fikk også de voksne. De ble også utsatt for grove verbale utskjellinger og trusler, akkurat som barna. Skolen hadde nå iverksatt massive tiltak mot barnet som sto for ugjerningene. Det ble nå jobbet tverrfaglig med dette. Robert sa at det ikke er akseptabelt med disse voldshendelsene som eskalerer og blir grovere og grovere fordi ingen stopper det.

Barn og voksne mobber for å oppnå noe. Det kan være makt, tilhørighet eller mange andre ting. Så lenge mobbing ikke får konsekvenser, og man ikke blir stoppet, vil det bare eskalere. Og etterhvert som tiden går blir det vanskeligere å stanse det som skjer fordi stadig nye personer rekrutteres til mobbingen. Mobbing minner om organisert kriminalitet, med en eller to ledere på toppen, med et stadig større team som adlyder deres minste vink. Dette er mobbingens psykologi. Vi mennesker er flokkdyr og vi trenger tilhørighet til flokken, og for å få tilhørighet er vi villig til å gjøre mye som vi ellers aldri ville gjort.

Nå er det mange etater inne og jobber slik vi har etterlyst hele tiden , og som også ble skrevet inn i tiltakene i den siste aktivitetsplanen som fylkesmannen godkjente som egnede tiltak. Tiltak som virker mot mobbing. De jobber nå på individnivå, med familien, på systemnivå i den aktuelle klassen. De har fått mer folk inn i den klassen og PPT er med. RVTS skal også inn der nå slik vi ble enige om i den siste aktivitetsplanen. Robert ber om at dette barnet må få rett hjelp. Vanskelige barn er vanskelige av en grunn. De må finne årsaken til problemet å gjøre noe med det. De kommer nå til å begrense handlingsrommet til gutten. Vi vet nå hva tiltakene består i ,og vi vet at det er tiltak som vil virke. PPT jobber med en guttegruppe for å utvide nettverk å skape vennskap. Det å løse mobbesaker er ingen quickfix. Det må settes inn tiltak på ulike nivå samtidig ,og det må jobbes systematisk over lang tid. Det er alltid enklere for alle både der og da, og i lengden å ta skikkelig tak på et langt tidligere tidspunkt. Brannslukking lønner seg aldri, ikke for noen, verken for barna eller de voksne i skolen. Det må stanses øyeblikkelig ellers mangdobles jobben som skal til for å stanse det veldig raskt.

Min mann hadde med seg litt dokumenter som han la på bordet.

FNs barnekonvensjon skal implemeteres i alle planer som vi har for barn her i landet. Det har Norge forpliktet seg til.

Denne er et must for alle foreldre å sette seg inn i. Da handler det om paragraf 9a som omhandler det psykososiale mijøet i skolen.

Per Svein hadde med seg den nye handlingsplanen kommunen har laget om forebygging av alvorlig vold blant barn og unge i Søgne. Den skal opp i tjenesteutvalget til onsdag. Rektor hadde ikke sett den enda. Per Svein tok ut to eksemplarer da vi var på møter i kommunestyresalen på torsdag. Et eksemplar til vår egen perm og et til rektor. Rektor fikk sitt ferdig gulet ut av min mann.

Nå skal dette voldsteamet det her snakkes så varmt om inn i Lunde skole. Ingen tiltak rettes mot mitt barnebarn. Det er ikke han som er problemet. Robert skal bare levere ham utenfor døren i klasserommet hver dag den første uken, for å få satt tiltakene på plass først. Barna går ikke i samme klasse, noe som gjør det enklere nå da titakene settes. Hovedfokus nå er trygghet.

Per Svein hadde også med fylkesmannens rapport og brukte den flittig. Selv om den kom lovlig sent og selv om fylkesmannen trakk seg ut altfor tidlig, er den gull verdt for oss. Jeg har aldri sett en så grundig rapport som nailer skolens ansvar så ettertrykkelig. Ikke bare til mobbingen er slutt, men de tre og et halvt årene han skal gå på den skolen.

Jeg ble veldig glad da jeg forsto at skolen faktisk visste hva de måtte gjøre. Jeg er veldig irritert for at de ikke gjorde dette med en gang. Jeg vet også at det blir gjort fordi vi aldri kommer til å gi oss, og hadde de ikke gjort dette nå ville det fått svært ubehagelige konsekvenser for både skolen og kommunen. Jeg skulle ønske at alle barn og foreldre ble møtt slik vi gjorde i går. Jeg håper at skolen selv nå ser hvor viktig det er å ta tak med en gang. Både for barn, foreldre og ansatte. Gjør de det er håpet mitt at den jobben vi nå har gjort vil gagne alle som kommer etter oss på Lunde skole.

Med ønske om en fabelaktig lørdag til alle❤️

En kommentar om “Evalueringsmøte med skolen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s