Når Høyre kontrollerer medlemmene i kontrollutvalget😢

I går gikk årets første kontrollutvalg av stabelen. I bloggen i går skrev jeg om min selsomme opplevelse av kontrollutvalgsmøtet rett før jul. I går stilte Høyre med to varaer. Derfor var det Salomonsen fra SV som ledet gårsdagens møte. Han var en klar og tydelig møteleder som fikk alle sakene unna på en drøy time.

Første sak på sakskartet var oppfølgingen av de to sykemeldte. Franzen fra kommumen kunne fortelle at de begge var tilbake på jobb og at man jobbet med saken. Dette førte til stor glede hos representanten fra KRF som takket Franzen for dette. Hva skal man tenke å si når en ser og hører noe sånn. I beste fall lever KRF i naiv fornektelse. Alle som leser avisen har jo fått med seg at lønna ville forsvinne i januar om de ikke kom seg tilbake på jobb. Gjengeldelsene fortsetter og de fryses systematisk ut og har heller ikke fått arbeidsoppgavene sine tilbake. Så dette KRF handler ikke om Franzens diplomatiske evner, men om penger til å betale husleie, mat og regninger med.

Kontrollutvalget hadde etterspurt skriftlig korrespondanse mellom Parats advokat og administrasjonen med frist 14.januar. Dette hadde de enda ikke fått av administrasjonen. Derfor hadde leder et forslag til vedtak. Det var at den dokumentasjonen som de hadde bedt om nå måtte komme kontrollutvalget i hende. Dette ble vedtatt enstemmig. Parats advokat hadde for en tid tilbake sendt mail om å få legge frem de ansattes side av saken.Det var da en av Høyres to vara tok ordet. Han kunne fortelle at han hadde vært på gruppemøte i Høyre i går og der ble det bestemt at han skulle si at formannskapet måtte få den informasjonen først så dette måtte vente. Det andre medlemmet fra Høyre så mildest talt forbauset ut. Han sa jeg visste det var gruppemøte i går, men ikke at man tok opp dette der. Han andre bare fortsatte med at han ikke kunne godta noe annet for det var bestemt. Han som ikke ante noe om dette sa rett ut at han syntes det var et stort dilemma og han var heller ikke enig i dette.

Leder sa så at vi kan ikke være sikker på at formannskapet vil ha den informasjonen. Er vi sikker på at formannskapet vil invitere til det? Da har vi avskrevet oss for informasjon. Det er kommunestyret som er vår oppdragsgiver ikke formannskapet. Alle fire foruten han som var blitt diktert var aktive i diskusjonen rundt dette og alle ønsket informasjonen også fra den andre siden. Da det skulle stemmes stemte alle for utenom han som hadde blitt diktert. Han gjentok at vi ikke kan, vi har ikke mulighet til å stemme for dette. Leder spurte så hvem er vi ? Er vi flere? Da svarte han ja at det var dette gruppemøtet hadde bestemt dagen før.

Så da er spørsmålet: Skal Høyregruppa diktere medlemmer i kontrollutvalget? Tror Høyre at kontrollutvalget er et partipolitisk utvalg og ikke et utvalg som skal kontrollere at politikere og administrrasjon følger opp at kommunen følger lovverket som gjelder i rettsstaten? Er det slik at saker som skal opp i kontrollutvalget skal avgjøres på Høyres gruppemøte? At Høyre forteller sine representanter i kontrollutvalget hva de skal stemme er jo helt uhørt. Du sitter ikke i kontrollutvalget som partipolitiker, selv om du er medlem av et parti. Medlemskap er forutsetningen for at du sitter der, men du er ikke der som representant for ditt parti eller flertallskameratene.

Lederen av det forrige kontrollutvalget som trakk seg i protest var også i Høyre. Han ble forsøkt styrt av samme gruppe, men lot seg ikke styre. Da ble han nærmest truet til å skrive under et skriv om at han som leder skulle adlyde Høyres gruppe. Det ville han naturlig nok ikke og ikke lenge etter hadde gruppa klart å lage en drittpakke så de kunne ekskludere ham. Hele opplegget luktet ille og etter gårsdagens møte ser vi at Høyre fortsetter å kontrollere kontrollutvalget. Jeg blir mer og mer kvalm der jeg sitter ringsides og ser dette skitne politiske spillet og den ukulturen som bare fortsetter og fortsetter. Det blir et ekstraordinært møte i kontrollutvalget neste uke og vi i Gjør Søgne greit igjen stiller selvfølgelig.

En riktig god onsdag ønskes alle😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s