Studentens siste bad❄️

I går hadde Robert sin siste dag i praksis. Han skulle ha sitt siste bad i sjøen denne onsdagen. Det såkalte julebadet. Vi dro innover for å få dette med oss og stakk samtidig innom kafe påfyll som drives av Energiverket, der Robert har hatt sin praksisperiode som sosionomstudent denne høsten. Energiverket er et aktivitetstilbud for de som har utfordringer knyttet til psykisk helse eller rus. Energiverket jobber etter recoverymetoden som betyr at de tror på muligheter og fokuserer på glede, altivitet og fellesskap. Helt uten å vite det har team Liland med sønn jobbet etter denne metoden de siste fem årene. Robert er selv et levende bevis på at metoden fungerer og at den gjør det umulige mulig.

Vi fikk hilse på mange av de Robert har jobbet sammen med i høst og superlativene haglet. Det var ikke alle som passet til å jobbe på Energiverket sa de, ikke alle forstod de utfordringene deltakerne hadde. At dette handlet om tett oppfølging og små skritt i retning av et godt liv. Robert har en egen evne til å se mennesker sa de❤️Robert forsto dette og hadde sklidd rett inn i miljøet. Robert skal tilbake å bade en onsdag i månedene januar, februar og mars. Da har han oppnådd målet å bade alle årets måneder. Robert har jobbet mye sammen med en av Per Sveins tidligere kollegaer i oljå. Verden er ikke så stor og det finnes kjentfolk overalt. De to fant tonen så godt at de fullførte hverandres setninger og som Pers tidligere kollega sa: En av oss tenker det og så gjør den andre det før tanken er delt. Robert skal tilbake å jobbe frivillig sammen med ham i en malergruppe. I høst har de hatt to matlagingsgrupper sammen og alle deltakerne møtte hver gang. Det betyr suksess i denne sammenhengen. Robert vil etter det få en god arbeidsattest som er fin å ha når jobbsøkningen starter på nyåret en gang.

Etter kaffe og te i kafeen var alle klare for årets siste bad, julebadet. Per Svein og jeg fikk oppdraget med å ta bilder og dokumentere hendelsen. Det var i kaldeste laget bare det. Det er herved dokumentert. Badegruppen har selvfølgelig et navn, den heter To tak, for det er sånn cirka det man klarer i en temperatur på 0 grader.

Dette må ha vært verdens gladeste hund i går, dette er miljøhunden på Energiverket. Han ulte av fryd for å få være med på denne begivenheten❤️

Det var en fornøyd gjeng som var ferdig med julevasken for i år👍👏. Det smakte godt med litt gløgg i kafeen etter denne avkjølingen. Nå er siste oppgave levert og Robert har juleferie. Barna har to dager igjen på skolen før de også får en etterlengtet juleferie. Daniel ble ferdig med siste eksamen i går og Benedicte ble ferdig på mandag. Så nå går det rett vei etter en hektisk og til tider tøff høst.

I går ettermiddag dro storfamilien på kino og så henholdsvis Grinchen og Spiderman før vi dro på McDonalds og spiste og koste oss sammen.

En riktig god torsdag ønskes folket der ute❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s