Nytt møte med skolen.

I går var det klart for et nytt møte med skolen og far og sønn var godt forberedt. Robert hadde også i forkant tatt kontakt med flere foreldre og hatt møte med dem. De var kommet til enighet om felles kjøreregler og et felles opplegg for å forebygge, håndtere å stanse uøansked atferd. Det var også på det rene at foreldre og barn som hadde bedt om hjelp lenge, nå fikk det på grunn av denne varslingen. Som min gamle mor ville sagt det: Aldri så galt at ikke det er godt for noe. Far og sønn rapporter at møte med skolen ble et godt møte og de samme timg som ble tatt opp med fylkesmannen ble tatt opp nå. Også hvordan møtet ble gjennomført, og overkjøringen av Robert og Jhonny som ble gjort ved forrige møte. Alle forsto galskapen i det. Min mann gjorde det også klart for skolen at vi ikke kom til å godta at historien gjentok seg. Alle uttrykte forståelse for det.

Aktivitetsplanen ble gjennomgått og tiltakene vi vet ikke virker, og som ikke er forskningsbaserte ble skrotet. Dette har også vært tatt opp med fylkesmannen. Fremover skal Jhonny slippe og forfølges, men det skal være voksne i nærheten som kan kontaktes ved behov. Skolen har gjennomført stoppsamtaler og gitt beskjed om at hvis ikke vold og andre ting opphører, kan barnet måtte risikere å bytte skole. Dette har Robert fått bekreftet av foreldre han samarbeider med. Vi tror imidlertid ikke det blir nødvendig om de rette tiltak iverksettes. De ansatte på skolen sa selv at de hadde vært for lite villig til å ta imot hjelp utenfra og at det nå skulle bli en endring på det. De ønsker nå å lære mer. Robert kommer til å ha tett samarbeid med trinnleder, kontaktlærer og foreldre for å skape et bedre læringsmiljø for alle involverte parter.

Fylkesmannen har sakket akterut og ikke vet vi når enkeltvedtaket kommer. Derfår må vi på banen selv med familiens samlede mobbekompetanse å hjelpe skolen, så vårt barnebarn og andre får den hjelpen de trenger her og nå. Vi kan ikke vente på fylkesmannen. Likevel har det hatt en oppdragende effekt på skolen å vite at fylkesmannen er koplet på. De er nok også mer på hugget nå da fylkesmannem skal gjennomføre tilsyn av det psykososiale miljøet på Tangvall skole i neste uke.

Bortsett fra det opplever vi at ting tar tre ganger så lang tid nå som enkeltvedtaket er flyttet til fylkesmannen. Først må det nå skrives en altivitetsplan som kan klages til fylkesmannen, før du kan be om egnede tiltak og enkeltvedtak hos fylkesmannen, og tiden går. Når du da endelig etter flere ukers venting får et enkeltvedtak kan dette klages inn til Utdanningsdirektoratet. Klager du går det måneder med venting, det har foreldrenettverket nå skaffet til veie mye dokumentasjon på. Det som i utgangspunktet skulle ta kortere tid tar lengre tid. I mens lider barna og de mobbeutsatte familiene. Skoler, kommuner og fylkesmenn er imidlertid strålende fornøyd med systemet. Vi har en laaaaaaang vei å gå for at barns rettssikkerhet i skolen er der den bør være.

Rettsaken i Kristiansand var over i går. Det var bare sluttprosedyrene som gjensto og da saken var ferdig meldte mor at de nå var ferdig på alle måter. Hun har og sagt at når hun kommer seg ovenpå igjen vil hun være med å bidra i chatgrupper i andre rettssaker. Hun vet hva dette betyr. Etter denne saken har vi fått to nye støttespillere i dette viktige likemannsarbeide. Tove og mor kan nå brukes i dette arbeidet fremover. Det blir stadig flere saker og vi må dele på det. Det holder å delta i en sak av gangen. Det er krevende arbeid fordi sakene er tøffe i seg selv, men også fordi sakene aktiverer eget traume og man møter sine egne demoner både titt og ofte. Selv har jeg sagt ja til å delta i en gruppe for en som skal i rettsak i januar. Jeg kan ikke kobles på før etter jul. Nå må jeg roe ned en periode om jeg har tenkt å vare en stund.

Denne helgen står i famile og venners tegn. Det skal ikke skje mye fornuftig denne helgen🍁

God lørdag til deg og dine❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s