Julekort 2018

Da er vi kommet til årets julekort og en aldri så liten oppsummering om hva livet har bragt oss av godt og vondt dette herrens året 2018. Per Svein skal feire jul og nyttår sammen med familien for første gang på fire år. I den anledning har han gått bananas i julegavehandlingen til barn og barnebarn. De kan bare glede seg❤️Selv er vi kommet i den alderen at vi liker bedre å gi enn å få gaver. Vi har alt vi trenger og skulle vi trenge noe har vi mulighet til å kjøpe oss det. Derfor gir vi ikke lenger julegaver eller bursdagsgaver til hverandre. Vi reiser opp pengene i stedet. I år har vi vært på Gran Canaria med Janne og Odd. Vi har vandret i Liguria og Toscana med norsk tur. Vi har vært på MacLilandstur til Kirkenes og vi har vært på langhelg i London. Vi har hatt fantastiske opplevelser i den forbindelse.

Siden vi er eldste generasjon på alle sider nå ser vi det som vår plikt å holde storfamilien samlet. Vi støtter og hjelper barnebarn i tykt og tynt for det er de som er fremtiden. Vi har hatt vedprosjekt sammen, vært på tur til Danmark og Legoland sammen. Vi har skapt en ny familietradisjon sammen, nemlig julitrefest. Vi har vært på den årlige kino og McDonaldsturen sammen og hatt utallige familiemiddager.

Per Svein er fortsatt i oljå og til neste år blir det 50års feiring i Lykkeland. Det blir vår tredje jubileumsfeiring i oljehovedstaden. Olja har fødd denne familien godt i over 30 år. Per Svein er også tilbake i Lions igjen etter år med store familieutfordringer. I opptakten til jul har han vært med på å arrangere julelotteri, delt ut matggaver med diverse billetter til noen som trenger litt ekstra til jul, og han har stått vakt ved Frelsesarmeens julegryte. Han er barnas hjelper på alle praktiske områder og har oppgradert badet til Robert og hjulpet Daniel og Benedicte med en aldri så liten kjøkkenoppgradering i huset.

Nå skal han bare en liten tur opp på ranchen for den siste finishen i dag.

Han har også hatt et prosjekt opprydding i garasjen og kastet, ryddet og gitt bort litt av overskuddet han fant der.

Og jammen meg dukket ikke Kristoffers verktøyskrin fra tiårs alderen opp og fant tilbake til sin rettmessige eier.

Per Svein har også vært ivrig opptatt av Langenesprosjektet også i år. Nå venter vi på en skisse av huset og så er vi i full gang fra nyttår igjen.

Selv har jeg dette året fortsatt traumeutdanningens del to og tre og tar de to siste neste år. Jeg har blogget hver eneste dag og har på plass et 70 siders teorigrunnlag for mitt neste bokprosjekt. Dette året har aktivisten i meg våknet skikkelig. Jeg har vært med å starte Gjør Søgne greit igjen. Vi ønsker en stopp på mobbingen og trakasseringen vi ser i kommunen og at varslerdommen skal bli oppfylt. Vi sitter ringsides ved alle kommunestyremøter, formannskapsmøter og kontrollutvalgsmøter. Vi fortsetter med dette frem mot kommunesammenslåingen 2020. Når vi først var i gang med å protestere tok vi like godt med oss både homoparaden og demonstrasjonstoget for å beholde den abortloven vi har i den stand den er nå. Jeg har også dette året mottatt hundrevis av henvendelser fra hele landet angående mobbing, senskader og erstatningssaker. Jeg er mitt eget lille kompetansesenter her i sør. Jeg har fulgt en erstatningsrettsak tett og familien vant frem i november i år.

Vi har feiret tre jubileum i år. Kristoffer ble 30 i år. Broder Ole ble 50 år og John ble 60 år.

Eldstesønnen har avsluttet del en av Rippleprosjektet og skiper neste år ballasttanken til Norge og K-byen hvor prosjektet vil fortsette å operere fra. Han jobber også i Norgesenergi for noe må han leve av mens han grunder. Han bor sammen med Synne som også jobber i Norgesenergi mens hun tar opp fag på Sonans. De flyttet nettopp fra Lømslandsvei til Ole Bullsgate på Lund. En skikkelig oppgradering av en leilighet og nært til skolen Amilia begynte på i høst.

Amilia begynte i første klasse i høst og trives med det❤️

Disse tre bor fortsatt i Krogan og trives med det. Robert er akkurat ferdig med, og har bestått praksisperioden på Energiverket denne høsten. Det har ikke vært helt knirkefritt for dem dette året heller. Da mobbealarmen gikk for Jhonny i høst. Det har blitt jobbet og jobbes fortsatt for at han skal få et trygt og godt skolemiljø. Vi fikk medhold fra fylkesmannen på alle punktet nå i desember og gleder oss stort over at det nå er juleferie.

Daniel og Benedicte fikk kjøpt det som for dem er et drømmehus nå i sommer. De studerer og jobber og har et travelt, og hektisk liv til tider. De skal til London en tur i romjula og de trenger å komme seg bort litt for å trekke pusten. Men aller først skal hele storfamilien feire jul sammen for første gang på fire år og vi gleder oss.

En riktig god jul ønskes alle der ute fra storfamilien i Liland i Søgne og K-byen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s