Nok en historisk mobbedom mot K-byen👍

I gÄr kom meldingen som vi i stÞttegruppa til familien i Kristiansand hadde ventet pÄ. Dommen var som forventet knusende mot kommunen. For andre gang ble kommunen historisk i mobbesammenheng. Den fÞrste dommen som kom var mot nettopp Kristiansand og hÞyesterettsdommen fra 2012 regnes som det viktigste som har skjedd i mobbesammenheng. Vi snakker fÞr og etter hÞyesterettsdommen.

I gÄr var Kristiansand kommune igjen historisk som den kommunen som fÞrst fikk to dommer mot seg. Dommen var ikke forventet fÞr den 16, men det er helt fantastisk for familien og deres heiagjeng Ä gÄ inn i helgen med denne seieren. Disse rettsakene er ekstremsport av tÞffeste merke og det Ä vente pÄ en dom er en nervepirrende opplevelse av de sjeldne. Vanligvis gÄr tiden fort sa mor, men nÄ subber den av sted.

Det finnes 11 rettskaftige mobbedommer i Norge per dags dato og flere saker er pÄ vei inn i retttssystemet. Oppvekstsjefen i Kristiansand beklaget til eleven via FÊdrelandsvennen i gÄr. Han sier han ikke vet om dommen ankes enda, men denne gangen skal dommen finleses og de skal lÊre av den. Litt selvmotsigende er det jo. Denne dommen er knusende og bygget pÄ uvanlig mye dokumentasjon. Jeg ville ikke tenkt tanken pÄ Ä anke en gang. Det vil ikke gagne noen av partene. StÞttegruppa har gitt familien rÄd om hvordan de nÄ skal gÄ frem for Ä pÄvirke politikerne til at dommen ikke ankes.

Jeg var i kontakt med mor og sĂžnn i gĂ„r og begge uttrykker stor lettelse og glede over at den lange kampen nĂ„ ser ut til Ă„ vĂŠre over og at de har vunnet frem. Da vi satt i tingretten mens saken pĂ„gikk sa mor at hun alltid hadde hatt en god magefĂžlelse pĂ„ at de kom til Ă„ vinne saken. Jeg sa til henne at hun mĂ„tte holde pĂ„ den uansett hvilke forferdelige ting som ville komme fra kommunens vitner. Hun fortalte ogsĂ„ at hun ikke hadde tall pĂ„ hvor mange ganger hun hadde vĂŠrt inne og sett pĂ„ den gledesscenen med Robert og meg da KjĂŠrvik ringte og fortalte at vi hadde vunnet. Hun hadde bestemt seg for at hun skulle oppleve deg samme. Visualisering er slett ikke dumt👍Hun lurte pĂ„ om det var live eller innspilt etterpĂ„, men det gĂ„r ikke an Ă„ fake den gleden vi opplevde da KjĂŠrvik ringte. SĂ„ det var sĂ„ live som det kunne fĂ„ blitt.

Jeg mĂ„tte sende en gratulasjon til advokaten ogsĂ„đŸ‘han er fantastisk Ă„ ha pĂ„ lag i mobbesaker. PĂ„ absolutt alle mĂ„ter og ikke minst rent menneskelig.

Mor og sĂžnn gir begge sterkt uttrykk for til meg om hvor viktige disse stĂžttegruppene er og at de begge Ăžnsker Ă„ delta i slike grupper for Ă„ stĂžtte og hjelpe andre i samme situasjon. Vi i FMM er glade for det for vi vet vi kommer til Ă„ trenge flere folk etterhvert som omfanget av disse sakene Ăžker. Denne dommen er ikke bare viktig for familien og stĂžttespillerne deres. Den er viktig for hele mobbenorge.

En fabelaktig fredag Ăžnskes dere alle❀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s