Årets siste kommunestyremøte❄️

I går deltok vi i Gjør Søgne greit igjen på årets siste kommunestyremøte. Møte startet med en gjennomgang av det som jobbes med i forbindelse med kommunesammenslåingen om et drøyt år. Vi lot oss imponere av vår kommende rådmann og hennes foredrag om det som har skjedd, skjer og skal skje. Hun kunne det ned til minste detalj og hun kunne svare på alle tenkelige og utenkelige spørsmål i den forbindelse. Innlegget var før det ordinære møtet, men kjekt for oss å få med, og greit å få vist oss frem. Vi kan jo minne henne på at det finnes store kulturelle utfordringer i vår bygd som vi håper noen vil endre til det beste for de som jobber og bor i kommunen.

I pausen før det ordinære møtet opplevde vi at flere politikere tok kontakt med oss. En kom og håndhilste på oss alle og takket for at vi var der for det var veldig viktig mente han. En annen politiker ble glad for at vi satt der på rekka og ga uttrykk for det. En tredje kom og bestilte t skjorte og flere slo av en prat. Det finnes mange flotte politikere i kommunestyret, politikere som er bundet på hender og føtter av flertallskameratene. Politikere som ønsker å gjøre endringer, men som er helt låst. Det må være beintøft å ha det sånn og det forstår vi. I løpet av det siste året har flertallet skrumpet fra 16-14. Skrumper det med en til blir mindretallet flertall og siden jeg tror på mirakler, tror jeg dette er mulig til neste år. Derfor kommer vi til å sitte ringsides på alle kommunestyremøter også det neste året.

Så til det negative som vi opplever når vi sitter ringsides og følger med. I går var det to politikere som gjorde slik de alltid gjør. De brukte mye tid på små detaljer for å ta ordfører. Det er åpenbart at de hater henne og bruker henne som syndebukk for alt som er galt, også egne feil og mangler. De kommer med kommentarer og beskyldninger som er helt hinsides. Det følges opp med et kroppsspråk og blikking som forteller alt. Det er vondt å se på og de går foran som skrekkeksempler på den mobbekulturen vi ønsker å bli kvitt. De gjør det de makter for å sette henne i et dårlig lys. Det eneste de oppnår er å sette seg selv i et enda dårligere lys. Det evner de ikke å se,for de kjører på, den ene verre enn den andre. Ordfører takler dette helproft og klarer å forholde seg saklig og vennlig til disse to og lar seg ikke synke ned på samme nivå. Heldigvis for det, for det er kvalmende å sitte ringsides å se på hvordan de holder på.

I dag skal vi i kontrollutvalget og de har en meget spennende saksliste det er viktig for oss å få med oss. Etter det tar vi politisk juleferie og det mener vi er velfortjent. Vi klapper oss selv på skulderen og sier godt jobbet og er klare igjen på nyåret og en siste innspurt i 2019.

En riktig god fredag til dere alle 🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s