Når skolen bortforklarer og bagatelliserer vold, mobbing og krenkelser i skolen.

I går delte jeg denne artikkelen om hva man har lært av mobbedommene. Denne ble skrevet etter at dommen mot Malvik kommune ble rettskraftig. På dette tidspunktet hadde man fire rettskraftige dommer. Høyesterettsdommen i Kristiansand som danner presedens for alle lignende saker i rettssystemet. Deretter dommen mot Søgne eller Lilandssaken som den også omtales som fordi dette var den første rettsaken pressen fikk følge med flomlysene på. Den tredje kom mot Vestby og så den meget omtalte Malvikdommem der anken ble trukket på grunn av et massivt press mot kommunen på å gjøre det. Presset kom fra hele landet med et samlet pressekorps i ryggen.

Det er disse fire dommene utdannimgsdirektoratet laget denne artikkelen fra. Siden er det kommet flere rettskraftige dommer til som forsterker det denne artikkelen handler om. I dag skal jeg si noe om hvordan skolene bortforklarer og bagatellisererer den volden mobbingen og krenkelsen som finner sted i den norske skolen i slike saker som omhandler elevenes skolemiljø.

Vi opplever det daglig i saken som omhandler mitt barnebarn. Det er ganske utrolig hvordan man borforklarer og bagatelliserer det som skjer uten en gang å ha snakket med barnet. Et av tiltakene rektor har satt på mitt barnebarn er at en voksen fotfølger ham hele dagen. Det er et tiltak som er påklaget til fylkesmannen. Det er et tiltak som vi vet ikke virker og som er svært stigmatiserende for mitt barnebarn. Det er feil person tiltaket er rettet i mot. Man stopper ikke mobbing, vold og krenkelser ved å fotfølge den som utsettes for overgrepene. Vi har sagt og skrevet dette til skolen, men vi snakker for døve ører. Mitt barnebarn misliker dette så sterkt at han prøver å stikke unna hver eneste dag. Dette irriterer rektor enormt mye og han skriver i mail hver dag at min sønn må snakke med sin sønn om dette for det gjør alt så komplisert for skolen.

Min sønn svarer hver gang at dette er et tiltak som ikke virker eller som skal brukes jamfør hans egen mobbedom. Han skriver at dette er veldig stigmatiserende og at han skjønner sønnen godt for det er da vitterlig ikke han som er problemet her. Likevel fortsetter rektor på samme vis å klage på mitt barnebarn. I forgårs tok han kaka da han skrev at mitt barnebarn hadde bestemt seg for å mislike den personen de har satt til å fotfølge ham og at min sønn måtte snakke med sin sønn om dette da dette var veldig problematisk for skolen. Min sønn svarte at hans sønn ikke mislikte personen, men situasjonen, som han opplever som svært stigmatiserende. Min sønn skrev videre at han forsto sønnen og at dette var et tiltak som ikke virket og at han ville at skolen skulle iverksette egnede tiltak for å stoppe det som skjer. For å stanse dette må det iverksettes tiltak mot de elevene som krenker og at det ikke er hans sønn som var problemet.

I går skrev rektor i mail til min sønn at det var mitt barnebarn som oppsøkte problemet. Dette er jo så feil som det kan få blitt. I all mailkorrespondanse gjør rektor det han kan for å sette fokus på at det er barnet som er feil ikke det som skjer på skolen under hans ansvar. Alt dette gjør han mens alt går på kopi til saksbehandlerne hos fylkesmannen. Det blir i alle fall dokumentert og det er viktig. Hver eneste kveld går det nå en mail fra Roberts casa til rektor med kopi fylkesmannen. Robert sendte ny mail til fylkesmannen i går og ba dem sette fart på saken for dette går ikke lenger. Bortsett fra mailkorrespondansen gikk dagen greit i går, selv om hele familien går i beredskap og alarmknappen står og uler hele tiden. Vi skal nok komme oss gjennom dette også selv om mye av det som skjer nå hadde vært unødvendig om kommunen bare hadde tatt seg tid til å lære av mobbedommen.

En god onsdag ønskes alle🍁selv skal jeg starte dagen som stille aksjonist i formannskapsmøte sammen med MacLeods❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s