6 timer i formannskapetđŸ’Ș

TÄka lÄ tjukk over SÞgne i gÄr mens formannskapsmÞtet gikk av stabelen. Det var nesten litt symbolsk det hele. Det var usedvanlig mange saker pÄ kartet i gÄr, sÄ det ble en lang og interessant dag. Det er mange som fÞlger mÞtene pÄ streaming, men det er noe helt annet Ä fÄ det med live. SÄ dette anbefales flere Ä gjÞre. Det skjer mye i kulissene ogsÄ, som andre ikke fÄr med seg, som er vel sÄ interessant som det som skjer i selve mÞtet.

FÞr lunsj var det ringerunde i forbindelse med tv- aksjonen, referatsaker og andre saker av interesse. AP tok opp dette med Tolgasaken og ville ha en nÊrmere orientering om forholdene om dette tema pÄ neste mÞte, og det er viktig Ä se om ogsÄ vi har skjeletter i skapet ogsÄ her. Spesielt interessant er det om noen er satt under verge mot sin egen vilje. Vi i gjÞr SÞgne greit igjen ser frem til en nÊrmere redegjÞrelse om dette. Man ville ogsÄ ha svar pÄ om vi har et uforholdsmessig antall med psykisk utviklingshemmede i vÄr egen kommune. Dette ble protokollfÞrt. LÞnnsoppgjÞr for elevrÄdet, kjÞring pÄ gang og sykkelsti, vurdering av hÞyder pÄ bygg pÄ Tangvall og verneomrÄde for hummer var saker som ble tatt opp fÞr lunsj. Vi spiste lunsj pÄ Bageriet fÞr vi dro tilbake til formannskapsmÞtet. Uten mat og drikke duger helten ikke.

Etter lunsj var det Þkonomi og budsjett som sto pÄ menyen og alle toppledere var til stede og redegjorde for sine felt, ogsÄ oppvekstsjefen. Deretter skulle rÄdmannen fÞrst redgjÞre litt generelt om premissene i dommen var oppfylt. Det satt langt inne hos rÄdmannen som helt Äpenbart lette etter kjappeste mÄte Ä fÄ lukket mÞtet pÄ. OrdfÞrer utfordret pÄ at noe mÄtte han kunne si generelt om dette da saken har stor allmenn interesse. Det var Äpenbart at han ikke ville hÞre pÄ henne. Jack Andersen tok da ordet og fikk presset frem noe. Det som var klinkende klart for alle som var til stede var at premissene i dommen ikke var oppfylt. Varslerne er fortsatt sykemeldt og med det politiske flertall vi har kommer domsprinsipoene neppe til Ä bli oppfylt heller. Gutteklubben stÞtter lojalt opp om sin rÄdmann uansett lovbrudd.

Etter det ble mÞtet lukket og var det i lang tid. Det ser vi pÄ som et stort pluss for det betyr at ikke alle politikerne stilltiende godtar den mobbingen som fÄr lov Ä skje i regi av kommuneadministrasjonen, og som ble godt dokumentert under rettssaken i desember. Deretter fulgte en sak om hÞringsuttalelse om bompenger og gartnerlÞkkaprosjektet. Den siste saken fÞr eventuelt handlet om mer penger til gransking av dokumenter med ordfÞrerkritikk. Der hadde man sprukket budsjettet med til nÄ 150000, mye pÄ grunn av uklart mandat. AP ville sende saken til kommunstyret neste uke for det var der bestilliningen kom fra. Flertallskameratene ville ikke det. De liker Ä sitte med all makt slik jeg opplever det fra tilskuerbenk. En av dem sa sÄgar at dette bare handlet om penger, og jeg tenkte bare at det ikke er dine penger, men vÄre penger. Jeg opplever det som ganske respektlÞst overfor oss velgere det som skjer. Det virker ikke som det slÄr flertallskameratene en gang. Det er en svÊrt usunn symbiose mellom dem og kommuneadministrasjonen, som ikke kommer oss innbyggere til gode. De har kjÞrt seg fast i et spor og malt seg sÄ langt inn i et hjÞrne at det snart ikke er stÄplasser igjen. Imens lider mobbeutsatte familer bÄde pÄ skoler og arbeidsplasser. ForstÄ det den som kan, men makta rÄr i SÞgne.

FÊdrelandsvennen har dekket det som skjedde i gÄr godt og Budstikka kommer etter. I gÄr kom det et leserinnlegg i Budstikka om de gode lÞnnstileggene lederne i kommuneadministrasjonen har bevilget seg selv. Det er stadig flere som blir frustrert over alt som skjer i denne bygda vi alle er sÄ glad i. Gunnar Rafoss som stÄr bak leserinnlegget sendte en hilsen til oss som gÄr i t-skjorte med GjÞr SÞgne greit logo. StÄ pÄ med sterkere markeringer og lykke til. Jeg trenger en slik t-skjorte jeg ogsÄ. Det kan han fÄ for vi har fÄtt trykket opp ny forsyning. Det er bare Ä ta kontakt pÄ vÄre fbsider.

Da mĂžtet var over kom sola tilbake til SĂžgne og jeg fikk pĂ„fyll i kropp og sjel med en etterlengtet tur i naturen👍

En nydelig torsdag þnskes alle🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pÄ et ikon for Ä logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s