Den som graver en grav…

I går var det nytt formannskapsmøte og varslersaken skulle opp igjen der med nye opplysninger. Før vi kom så langt la ordfører ut en melding om at hun var frikjent på alle punkter og at hun gledet seg til rapporten ble offentliggjort. Da skjønte vi at den mye omtalte og svært dyre Klugerapporten var kommet. Det gjorde jo ikke dagen i kommunestyresalen mindre spennende, for å si det pent. Denne saken startet etter at ordføreren vitnet til fordel for varslerne i varslersaken i desember i fjor. Den slags gjør man ikke ustraffet i Søgne da gjengeldelse for varsling er en dagligdags greie. Noe som også ble bekreftet i dommen da den kom i januar.

Administrasjonen som i lang tid hadde satt ut rykter og påstander for å sverte ordfører satte nå inn det de trodde skulle bli nådestøtet. En rekke dokumenter med påstander og rykter uten dokumentasjon ble spredt rundt til poltikere av varaordfører og administrasjon uten at den det gjaldt visste det, eller fikk dokumentene selv. Det er slik gutteklubben grei opererer. Jeg har opplevd det selv flere ganger, men de klarer ikke nå meg eller ramme meg. Jeg vet også at jeg må være forsiktig i omgang med ansatte i noen avdelinger på rådhuset for det kan slå tilbake på de det gjelder. Jeg vet også at å trykke liker på eller å kommentere på min blogg kan føre til represalier der oppe i gullblokka. De siste ryktene gutteklubben har satt ut handler om min gale sønn og meg den gale bestemoren som hauser opp de utroligste ting. De må bare snakke og å sladre og holde på. Da min yngste sønn hørte innholdet i ryktene ristet han på hodet og sa: De er redd deg mamma, du er farlig for dem. De får bare holde på, jeg bryr meg ikke om det, jeg er ikke redd dem. De kan ikke ramme meg på noe vis uansett hvor mye de forsøker. Etter det vi har opplevd de siste drøye femten år har jeg kommet ut av det som et pansret kjøretøy. Som jeg sa til Robert da mobberne holdt på: jeg er ikke redd dem. Jeg er farligere for dem enn de er for meg.

Det var en sann fornøyelse å være til stede på formannskapsmøtet i går å kjenne på stemningen som var mer elektrisk enn vi i Gjør Søgne greit noen gang har kjent på i salen. Vinden har snudd, det skjedde for et par år siden. Ikke alle har fått med seg det, det var åpenbart at flere nå begynte å ane at strategien slo tilbake.

Mens jeg satt der kom gladmeldingen fra Kristiansand at mobbedommen ikke kom til å bli anket. Støttegruppa jublet sammen med familien. Noe annet enn å godta dommen ville vært rart fordi dokumetasjonen i saken er overveldende og dommen er knusende. Jeg er overrasket over at saken i det hele tatt ble dratt inn for domstolen. Den er usedvanlig stygg. Strategien advokaten brukte var nøyaktig den samme som advokaten i den forrige dommen mot byen brukte. Den mye omtalte høyesterettsdommen fra 2012 som danner presedens for alle saker som kommer etter. Det virket på meg da jeg satt i retten som om advokaten ikke hadde lest den. Det var jo åpenbart for oss alle at kommunen ikke kunne gjort det. Når strategien er å finne feil hos barnet og mor , er man dømt til å tape, og dette er også strategien som har blitt brukt i alle sakene som har vunnet frem i retten så langt.

Etterhvert utover dagen i går koplet pressen seg på familien og jeg ble bedt om å gi råd og veiledning i forbindelse med det å gå ut i media. Så da vi ble kastet ut på gangen mens varslersaken var oppe i formannskapet ga jeg medieråd til familien. Jeg ble satt på høytaler og fortalte om vår strategi i vår sak og våre opplevelser med media i vår sak og andre saker jeg har vært inne i. Pressen gjør en formidabel innsats i antimobbearbeidet og de behandler sakene veldig seriøst med riktig fokus. Mobbesaken hadde aldri vært der den er i dag uten pressens hjelp. Vi har utelukkende gode erfaringer med media i disse sakene og det gjelder også for foreldrenettverket. Det er også fint å se at de erfaringer vi har gjort oss de siste femten år og i sær de siste seks årene er gull verdt for de som kommer etter. Vi får se hva vi kan få gjort med det fremover.

I varslersaken skjer det lite man kan være stolt av fra kommunens side. Varslerne er sykemeldt igjen. Det sier seg selv at det blir resultatet når de som står for mobbingen er de som får hovedansvaret for å rydde opp. Det blir mer av det samme, mobbing og utestengning får fortsette med fullt trykk. De som er dømt slipper unna med alt og får sågår fortsette å plage sine ansatte. Sånn blir det med flertallstyranni. Nå er det to politikere som har gått over på rett side slik jeg ser det. Det skal nå bare en person til før mindretallet er i flertall. Vi får sitte ringsides på alle møter å håpe at det gir enda flere representanter samvittighetskvaler.

Klugesaken kom opp under eventuelt av varaordfører som var blitt kontaktet av pressen for en uttalelse. Han var svært forurettet for ikke å si indignert. Ryktene fra rapporten har han selv vært med på å spre i ulike fora også privat. Det er mange som har fått tilbud om å høre drittpakken, noen har tatt i mot tilbudet og mange har takket nei. Rådmannen og leder av varslingsutvalget ønsket ikke at rapporten skulle offentliggjøres. Det var åpenbart og de prøvde alle tjuvtriks på å slippe nettopp det. Det er laget en sladdet offentlig versjon som garantert ikke styrker noen av dem. Det gjelder også for resten av kommuneledelsen og flertallspolitikerne våre. Ordfører hadde imidlertid forberedt seg godt og fikk politikerne til enstemmig å gå med på at det ikke ville bli sendt ut innkalling til neste ukes kommunestyremøte før rapporten forelå der som vedlegg. Da er det bare å vente og se hva som skjer i neste uke. Man kan si mye om politikken i Søgne, men kjedelig det er den ikke.

En riktig flott torsdag ønskes alle😍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s