Soga om Søgne eller Søgnetilstander💥

Jeg har flere hundre avisutklipp om Søgne kommunes ukultur helt fra 2012 og frem til i dag. Til nå har det meste ligget stappet i mapper, i fulle permer. Det var på tide å lage et system over alt som hadde skjedd til nå. Det er en durabelig jobb, men jeg er godt i gang. Akkurat nå er jeg glad jeg er en utholdende sjel. Jeg er ferdig med å lime inn til og med 2016. Og da jeg kom til 2017 og 2018 hadde jeg så mange utklipp at jeg måtte sortere dem i mapper etter måneder. Jeg har gjort det med 2017 og er i gang med 2018. Og mens jeg limer inn tenker jeg: for en vannvittig historie, så mye lidelser for enkeltmennenske og familer, som man vedtar seg bort fra, så mye ondskap og så mye likegyldighet.

Dette er bare en liten flik av det som har skjedd. Mens jeg limer inn tenker jeg: jemica dette hadde jeg helt glemt, og dette også. Det blir nok mange utklippsbøker når jeg er ferdig, men da er det også lett å se hvordan ting henger sammen. Politikere og administrasjon er flinke til å skylde på pressen for rotet de har stelt i stand. Pressens oppslag bygger bare på dokumenter som er tilgjengelige for den som ønsker det. Men det er klart, har man funnet seg en syndebukk eller to så tviholder man på dem. I dette tilfellet er det pressen og ordføreren som er syndebukken. Selv om de første varslingene kom i 2014. Ordføreren vi nå har kom ikke inn i styre og stell før i oktober 2015, da hadde vi allerede vært gjennom 16 varslinger. Hvem tror de egentlig de lurer?? De lurer i alle fall seg selv. Min mor pleide å si : han var så lur at han lurte seg selv. Vi har mange slike i vår kommuneledelse.

Jeg er godt i gang med forelesningshefte 2, og når jeg er ferdig med dette skal jeg fortsette med mobbesakene og barnedrapet. Alt henger sammen og vil ingen ende ta. Tenk hvis dette hadde skjedd i din kommune? Hva hadde du gjort da? Kanskje det skjer i din kommune, for denne kulturen har de i mange kommuner. De er bare ikke så ivrige etter å vise den frem som vi er. Her er det lovløse tilstander og vi driter i lovverk og dommer. Det skal bare et lite møte til så vedtar vi oss bort fra hele driten og løper lykkelig videre, og håper at det blåser over enda en gang. Men det blåser ikke over, nettet er i ferd med å snøre seg sammen. Hvordan er det med deg? Velger du å lukke øynene for det som skjer der du bor? Vil du ikke tro det, orker du ikke forholde deg til det? Har du det bra? Er det likegyldig for deg så lenge du har det bra? Jeg har mange spørsmål, men få svar. Det jeg vet er at om alle hadde reist seg samtidig og protestert kunne vi fått til en endring til det beste for alle. Jeg vet også og ser at i en fryktkultur som vår sitter dette langt inne.

Det kan få store konsekvenser har vi sett. Så lenge kommunen ikke følger lover og dommer finnes det ikke noe reelt varslingsvern. Det må sterkere krutt til. Vi trenger en uavhengig instans for varslere, først da blir det trygt å varsle om kritikkverdige forhold både i Søgne og andre steder. Det jeg vet er at etter den kverna min famile og jeg har blitt kjørt igjennom, så kan jeg aldri stille meg likegyldig til urett begått mot andre mennesker. Vi er en del av en helhet og har ansvar for hverandres ve og vel. Jeg kan aldri mer være likegyldig. Ikke faen ( min mor har lært meg at kraftuttrykk er på sin plass i blant) . Jeg kommer ikke til å holde fred før jeg ikke lenger finns mer. Sånn er det med den saken👍

En riktig flott dag ønskes deg som leser😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s