Pandora Ofelia 8 år❤️

I dag fyller ho åtte år, bestemor sin største gode jente. Da hun ble født hadde jeg lenge levd i en mannsverden på min side av familien. Med to onkler ( mammas brødre), to brødre, tre sønner og et guttebarn kom Pandora for å rette opp i kjønnsbalansen. Hun fikk en tøff start på livet og vi fulgte henne tett. Hun var mye hos oss og vi forsto tidlig at dette her var ei robust jente med sine meningers mot. Hun kom til verden med akkurat den genpakken hun trengte for å navigere trygt gjennom livet. De første årene var hun ganske alvorlig og jeg kjente meg igjen. Fire år gammel flyttet hun til pappa i Søgne og vi så henne stadig oftere.

Hun er tydelig på at hun er pappa sin jente. Helt fra hun ble født har jeg fortalt henne at hun er bestemor sin gode jente, og spurt henne: hvem er best i verden? Og jeg har lært henne å peke på seg selv. Det samme har jeg gjort med de andre to. Jeg har også sagt til henne at uansett hva som skjer kommer jeg til å passe på henne. Resultatet har blitt at hun vet hvem sin jente hun er selv om mange er veldig glad i henne. Hun har mange mennesker i livet sitt som vil ha en liten flik av henne.

Pandora er hos mamma denne helgen og feirer dagen sin der. Vi har allerede feiret på forskudd, men jeg vet at pappa forbereder barneselskap neste uke. Pandora er ei jente med meningers mot, hun er opptatt av urettferdighet og argumenterer sterkt for det hun tror på. Tidligere i uken ringte hun meg en kveld pappa var ute og luftet hundene. Jeg hørtes Jhonnys protester i bakgrunnen. Hun overkjørte ham fullstendig og sa: Bestemor, du vet Jhonny og jeg fikk hver vårt store garnnøste av pappa da vi var i Danmark i sommer. Ja,sa jeg, det husker jeg. Nå har jeg brukt opp mitt og Jhonny har ikke rørt sitt så da må jeg få det. Nei Pandora, det må du ikke sa jeg. Det er Jhonny sitt og sånn er det ikke. Hun fortsatte og argumentere og jeg sa: det du skal gjøre er å få pappa til å gå innom coop på vei hjem fra jobb i morgen å kjøpe et garnnøste til deg. Ok sa hun det skal jeg gjøre. Det er forresten urettferdig at Jhonny har fått så mye mens han var hos dere. Han har ikke fått mer enn du har fått og du fikk haugevis av gaver på mandag, gaver som Jhonny også ønsker seg, ting han heller ikke har. Han har laget en ønskeliste til jul. Det må du og pappa også gjøre. Ok da sa hun. Hun trenger å lære seg at hun må respektere andres grenser og vi jobber med saken. Det er vel så viktig at hun får eie sin egen vilje og bruke sin egen stemme. Verden trenger kvinner som tør å snakke høyt om urett og som ikke godtar nei for et svar. Vi trenger kompetente kvinner som hever seg over hesketeknikker og taler sin egen sannhet uansett hva makta måtte finne på å si og gjøre.

Gratulerer med dagen pricipessa Pandora. Du kommer til å trenge noen å bryne deg på her i livet og du kommer til å trenge noen som heier på deg. Jeg lover deg at du skal få brynt deg på bestemor og at jeg skal heie på deg så lenge jeg lever. Når jeg ikke finnes mer skal jeg sørge for at du kjenner min energi og kjærlighet både rundt deg og i deg så lenge du lever og helt til vi møtes igjen i evigheten. Jeg er så utrolig glad i deg Pandora og håper du får en helt fantastisk dag først sammen med mamma og familen og så med pappa og Jhonny❤️

En nydelig søndag ønskes alle🌞

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s