KommunestyrerabalderđŸ˜±

I gÄr gikk Ärets nest siste kommunestyremÞte av stabelen. Jeg hadde tidligere i uken mottatt meldinger om at man nÄ mobiliserte og at begeret var mer enn fullt rundt forbi. Det gledet mitt hjerte for likegyldighet er vÄr stÞrte fiende i disse mobbe og varslingssakene. Klugerapporten skulle opp pÄ sakskartet som siste sak i gÄr, og det var uten tvil det man forventet skulle bli kveldens store hÞjdare. Noe det ogsÄ ble.

Da vi kom var allerede mange pÄ plass og flere skulle det bli utover kvelden. Det var ikke mange ledige stoler Ä se pÄ tilskuerplass ettersom kvelden skred frem. De to sykemeldte varsleren troppet ogsÄ opp og noen politikere benyttet anledningen til en prat med dem. Det er veldig viktig at politikerne snakker med de det gjelder om hva som faktisk gjÞres for Ä fÄ dem tilbake i jobb. Det de forteller er noe helt annet enn det rÄdmannen og hans crew forteller til politikerne i det ene lukkede mÞte etter det andre. Varslerne har fÄtt go fra sin advokat om at det er greit og Þnskelig at de stiller som tilskuere pÄ disse mÞtene.

I gÄr fikk jeg snakke med mange jeg ikke hadde fÄtt snakket med fÞr og det er svÊrt nyttig. De fleste kommer til Ä stille i kommunstyremÞter fremover. Noen gikk rett pÄ og stilte politikerne helt nÞdvendige, ubehagelige spÞrsmÄl. Det er viktig at flertallskameratene ikke fÄr jobbe i fred for lenge av gangen for det bÊrer galt av sted. En av politikerne med god kjennskap til lovverket ble kjÞrt pÄ hvorfor de ikke fulgte loven ved lukkingen av mÞtet. Han valgte Ä gjÞre seg dum og sa gjorde vi ikke det. Da kunne jeg ikke dy meg og sa: NÄ gjÞr du deg dum og sÄ dum er du ikke. Da gliste han fÄrete til oss alle fÞr han sÞkte dekning hos sine flertallskamerater. Min sidemann i salen sa at det er vel bare mobbing, varsling og den slags som er deres kampsak. Ja sa jeg det er det. De mindre viktige sakene som kommunesammenslÄing og sÄnn det fÄr andre ta seg av. Det bryr ikke vi oss om. Vi har viktigere ting Ä ta oss av. Da lo han hÞyt og sa det var vi som hadde forstÄtt det. Ingenting er viktigere enn hvordan vi mennesker behandler hverandre.

Vi hadde hÄpet og trodd at Klugesaken kunne behandles for Äpen sal. Det er gitt ut en offentlig sladdet versjon av rapporten, og det hadde vÊrt uproblematisk Ä behandle saken uten Ä gÄ inn pÄ personopplysninger. VaraordfÞrer som ledet mÞtet under saken og rÄdmannen hadde en annen, men etterhvert velkjent tilnÊrming til saken. De insisterer alltid pÄ at de vil gÄ rett inn i personopplysninger, selv om det er helt unÞdvendig, for da fÄr de stengt mÞtet og dermed kan ingen utenforstÄende hÞre hva som blir sagt eller se hvem som stemmer hva. Det ble en heftig debatt fÞr mÞtet ble stengt pÄ ulovlig vis. Arbeiderpartiet har varslet lovlighetskontroll av det som skjedde i gÄr. Det er helt nÞdvendig. Det er for Ä si det rett ut en mÞtekultur som ikke ligner grisen.

I dag anbefaler jeg folk Ä lese avisen for Ä fÄ med seg galskapen.

Her er en av overskriftene.

Og her er en annen og her beskrives det hva som skjedde under kommunestyremÞtet i gÄr. Det kommer helt sikkert enda mer i lÞpet av dagen som det er verdt Ä fÄ med seg.

Vi ble kastet ut pÄ gangen og lovverket ble som kjent ikke fulgt etter boken, men flertallskameratene er ikke sÄ nÞye pÄ det. De gjÞr som de alltid har gjort, mange av de har jo holdt pÄ med dette i snart tredve Är. Ingen har brydd seg fÞr, sÄ hvorfor skal de bry seg nÄ. OrdfÞrer og hennes advokat ble ogsÄ kastet pÄ gangen. RÄdmannen mÄtte ogsÄ ut, men han holdt seg langt unna gangen. Vi mÄtte ut da de skulle diskutere stenging av mÞtet, men skulle komme inn da vedtaket ble gjort, fÞr vi igjen skulle kastes ut. MÞteleder ga blaffen i det og kjÞrte bare pÄ som han alltid har gjort.

Vi ble stÄende pÄ gangen da en times tid, og fikk god tid til Ä prate Ä bli bedre kjent. Vi hadde en gemyttlig og spÞkefull tone der pÄ gangen. Galgenhumor og overlevelseshumor er noe vi varslere er blitt gode pÄ. Jeg sa at jeg trodde vi skulle fÄ komme inn igjen. HvorpÄ advokaten straks svarte: trodde du de hadde tenkt Ä fÞlge lovverket sa han og lo. Nei svarte jeg, men jeg hÄpet det et Þyeblikk. Du av alle burde vite bedre sa han og sÄ lo vi oss fillete.

Det kommer garantert mye i kjÞlvannet av denne kvelden, selv om man nok en gang bare tar en sak til etterretning. Det begynner Ä koste en del penger ogsÄ dette her. Samtidig som vi som har varslet fÄr stadig fÄr nye meldinger om hvordan ukulturen spres nedover i organisasjonen. Til skoler, hjemmetjenester, omsorgssenter med mere. Ingen vil se og ingen vil rydde opp. Jeg har likevel tro pÄ det vi i GjÞr SÞgne greit igjen holder pÄ med. Vi bidrar til Ä spre ringer i vannet Ä gi hÄp til de som trenger det. Neste kommunestyremÞte tror jeg det kommer mange mennesker og informasjon om tid og sted finner du pÄ vÄre fbsider.

Da er det bare Ă„ Ăžnske god fredag og god helg. Selv fĂ„r jeg overnattingsbesĂžk av Jhonny og det ser jeg frem til. Det blir verdens beste start pĂ„ helgen❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s