Mammografiprogrammet👍

I gÄr var jeg pÄ mammografiscreeningen. Jeg er sÄ heldig Ä vÊre en del av dette programmet. Alle kvinner i alderen 50- 69 Är fÄr tilbud om Ä delta i dette programmet.

Da blir du kalt inn hvert andre Är og i gÄr var det gÄtt to Är igjen. Det er tredje gang jeg benytter meg av tilbudet, og fÞr jeg hadde fylt 50 Är hadde jeg aldri vÊrt til mammografi. Det har aldri vÊrt aktuelt eller nÞdvendig. Jo eldre vi kvinner blir desto stÞrre risiko for Ä fÄ denne sykdommen.

Senteret ligger pĂ„ Egshaugen i nĂŠrheten av sykehuset, midt i bebyggelsen, i en helt vanlig enebolig som er gjort om til formĂ„let. Det gĂ„r kjapt og greit det hele. Da jeg kom var det bare ei som satt og ventet og hun kom inn rett etter at jeg kom inn dĂžra. Jeg traff ei som akkurat var ferdig som sa hun var sĂ„ glad for dette tilbudet og at hun dagen fĂžr hadde snakket med en vennine pĂ„ 70 Ă„r som var sĂ„ lei seg for at hun ikke er en del av programmet lenger. Det blir mer tungvint da for da mĂ„ du gĂ„ via lege som mĂ„ bestille for at du kan fĂ„ tatt denne livreddende screeningen. Hun fortalte ogsĂ„ at 40% av de som fĂ„r invitasjonen til Ă„ delta ikke kommer eller avbestiller timen. Det er for dĂ„rlig damer. Vil vi ikke bruke denne fantastiske muligheten mĂ„ vi i alle fall avbestille timen. Jeg anbefaler alle Ă„ benytte tilbudet de fĂ„r. Du kommer aldri til Ă„ angre pĂ„ at du tok i mot tilbudet, men det kan skje at du bittert vil angre at du ikke gjorde det. Akkurat det er lett Ă„ unngĂ„. MĂžt opp👍

For dette er en billig livsforsikring som bÄde redder og forlenger liv. Jo tidligere denne sykdommen pÄvises, jo mer sannsynlig er det at ikke det er det du skal dÞ pÄ. Vi skal jo alle dÞ, men livet her pÄ jorden er sÄ kort at man bÞr gjÞre sÄ mye som mulig ut av det mens man er her, Ä forsÞke Ä gjÞre det sÄ langt som mulig og med sÄ god kvalitet som mulig. UndersÞkelsen koster 250 kroner og billigere forsikring fÄr du ikke.

UndersĂžkelsen er enkel og rask. FĂžrst kommer man inn til en person som ber deg ta av deg oventil for at hun skal fĂ„ sjekke at alt ser normalt ut. Har du merket noe og har du sĂ„r pĂ„ brystet. Det kunne hun jo kjapt se jeg ikke hadde. Jeg har ikke merket noe sĂ„ jeg bare betalte, fĂžr jeg ble sendt inn i et nytt rom for scanning. Å joda vondt gjĂžr det, men ikke verre enn at man overlever dette greit, og det varer ikke lenge. Jeg bare biter tennene sammen og sammenligner det med fĂždselssmerter og da blir det ikke galt i det hele tatt. SĂ„ er det bare Ă„ komme seg inn i neste rom og vips sĂ„ er det over for denne gang, og det er to Ă„r til neste undersĂžkelse. Om to til tre uker kommer resultatet pĂ„ digipost. Og jeg, jeg er frisk til det motsatte er bevist. Jeg begynte Ă„ bli sulten og dro hjem for Ă„ spise lunsj😊

En nydelig torsdag Ăžnskes alle som leser❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s