Forkjølelsestider🗣

Da var de her igjen disse forkjølelsestider. Jeg kan styre min begeistring, for når forkjølelsen går over sitter jeg altfor ofte igjen med en kronisk hoste. I fjor vedvarte den fra januar frem til mai og siden har jeg vært helt fin. Du er helt motsatt av folk flest sa legen da jeg var på stoffskiftekontroll i mai. Det er nå folk begynner å hoste sånn sa han. Vi får se det positive i det sa jeg, jeg har i alle fall ikke allergi.

Etterpå har jeg tenkt litt på det jeg sa. For jeg tror jammen jeg er allergisk mot vinter og kuldegrader. Det får meg til å bli mer overbevist om at det er trekkfugl jeg skal bli når jeg blir stor. Min yngste bror har det på samme måte. Han holdt på akkurat som meg i hele vinter. Det er med andre ord en produksjonsfeil vi har arvet etter mamma. Vi har overømfintlige bronkier. Noe annet vi har arvet etter mamma er at vi ikke tåler kodein og morfinpreparater. Så det utelukker all virksom hostesaft. Dermed blir alt annet prøvd. Jeg er i gang på astmamedisiner i håp om at det ikke skal sette seg etter forkjølelelsen. Hoste det gjør jeg, men det har ikke snørt seg sammen enda.

Saltpipa brukes flittig, de anbefaler 30 minutter hver dag. Tålmodighetsarbeid vil jeg si at det er. Salt tåler jeg. Han jeg bor sammen med lovpriser cosylan. Det stopper all hoste sier han. Det gjør det hos meg også, men jeg blir skikkelig dårlig i tillegg. Vi snakker god gammeldags fyllesjuke x 10. Det er helt forferdelig.

Disse tåler jeg og de har en viss effekt.

Ellers er det meste på apoteket blitt utprøvd. Det aller beste er varme. Etter et par uker forsvinner all gruff. Nå satser jeg på at jeg kommer gjennom denne forkjølelsen uten at hosten tar meg resten av vinteren. Jeg har faktisk begynt å vurdere en omgang i saltgruva på Tangvall. Det kan i alle fall ikke skade.

I går testet jeg ut Inger Gretes pai.

Et dryss med ost på bunnen av paien.

Kylling surret i smør, med hvitløk og chilli og purre. Bacon stekt i ovnen.

Tomat oppå det igjen.

Så broccoli kokt i tre minutter før egg og fløteblandingen ble helt over. Og til slutt et dryss til med ost på toppen.

Her er resultstet som er jummi, jummi og knallgodt. Jeg hadde det til middag i går og skal ha det i dag. Resten ligger på frysen i porsjonspakker til en dag jeg vil ha noe skikkelig digg.

Jeg har lest ut denne boken som jeg anbefaler nerder som liker politikk👍Jeg kjøpte den på mammutsalget. Kings Bay var en snakkis på Sonans og i politikktimene på UiA både på sosionomstudiet og på masteren i politikk og ledelse. Her har du hele historien om det som skjedde og mere til.

I dag er det siste møte i formannskapet før jul og vi fra Gjør Søgne greit igjen stiller naturligvis der😊

En riktig god onsdag ønskes alle, med eller uten politikk🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s