Årets siste formannskapsmøte.

Siv Gjertsen fra Vest Agder krisesenter var i går i formannskapet for å informere om deres arbeid. Det var informativt og spennende å høre henne fortelle om sitt arbeid. Hun sa at når det kom til vold og rus da vant alltid rusen. De som var i rus utøvde grenseløs vold mot sine partnere og barn. Krisesenteret anmeldte alltid når de fikk kunnskap om at barn var blitt utsatt for vold. De anmeldte også hvis mor/ far flyttet tilbake til en partner som hadde utsatt barn for vold. Barn skal ikke leve med vold i nære relasjoner. Barn skal ikke leve med vold der de skal være tryggest, nemlig hjemme. Det er fantastisk å høre henne fortelle om handlinger som viser nulltoleranse mot vold. Her har mange mye å lære både i skolen, men også i barnevernet.

Hun snakket også om omvendt voldsalarm. Det er noe som er veldig galt sa hun, når det er offeret som må ha alarm og ikke den som utsetter andre for vold og overgrep. Det handler om holdninger og vi ser det igjen i mobbesaker også. Der man setter en person til å fotfølge den som mobbes fremfor å forfølge den som mobber. Det er noe alvorlig galt med våre holdninger, som fortjener en plass på skraphaugen.

Jeg har blitt invitert inn i mange saker som også involverer barnevern og vold i nære relasjoner. Vi trenger en skikkelig oppgradering av barnevernet i disse vanskelige sakene. Det kan ikke være hvem som helst som blir satt til disse sakene som krever kompetanse på rus, vold og det å se tegnene som ligger rett foran nesen deres. De med mest erfaring må få de vanskeligste sakene og så må nye læres opp. Jeg har vært med på å redde et barn fra vold i nære relasjoner, hvor den aktuelle barnevernstjenesten gjorde vondt verre. De lot seg manipulere av en rusmisbruker til å bidra til å skape den ideeelle familie. En illusjon selvfølgelig, som gjorde at barnet ble overkjørt. Saken ble etter at barnet var reddet ut klaget inn for fylkesmannen og man ba om tilsyn i saken. Fylkesmannen opprettet tilsyn i saken og barnevernstjenesten på stedet fikk passet sitt påskrevet i en seks sider lang rapport. Barnet var verken blitt hørt tilstrekkelig, og tryggheten var ikke ivaretatt. Det barnet hadde fortalt burde vært mer enn nok til å flytte barnet, men det ble bagatellisert og bortforklart. Barnet er i dag trygt plassert hos den andre forelderen, men det er ikke barnevernets fortjeneste

Jeg refererer stadig til min jussforeleser på sosionomstudiet som sa mye klokt. Han sa at taushetsplikten ALDRI skal stå i veien for å hjelpe et barn. Han sa også : pass dere for psykopaten, dere kommer til å treffe ham eller henne ofte og de er de hyggeligste av de alle sammen.

Ellers gikk formannskapsmøtet stille og rolig for seg uten noe særs å melde. Vi ble til lunsj og da dro vi hjem, og jeg fikk med meg resten på skjermen på telefonen. Nå er det bare to politiske møter igjen før juleferien👍

En riktig god torsdag til folk der ute. Her har vi regn og storm💦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s