Klar for årets politiske møteaktivitet👍

Da er vi i Gjør Søgne greit igjen klare for årets politiske møteaktivitet. Dette er starten på vårt siste år som prosjekt. Håpet er at vi kan gå inn i storkommunen med æren i behold etter å ha ryddet i eget reir først. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan for å påvirke i den retningen.

I dag er det kontrollutvalget som står på programmet og det blir spennende å se hvordan det barker i vei. Det siste møte de hadde i desember var en selsom opplevelse for oss som satt ringsides. De to representantene fra AP og SV hadde gjort jobben sin i forkant og under møtet. De hadde satt seg skikkelig inn i sakene og oppførte seg som man skal i et kontrollutvalg. De forsøkte å kontrollere uryddige prosesser og trenering av lovverk og dommer. De tre andre som representerte flertallet av våre politikere virket som de gjorde det også i kontrollutvalget. På meg virket det hele som et ekkokammer av den ukulturen flertallet av våre politikere har stått for i langsamelig tid. Det virket ikke som noen av de tre var opptatt av verken lover eller kontroll. Representantene fra mitt eget kjønn skuffet dypt der de satt og så ned i bordplaten og fulgte sin leders vink til punkt og prikke.

Alle vet at det forrige kontrollutvalget gjorde en strålende jobb som kontrollutvalg. Det må ha vært tidenes beste kontrollutvalg. I stedet for å sette pris på nettopp det gjorde flertallet av våre politikere det de kunne for å stikke kjepper i hjulene for dem, og henge dem ut så det var en skam for hele bygda. Til slutt trakk hele kontrollutvalget seg. I Søgne vil ikke flertallet av våre politikere bli kontrollert. De vil opprettholde en ukultur som skader stadig flere mennesker og deres familier. Gutteklubben vil ha det som det alltid har vært og de rotter seg sammen. Det er veldig trist at de har fått med seg noen få nikkedukker av mitt eget kjønn. Det kan jeg ikke få gjort noe med, dessverre.

At noen vil gå inn i et nytt kontrollutvalg etter dette er det mange som har stilt spørsmålstegn ved. Da må man i alle fall være innstilt på å gjøre en like god jobb som det forrige utvalget, tenker jeg. To av de er det og gjør den jobben som man må og kan forvente av et kontrollutvalg. De tre andre gjør ikke det. De er i beste fall utrolig naive og det sa jeg til en av kvinnene i pausen under det forrige møtet. Det virket ikke en gang som om de tre hadde lest varslerdommen som jo må være et minimum av det man kan forvente. De har ikke snakket med varslerne, men lyttet til de som er dømt for gjengjeldelse mot dem. I mine øyne er dette helt vilt. Vi kommer nå i alle fall til å sitte ringsides å følge med og notere oss det som skjer både i kontrollutvalget, formannskapet og kommunestyret. Vi skal få med oss hvem som gjør en god jobb og hvem som bare sitter der for å sole seg i glansen av makta. I år er det valg og jeg håper folk tenker seg om både lenge og vel før de går til stemmeurnene.

Nå skal jeg få i meg litt mat og tune inn på dagens møte. Her er sakslista:

En riktig god tirsdag ønskes deg med eller uten politikk🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s