Lammelår på helt vanlig onsdag.

I går hadde jeg en lenge planlagt day off. Det er helt nødvendig å sette av tid til det i kalenderen om jeg skal klare å henge i stroppen. Robert hadde lenge ønsket seg familiemiddag med lammelår på menyen. Siden Per Svein kom hjem fra Nordsjøen i går var anledningen helt riktig.

Jeg satte inn steika tidlig på langsteik og gjorde alt det andre klart til kok. Deretter tok jeg en tur i det fri.

Jeg var imidlertid tilgjengelig på chat for familien som kjemper sin tøffeste kamp i tingretten. Vi i chatten og de var klar over at gårsdagen ville bli den tøffeste fordi alle tre skulle i vitneboksen. Den unge mannen først, så hans far og til slutt mor. Alle tre gjorde en strålende jobb i følge advokaten. Den unge mannen var helt fantastisk. De fikk kjørt seg av kommuneadvokaten som ikke kan dokumentere at man har identifisert de som mobbet. Det er jo like greit siden de i høyesterettsaken mot han som den gang vant brukte flere av de som mobbet som karaktervitner mot mannen, i den saken de tapte i høyesterett.

De kan heller ikke dokumentere at de har undersøkt tilstrekkelig og satt i verk adekvate tiltak. Kommunen gjør derfor det de bruker å gjøre i mobbesaker og rettsaker, de leter etter og finner feil hos barnet. Og det bruker de uendelig lang tid på. Så lang tid at de sprenger tidsskjemaet selv om dommeren innstendig ber dem om å fatte seg i korthet så man kommer i mål med saken til rett tid. Kommunen går nå hardt inn for å bevise at mannen har en aspergerdiagnose, en form for mild autisme og en svak psykisk funksjonshemning som kommuneadvokaten kaller det. Ja du hørte rett. De bruker hele tiden sin og mere til på å «bevise» og sannsyliggjøre det. De gjorde det samme i Aukrasaken Kjærvik hadde oppe i retten i fjor. Kommunen ble etterpå nærmest halshogd i den knusende dommen.

Tror virkelig kommunen at om den unge mannen hadde hatt en slik diagnose, at de da kunne latt være å undersøke, avdekke og stanse mobbingen som pågikk? Har de lest mobbedommene og konklusjonene? Hadde ikke han da vært et ekstra sårbart barn? Jamfør høyesterettsdommen mot dem selv i forrige runde. Sårbare barn skal ivaretas ekstra godt ellers er det skjerpende sier mobbedommene. En ting er sikkert, det er ikke bare Søgne som ikke har lært av dommen mot seg. Kristiansand har heller ikke lært og det er mildt sagt uverdig det som skjer i tingretten i disse dager. Familien er forøvrig ved svært godt mot tross kommunens uverdige angrep mot dem. Tove og jeg drar innover til tingretten i dag og blir der til dagens slutt.

Vi skal på dametreff klokka seks i kveld i byen. Det er kommunestyre i kveld med mye spennende saker og siden vi ikke kan være to plasser i kveld stiller vi med vikarer fra den yngre garde. Vi anbefaler politikerne til å gjøre det samme. Få inn ungdommen i partiene og kommunestyret ved neste valg. De har nye løsninger på gamle problemer, løsninger flertallskameratene ikke ser fordi de har gått seg vill i gruppetenkning, og vil bevare alt det gamle vi ikke lenger trenger.

En riktig fin torsdag ønskes alle🍁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s