Velkommen 2019

Det er alltid godt å sitte rundt nyttår å reflektere over året som har gått å legge planer for det nye året, synes jeg. Jeg går igjennom fjorårets visionboard og ser at de fleste mål er nådd. De jeg ikke kom i mål med blir med videre ,og mye jeg ikke hadde tenkt og planlagt for et år siden er kommet til.

Året som gikk hadde mange krevende utfordringer som også årene før. Vi har når vi ser tilbake opplevd stor framgang og det gjelder alle medlemmene i flokken. Vi kaller det en oppgradering, men de kommer ikke gratis. Det handler om hardt arbeid. Som alt annet her i livet kommer ingenting gratis, det er handling som skal til. Ønsker man endring, må man handle. Det blir ingen endring uten handling. Da er det greit å ha et mål og en retning. For å nå målene må man bevege seg i retning av dem, ikke miste fokus, være tålmodig og utholdende. Da når du til slutt målet selv om det tar lenger tid enn du hadde tenkt. Jeg har flere overskrifter på min visionboard og en av dem er familien. Det er gledelig å se tilbake på fjorårets visionboard å se hvor mye vi har fått til sammen, mer enn det som sto på ønskelista. Det kom også inn en del utfordringer som ikke sto på ønskelista, tvert i mot, vi måtte se mobbetrollet i hvitøyet enda en gang. Det sier noe om hvor vanlig og hvor godtatt mobbing er i vårt samfunn.

Da var det bare å brette opp armene igjen å begynne å jobbe mot målet. Vi er ikke helt i mål, for mobbing går ikke over av seg selv. Man kan ikke bare knipse det bort. Det må handles og jobbes på flere plan. Man må jobbe med skolemiljø, klassemiljø, med elever, lærere og ledelse. Mobbing er et ledelsesproblem. Heldigvis har vi når det kommer til å stå i dette mer erfaring og kunnskap enn både skole og kommune, og det fører oss mot målet. Nå velger vi å se fremover for livet er bedre og byr på flere muligheter det neste året, takket være hard jobbing og handling fra hele storfamilien.

Det neste året byr på spennende muligheter for oss alle. For eldstesønnen kommer hele Rippleprosjektet hjem til K-byen dette året. Det blir spennende. Han fikk seg også jobb det forrige året, en jobb han trives i. En jobb han kombinerer med entreprenørskap. Synne og Kristoffer flyttet inn i en ny leilighet i desember, en skikkelig oppgradering. Den ligger nærmere Amilias skole. Hun begynte i første klasse i høst og trives på skolen.

Robert er enda et år lenger inne i sosinomstudiet. I mai kontet han en eksamen han strøk i året før og var plutselig helt i rute igjen. I høst har han hatt praksis på Energiverket i byen. Han besto både praksis og de tre obligatoriske innleveringsoppgavene underveis. Han er i rute og det på normert tid. Det hadde ikke mange trodd og i alle fall ikke NAV. Team Liland og sønn brukte mye tid og krefter på å få systemet til å forstå at han kunne klare det med hjelp av tett oppfølging. Vi visste også at den jobben måtte vi foreldre ta for systemet forstår ikke hva som skal til og hvor mange vi mister fordi systemet ikke har kompetanse nok på dette med traumer. Selv har vi fått spesialkompetanse på feltet og bruker den på vår sønn, men også andre som kommer i vår vei. Nå gjenstår bacheloroppgaven og en gruppeoppgave. I mai er han ferdig, han er i mål etter en fem år lang snuoperasjon. Han er et håp for mange i lignende situasjon. De ser hva han kan få til og kan han så kan de også tenker de. Det er helt riktig, det handler om små skritt og små seire som blir store skritt, for ikke å si sjumilssteg, og til slutt store seire. Om ikke lenge skal han ut på jobbmarkedet å søke seg jobb. De som får ham er heldig, de får en snart 30åring med både utdannelse og femten års erfaring med systemet på godt og vondt. Han fyller 30 i august og da skal det feires🥂

Yngstemann og samboer er et år lenger inn i studiene og de gjør det bra. De jobber begge på Delien på Tangvall og har hendene fulle. De kjøpte det som for dem var drømmehuset på Lundeveien i juli. De har mange planer for stedet og den store tomta som fulgte med. Så landlig og så sentralt som dette huset ligger er mer enn de hadde trodd de skulle oppnå som førstegangskjøpere. De har fått oppgradert kjøkkenet i høst og i sommer står stua for tur. Daniel fyller 25 i år så da blir det også stor feiring.

I mai er det 10 år siden vi helt overraskende ble besteforeldre. Det kom som julekvelden på kjerringa for både far og besteforeldre, og etter litt advokathjelp fikk vi bekreftet det vi trodde. Robert var blitt far og vi besteforeldre. Etter en brokete start fikk vi kontakt med gutten vår og han har vært en velsignelse for oss alle siden. Dette skal vi feire dette året. Det blir også to 60årslag og vi vet invitasjon er i komminga. Per Sveins søster Marit og så er det Per Ivar. Vi skal også på 50 års jubileum for Ekofiskfeltet i oktober og det blir spektakulært. Vi har fått med oss store deler av oljehistorien. Per Svein har vært i oljå siden 1986 og i Conocophillips siden 1987. Vi har vært i Lykkeland og feiret 20 årsjubileum, 30 årsjubileet forsvant i oljekrisa. 40 års jubileet ble bra og nå gleder vi oss til å feire i Stavanger med Per Sveins kollegaer🥂Så skal jo også julegaven fra barn og barnebarn innkasseres i år. Andrea Bocelli kommer til Telenor Arena, det gjør vi også❤️

Jeg kommer til å starte opp nye prosjekter i år, fortsette med noen og avslutte andre. Et mål er å rydde opp i og kategorisere i bloggen så det blir lettere å finne frem. Bokprosjektet fortsetter og et nytt skriveprosjekt blir påbegynt. De to siste bolkene av traumeutdanningen skal ferdigstilles i år. Gjør Søgne greit igjen fortsetter ut året og avsluttes etter siste kommumestyremøte i desember. Vi blir slått sammen med Kristiansand 1. Januar 2020. Per Svein kommer til å fortsette offshore og i år begynner vi å bygge drømmehuset på Langenes. Det blir nok ikke ferdig når vi ser hvor lang saksbehandlingstid byggesøknader nå tar i Søgne. Hellvik hus sa to til tre uker. Da min bror søkte før jul fikk han svar om atdet tok åtte til tolv uker eller lenger. Det er godt vi er tålmodige og utholdende. Vi har holdt på med Langenesprosjektet siden 2004 og er nå klare for å avslutte det. Vi satser på å få solgt alle tre tomtene før året er omme. Da er vi i mål også med dette prosjektet. Vi håper også på å få gjort noe inne i tilbygget på hytta dette året, men det har ikke første prioritet.

Reiser blir det også i år. Sommerferien går til familien i Narvik, billetter er alt bestilt. Vi planlegger også en uke på Gran Canaria i april og en uke i Kroatia i månedskiftet mai/juni. Vi har mye å glede oss til og mye å glede oss over. Utfordringer kommer vi til å ta på strak arm for vi har praksis💪

En nydelig onsdag ønskes alle❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s